Hankica -> RE: Macina trava (7.2.2008 9:18:29)
|
Moram priznati da sam i ja jako zbunjena..... Vec mjesecima pijem macinu travu, onu koja se moze kupiti kod raznih travara (na pijacama, na sajmu meda itd) i uvijek je bila jako blaga; mogla sam je piti litrima. Uglavnom, jucer sam otisla do herba apoteke kod katedrale (za one koje su iz Sarajeva), dakle ne one velike apoteke, vec udjite u onu malu odmah pored, mislim da se zove Herba, tamo radi jedan jako ljubazan covjek, koji me je odmah pitao koju vrstu macine trave zelim. On kaze imaju tri vrste: blagog okusa (to je "nepeta cathania", i valjda je to ona sto sam je pila do sada), ona koja ima blago gorak okus odnosno "marulja" i ona sto jako smrdi, mislim da je to Valerijana; ja sam kupila ove prve dvije, i ovo je prvi put da pijem malo gorku macinu travu, jupi.... valjda je to to.... a sto se tice gorcine, nesto najgore sto sam u zivotu pila je "kantarion", kojeg sam uvijek stavljala u vrlo, ponavljam vrlo malim kolicinama u cajeve, i postajali bi tako uzasno gorki, ali cula sam da je i on dobar, pa cu ga nastaviti piti... A inace u ovoj herba apoteci sam kupila i zdravac
|
|
|
|