|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava i vrkuta
26.3.2013 13:08:58   
Leptiri
Pozdrav Anja Anjica i dobro nam dosla na forum.
Jel imas ti neko iskustvo sa cajevima ili nam prenosis ono sto si ti citala ? Pa nije to tako strasno samo umjesto dvije pijem cetiri do pet solja caja. A sto se tice mrsanja ja sam to vec primjetila na odjeci. I onako uvijek pazim kad i sta jedem, dosta se krecem, ali imam osjecaj da lagano mrsam kako pijemmvrluticu. Macinu travu i onako pijem svega dedetak dana u mjesecu.

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 676
26.3.2013 16:30:35   
Dadli
Ja mrsavljenje ne bih smatrala kontraindikacijom user posted image Neka, neka user posted image U mom slucaju bi to mogao biti samo dodatni +

Ovom prolaznom svijetu, mi smo samo osobe više, a jedno drugom, mi smo čitav svijet.

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 677
26.3.2013 17:24:23   
anja anjica
Leptiricu,sto se tice fitoterapije provjereno. Licno.vrkutom sam prezadovoljna s tim kada sam uspjela dozivjeti 2 test crtice nisam dogurala 3mjexec kada je vrkuta trebala odraditi svoje.toplo je preporucujem zenama sve dobi i sirokog spektra

(odgovor članu Dadli)
Neposredna veza do poruke: 678
26.3.2013 17:32:41   
anja anjica
Leptiricu za 2test crtice pokusaj svako mutro solju kadulje dvadesetak dana.nacon primjene caja jednu kafe u kasicicu kadulje kuhati 2|do 3 minute,voda i kadulja kljucaju 2do 3 i. Radi odtedjenih isparavanja,potom maknuti ohladiti procjediti i u gutljajima piti

Neposredna veza do poruke: 679
26.3.2013 17:56:34   
Leptiri
Hvala na savjetuuser posted image user posted image user posted image
(NE)ocekujem user posted image 28. pa ukoliko ipak dodje...pokusacu i sa kaduljom. Vrkutu kao sto rekoh, pijem jos samo u aprilu. Ali danas sam prema tvojoj preporuci popila koju solju vise nego uobicajno. Hrabri me to sto je ginekoloski sve ok.pa sam malo rastercenija nego li prije ginekoloskog pregleda. user posted image user posted image user posted image uzivajmo i radujmo se user posted image i user posted image

Neposredna veza do poruke: 680
26.3.2013 18:13:18   
anja anjica
Leptirici, sa vrkutom gonekoloski je uvijek ok,vjeruj,licno iskustvo.kada zavrsis vrkutu,,predji na kadulju,pa kunicu,pa crvenu djetelinu,pa opet vrkuta i ako bog da dvije crte na trstu, vjeruj,a uaput kupi irigatot pa vrsi ispiranje svakih 15 dana ako se odlucis javim ti nacin.bice tp ok

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 681
26.3.2013 19:10:55   
Leptiri
Prije odluke da pocnem sa cajevima isla sam na pregled iz razloga sto sam genetski sklona toj tzv.laznjoj user posted image i moja mamaa i njena su sve trudnoce imale user posted image po tri mjeseca a nisu znale da su trudne. Pa me bilo strah da koristim nesto prije nego li se pregledam. Od sutra pijem po litar vrkutice pa od kraja aprila idem sa kaduljom user posted image ako u medjuvremenu ne bude user posted image

Neposredna veza do poruke: 682
26.3.2013 19:45:06   
dandi84
Drage moje samo ispijajte čajeve...To za kadulju nisam čula...Pijem sad Macinu pa nastavljam sa Vrkutom...Nadam se rezultatima....user posted image
Nisam čula ni da se od Vrkute mrša...Joj kad bi moglo 2-3 kg bas bi mi dobro doslo....
Leptiri gdje kupujes Vrkutu??Ja kupila u apoteci al samo je 40 gr dođe...Malo...

