Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav svima, Da li je neko imao slicna iskustva, inace radimo na bebi bezuspjesno vec pola godine. Ciklusi su mi svakih 28 dana. pocela sam piti macinu travu prema uputama za koristenje, prije dva dana, znaci deveti dan od prvog dana ciklusa i juce deseti deseti dan. Sinoc sam osjetila jaku bol u desnom jajniku i desni dio ledja, dobila krvarenje, koje je trajalo cijelu noc i jutros isto, stim da jutros boli nema. S obzirom da mi je ciklus poceo prije 11 dana , pretpostavljam da nije moglo doci do zaceca i pobacaja, ali krvarenje izmedju ciklusa nikada do sada nisam imala. Molim ako je neko imao slicna iskustva da se javi. Pozdrav!
Mericca postoji li mogućnost da si prije 11 dana imala lažnu vješticu? Ukoliko nisi imala lažnu vješticu, postoji mogućnost da ti je to ovulacijsko krvarenje. Ja sma ovaj ciklus prvi put pila marulju i 17 dan ciklusa sam imala krvarenje koje nikad prije nisam imala (ciklus 29 dana) nemoj se plašiti, ako nisi imala lažnu vješticu prije 11 dana, ne vjerujem da si sada imala spontani pobačaj...
Drage moje trudilice! Ja sam u braku preko 1,5 god, a poceli smo raditi na bebi početkom 7 mjeseca, znaci prva trudnoca. Počela sam piti caj krajem 9 mjeseca i nakon 28 dana , prava. Nakon toga ponovo sam počela piti čaj i na dan ocekivane uradim test, koji je pokazao kao kuca .
drage moje samo sam zaboravila da vam se svima puno,puno zahvalim na čestitkama i lijepim željama, sa željom da i vi sve uskoro ugledate svoje . Puno vam hvala. Ako još nesto mogu pomoći, samo pitajte. I da, zaboravila sam napisati da sam taj mjesec sa cajevima uzimala jako puno cjedenog soka od grejpa i narandži. Ne znam jeli pomoglo, al sigurno nije ni odmoglo:::)))))
Draga diva predivna je vijest da si trudna i da misliš da ti je marulja pomogla. Nadam se da se još nekke trudnice jave s istim info, bila bi velika podrška za nas trudilice. Ja sam samo ovaj ciklus pila maruljuodmah posle menstruacije do ovulacije, pa sam prestala i ako sad u nedjelju dobijem vješticu posle vještice ću opet piti. U ovom ciklusu sam 2-3 dana nakon ovulacije, znači 17 i 18 dan ciklusa imala krvav obris na papiru i vešu, što nikad nisam imala, vjerujem da je to od marulje. Jesi ti imala ikakvih nuspojava od marulje? I jesi li tek tako na dan očekivane vještice uradilča test ili si imala nekih simptoma trudnoće. Hvala ti puno na javljanju...
Draga Maja1309 , dobila sam odgvore na neka svoja pitanja, danas sam uradila test i pozitivan je..odmah sam otisla na ginekoloski ultrazvuk i tamo u materici nema nista, pasicka me poslala na HCG test da otklonimo sumnju na vanmatericnu trudnocu i zamislite test je pokazao topet rudnocu. kad sam se vratila pasicki ona mi je pojasnila ovako, na dan kad sam ocikivala menstruaciju imala sam uzasnu glavobolju i mislila sam da je to simptom ciklusa koji predstoji, pa sam popila brufen 400mg i nakon par sati jos jedan takav jer glavobolja nije prolazila, i pocela sam krvariti, ona smatra da sam bila trudna i da sam lijekovima izazvala spontani..krvarenje od sinoc i danas je nastavak ciscenja organizma..u proslom mjesecu da prvi put pila macinu travu redovno 7 dana i to poslije ciklusa, a prije ovulacije i mislim da sam zanijela tada..u pon radim ponovo HCG i trebalo bi da opada ako je sve ok, i onda bi mi onda dala terapiju da se sve fino ocisti samo od sebe da ne moram ici na kliniku da mi to rade.. Mislim da macina trava ipak je ucinila svoje, jer ranijih mjeseci smo radili na bebi ali nista..