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 683
26.3.2013 19:50:27   
Leptiri
Kupila sam je u apoteci kod Katedrale u Sarajevu 40.gr 5,50km ali vidjela sam da ima i u butiku Bademuser posted image cak je i jeftinija 4km 50gr. Pa sa, i tu kupila dvije vrecice, pise na kesici virak. Tu inace kupujem zeleni caj, pa znam da su trave potpuno ok. Ja sam cula za kadulju ali eto nakon pauze sa macinom travom i vrkutom probacu i sa kaduljom, cula sam i za malinin list da je dobar, ali polahko. Ako ne uspijem ovako, lagano cu mjenjati cajeve, mada mislim da je stvar u tome da se trebam malo vise opustiti. Muz me vec ruzi, kaze da cu fasovati jer se opterecavam user posted image , naravno sali se...ali super mi dodje sto mi je podrska da ne brinem sto ce mozda prekosutra user posted image doci.

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 684
26.3.2013 20:19:15   
dandi84
Istva stvar i sa mojim mužekom...Vise sam i njega isprepadala user posted image ...
Ok je onda sto se tiče Vrkute ili Virka...Ja sam iz Ze, pa reko nije na odmet da priupitam, sve je to ista stvar...Čula sam i ja za Kupinov list da je dobar al sad za sad samo ova kombinacija...Ne znam koliko uzastopno se pije,...Ja sam prosli mjesec napravila pauzu....
Leptiri nadam se da ce tebi ovaj mjesec aBd biti user posted image ...

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 685
26.3.2013 23:11:09   
Leptiri
Hvala Dandi84 i ja tebi zelim sto prije da ostanes user posted image . user posted image user posted image user posted image picemo cajeve, uzivati u braku i bice ako Bog da user posted image . Mene vec lagano hvata pms, ili umisljam vidjecemo. Ali vec drugi put mi se pojavljuju izrazene vene na grudima sto me pomalo zabrinjava jer to inace nisam imala, sta je upitanju, ne znam.

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 686
27.3.2013 7:38:59   
Leptiri
user posted image dobro jutro uz vrkutu

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 687
27.3.2013 7:48:49   
anja anjica
Dobro jutro' optimistima, leptirici to sto spominjes grudi,ne obracaj paznju,mislis da ne mislis ali ti je podsvijest jaca. Ne prati nista ,pij, zivi,voli i vjeruj'bise ako bog da

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 688
27.3.2013 8:03:15   
Leptiri
user posted image evo utapam se u Vrkutu, gledam telku i uzivam.

Neposredna veza do poruke: 689
27.3.2013 9:54:30   
Dadli

IZVORNA PORUKA: Leptiri

user posted image evo utapam se u Vrkutu, gledam telku i uzivam.

Pridruzujem se utapanju. Ja ovaj put u macinoj travi. Pise na njoj Napeta Cantaria (muzek kupio pogresnu). Al ajd, pijem ovu dok ne kupim onu "pravu" (ako je ova uopste "kriva") Izgubila sam se u nazivima user posted image
user posted image

Ovom prolaznom svijetu, mi smo samo osobe više, a jedno drugom, mi smo čitav svijet.

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 690
27.3.2013 10:05:03   
Leptiri
Ne znam ti to reci, ja pijem onu kupljenu u DM-u. Bacila sam kesicu user posted image meni su rekli u apoteci gdje sam kupila vrkutu da kada pijem macinu travu ne prekidam piti vrkutu bar jednu solju dnevno, kako ti pijes?

(odgovor članu Dadli)
Neposredna veza do poruke: 691
27.3.2013 11:15:29   
Dadli
I ja pijem oba caja paralelno. Rasporedim soljice dnevno. Vrkutu uglavnom pijem prije spavanja, a macinu u toku dana (u tri navrata). Valjda nije previse, kazu da tog caja nikada previse user posted image
Pisala sam vec sta sam primjetila da mi se desava. Nadam se da se na ovaj nacin nekako sve dovodi u red. Pijem jos ovaj mjesec pa cu pauzirati (ovo je vec treci kako pijem). Drzim fige sama sebi da sve bude OK user posted image I cekamm dan kad cu ugledati user posted image