E Maja sto se tice simptoma od trave imala sam jako obilnu sluz. Prvenstveno sam i pocela piti marulju zbog toga i bebe naravno. Prije sam imala problema sa suhocom i koristila sam gelove za koje sam poslije saznala da su spermicidni (durex),a odnos bez njih je bio bolan. A posto sam kuci imala tonu testova za trudnocu uradila sam jedan cisto onako da se ne nadam, kad ono + ko kuca:::::))))))). A imala sam klasicne predmenstrualne simpt mrzovolja, bolovi i sve ostalo
draga diva čestitam ti na iako se ne znamo srećna sam zbog tebe nekako sve mi ovde kad pročitamo tako lepu vest obradujemo se jer tako i za nas postoji neki tračak nade za želim ti da srećno izneseš trudnoću i naravno javljaj nam se redovno ovde ;)
Hvala Jeanny. Naravno da cu se javljati i pisati jer znam da i u onih par mjeseci pokusavanja, ovaj forum i ovakvi postovi su predstavljali radost,nadu i razbibrigu. Pusa
Hvala Jeanny. Naravno da cu se javljati i pisati jer znam da i u onih par mjeseci pokusavanja, ovaj forum i ovakvi postovi su predstavljali radost,nadu i razbibrigu. Pusa
Cestitam ti diva na mozel pitanje dokad si pila caj od macine trave a od kad vrkutu :)
Draga emri. Oba caja sam pocela piti istovremeno. Nakon ciklusa ujutro uzmem po 1,5 supenu kasiku marulje i vrkute i prelijem sa 600 ml vode,ocjedim i to pijem citav dan. Prvi mjesec sam pila 7 dana, drugu turu sam pila skoro 10 dana. Istu kombinaciju. Caj sam uzela kod katedrale u biljnoj apoteci. Probala sam jednom i drugi neki,ali nije to to. Po okusu
Evo i mene drage moje. Moja stigla jučer i baš sam tužna i neraspoložena.
Ovaj mjesec sam se baš nadala jer sam pila marulju, predvidjela ovulaciju s Ovugnost testom, potvrdla ovuklaciju BT i ništa opet
Baš sam tužna...
mericca jako mi je žao zbog tebe, nemoj biti tužna. Ti bar znaš da možeš ostati trudna i da je sve ok s tomob, gledaj tako. Bude sve dobro. Javi nam se kad dobiješ nalaz HCG.
Diva kako si mi ti... Ja sam prvi mjesec pila macinu travu, al nisma primjetila ništa više sluzi nego inače, a i inače je imam jako malo, samo ja nisam pila vrkutu. Jel maca ili vrkuta za sluz? Ja sam mislila da je maca... Ovaj mjesec počmem s kombunacijom te dvije trave. Baš sam se nadala da ovaj mjesec ću se obradovati +++ a ništa
jeanny i Emri ja sam dosta nova na forumu pa nisam upratila vaše životne priče.. Ako može malo da se opišete da mogu pratiti i vaše situacije...
maja1309 baš mi je žao da je došla,znamda si se puno nadala al nemoj biti tužna ugledat ćeš i ti svoj brzo ,što želim i svim ženicama koje to žele,puno
< Poruku je uredio marinčii -- 28.1.2013 8:59:07 >
Draga Maja hvala na pitanju super sam. Zao mi je sto si se razocarala,ali nije to kraj. Pokusaj sa obje trave. Ja se nadam za tebe i bit ce to super. Samo se pokusaj opustiti i ne racunaj previse. Ako su ciklusi redovni pusti se testove,vec vodi ljuubav neobavezno. Nece beba kad mi hocemo,nego kad je sudeno. Dotad uzivaj. Jedino o cemu trebas da razmislis nakon sexa je da ne ustajes pola sata do 45 min. Ostalo prepusti Onom ko o tome odlucuje. Pusa
diva2013 hvala na savjetu u stopu cu da pratim sve :)
Maja1309 upoznacemo se postepeno mada moja prica je jako tuzna trudim se da idem dalje koliko mogu a za ne brini zajedno idemo sve koje jedva cekaju da ugledaju i zabebe se nek nam je svima sa srecom.
Kao sto diva kaze bice kad je sudjeno i dace Bog pa cemo da pricamo kako nam je lijepo i uzivamo u trudnoci :)
Samo sam htjela ostaviti malo iskustvo na ovoj temi. Pila sam kombinaciju ova dva caja puna tri ciklusa koji su se bas onako uredovali i ovulacija je dolazila bas na dane kao prema kalendaru. Ovaj mjesec odlucim malo odmoriti od cajeva i primjetih da je ovulacija dosla 5 dana ranije.. Bila sam zbunjena, ali ocigledno je da cajevi zaista pomazu da se sve dovede u red
Pozdrav nova sam na forumu i citajuci vase postove vidim da imamo zajednicke teme. Pijem vec 7 mjeseci folnu kiselinu i nepuni mjesec dana vrkutu jednu solju dnevno, bi trebala doci sutra... Zelim vam uskoro da ugledate
Hvala za dobrodoslicu Nakon vrkute menstruacija je kasnila dva dana, ali ipak je dosla. Naravno nisam razocarana jer tek sam pocela da je pijem. Raz,isljam da pocne, piti i macinu travu do ovulacije. Po svemu izgleda da vrkuta ipak ima dejstvo na moj organizam jer moje menstruacije mogu samo doci ranije nikad ne kasne mozda vec naredna zakasni devet mjeseci
Leptiri navijam da sledeća ne dođe... ...Pij macinu travu do O (ali ne svaku, ima ta jedna vrsta koja se pije pa pročitaj malo po forumu koja je u pitanju) a posle O vrkutu.... Ja ti želim ubrzo ...
jucer sam imala neki cudan ugrusak krvi u menstruacionom krvarenju sto me je zabrinulo, ali prvo sto sam pomislila jeste da mozda vrkuta ne djeluje tako sto mi cisti reproduktivni sistem. Hmmm. ne znam. ali svakako nastavljam piti, a macinu travu pijem vec od sutra, uzela sam ocajnicu, jos ako uzmem u obzir i ovo podizanje nogu nakon odnosa, mislim da narednu ne trebam ni ocekivati.
Leptiri sto se tiče ugruška ja ih imam skoro svaku menstruaciju jer su mi preobilne....Mislim da to nije zabrinjavajuće.....Naravno, nogice u zrak i jastučići pod guzu i ima da bude .... Pozitivno razmišljanje i nada i biće
Srdačan pozdrav svima!Nova sam na ovom forumu.Zelim da i ja podijelim svoje iskustvo s vama.Dugo se trudimo na bebi ali za sada ništa.Često sam imala ciste na jajnicima,i zbog toga mi je mjesečnica dolazila na 40 dana.Čula sam za očajnicu i pila sam je prošle godine....gotov cijelu godinu.Kada sam bila na UZ u decembru od cisti nije bilo ni traga...sva sam bila čista.Tada sam počela piti vrkutu.Prvi mjesec mjesečnica je dosla na 34 dan.Sada je drugi mjesec kako je pijem ali mjesečnice još ni na vidiku...već mi je 42 dan ciklusa.Tako me je strah da se nadam jer sam puno puta bila razočarana.Da li je moguće da mi se od vrkute opet produžio ciklus??Još nemam snage da uradim test....možda do kraja sedmice da se odvažim...
mali suncokret najprije dobro dosla... Ne vjerujem da ti se od vrkute produžio ciklus...Drago mi je sto ti je macina trava pomogla da se oslobodiš cisti, jos jedan razlog vise da trudilice pocnu da je piju....Mislim da bi trebala da do ovulacije ppijes macinu travu a posle ovulacije vrkutu....Ta se kombinacija pokazala kao uspjesna... Sto se tiče kasnjenja najbolje da uradis test da znas na cemu si...Mozda je ...Kad uradis javi... Navijam za