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 692
27.3.2013 12:15:10   
Leptiri
Pa tako i ja dvije do tri macine trave i onda dan zavrsim vrkutom. Da,slicne promjene osjecamo, mada mene to ne brine, jer da nema promjena znacilo bi da cajevi nemaju nikakvo dejstvo na nase organizme. Moj termin je sutra pa vidjecemo, ukoliko ipak dodje idemo u april...pa sve dok ne ugledamo nase user posted image .

user posted image

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 693
27.3.2013 12:45:31   
dandi84
Ja samo Macinu do ovulacije i to pola litra dnevno a posle Vrkutu...Tako sam čitala...Ajd nema veze samo nek se pije....A ta macina iz DM-A ti je Marubi Herba....Znam jer sam gledala...Istu kupila...Gorka kad se pije...Jedva cekam da pređem na Vrkutu da izgubim 1-2 kg viška user posted image user posted image user posted image ....Vrkute ću da se naljevam koliko mogu a Macine dosta dvije šolje....Koliko vi Macine pijete???

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 694
27.3.2013 12:51:59   
Dadli
Pa oko 3 vece solje dnevno. Posto pijem ovoliko caja, pijem manje vode. Ja se sve nadam da cemo mi zajedno preci na neki malo veseliji forum user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 695
27.3.2013 12:58:53   
Leptiri
Pa tako kao ti dvije ili tri solje dnevno, zavisi od raspolozenja, dosta je gorka pa nekad se primoram i na trecu, mada vrkutica je zakon, em je pitka, em djeluje cini mi se odmah. Plodne sluzi ...koliko zelis i to uvijek, jedva da prepoznas O. Naravno cim pomislim da bi O mogla doci ja prekinem sa macinom travom, bez obzira sto to mozda nije kalendarski tako. Danas me vec pomalo pocinje boljeti glava a to mi je inace znak da ce doci user posted image .

Prosla mi je kasnila i to zbog cajeva dva dana ali otisla je brze tako da je opet sve na svom, kad se sabere. Vidjecemo sutra rezultate, obicno user posted image dodje odmah ujutro. U vrijeme kad budem pauzirala sa macinom travom i vrkutom pocecu sa kaduljom, taman 20 dana se pije pa pauza. I onda opet macina trava i vrkuta...pa sve tako do user posted image ...koju zeljno iscekujem.

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 696
27.3.2013 13:01:33   
dandi84
IZVORNA PORUKA: Dadli

Pa oko 3 vece solje dnevno. Posto pijem ovoliko caja, pijem manje vode. Ja se sve nadam da cemo mi zajedno preci na neki malo veseliji forum user posted image user posted image user posted image user posted image

Dadli drug moja pa ja se nadam uskoro...I leptiri sa nama aBd...user posted image user posted image user posted image user posted image Meni su umjesto 5 dana sad menstruacije 3 dan, onako nema puno...Kako pijem aj nema odliva koje sam ranije imala...Nekad je to bio uzas, sad je ok....

< Poruku je uredio dandi84 -- 27.3.2013 13:03:29 >

(odgovor članu Dadli)
Neposredna veza do poruke: 697
27.3.2013 13:02:35   
Dadli
Za ova dva caja sam znala, ali nisam znala da je i kadulja efikasna. Ona se pije samo tih 20ak dana ili...? user posted image

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 698
27.3.2013 13:04:12   
Dadli

IZVORNA PORUKA: dandi84

Dadli drug moja pa ja se nadam uskoro...I leptiri sa nama aBd...user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image bas si user posted image

(odgovor članu dandi84)
Neposredna veza do poruke: 699
27.3.2013 13:12:47   
Leptiri
hvala vam drage mojeuser posted image i ja vama zelim da sto prije docekate user posted image .

navodno kadulja se pije svako jutro po solja caja user posted image tako da se ostavi da kuha dvije tri minuta nakn sto voda proljuca da bi isparo to sto je stetno. pije se dvadeset dana, potrazicu na forumu sinoc sto sam citala pa cu nam zaljepiti ovdje.

(odgovor članu Dadli)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *