Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 1:08:52
Ilhana RR
Neznam kako ce biti za Bosance, al pretpostavljam da je kao za srbijance tako da nebi trebalo biti nikakvi problema... Moja jaranica je dolazila i bila skoro tri mjeseca, ona je imala uz sebe 200 eura i to je to... obezbedjeno je imala prebivaliste i karta joj bila cak i otvorena... sa busem dolazila...
Kuma mi ako Bog da stize sad 17 decembra, nista joj nisu rekli u ambasadi da treba al eto kaze ponijet ce izvod iz banke da se vidi da joj plata redovno leze i to je to... ona stize avionom do kopenhagena ako Bog da =)
Andila, do sutra ces imati informacije za hotel ;) evo sad mi je rekla da ce srediti to ;)
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 9:56:01
hanabanana
Ako niste znali i po našem zakonu svaki carinik može tražiti od svakog turiste koji ulazi u BIH da pokaže da ima dovoljno novaca za boravak u našoj državi. Isto tako ima pravo i da bez objašnjenja odbije pustiti stranca da uđe u državu. ( objašnjenje će naravno dati svom nadležnom, ali ne i putniku kojeg je vratio )
Što će reći i sve ostale zemlje imaju iste zakone. Zar se ne sjećate da su Hrvati jedne godine znali na granici provjeravati koliko se novaca ima?!
Ovo što dnevne novine pišu o ciframa je samo plaćena kampanja od strane turističkih agencija....jer se kaže: ili novac, ili dokaz o pozivnom pismu ( toga više nema kada imate bezvizni režim ) ili vaučer od turističke agencije. Te brižno upozoravaju građane da im je najjednostavnije uzeti vaučer.
Što se tiče zdravstvenog osiguranja, meni je van pameti krenuti negdje van zemlje a da niste uplatiti to osiguranje. Pa da vas zub zabolili intervenciju ćete platiti barem 250 Eura ( ovo samo da vam izvade zub ) a da ne govorim nešto drugo....
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 10:00:33
teacher75
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ako niste znali i po našem zakonu svaki carinik može tražiti od svakog turiste koji ulazi u BIH da pokaže da ima dovoljno novaca za boravak u našoj državi. Isto tako ima pravo i da bez objašnjenja odbije pustiti stranca da uđe u državu. ( objašnjenje će naravno dati svom nadležnom, ali ne i putniku kojeg je vratio )
Što će reći i sve ostale zemlje imaju iste zakone. Zar se ne sjećate da su Hrvati jedne godine znali na granici provjeravati koliko se novaca ima?!
Ovo što dnevne novine pišu o ciframa je samo plaćena kampanja od strane turističkih agencija....jer se kaže: ili novac, ili dokaz o pozivnom pismu ( toga više nema kada imate bezvizni režim ) ili vaučer od turističke agencije. Te brižno upozoravaju građane da im je najjednostavnije uzeti vaučer.
Što se tiče zdravstvenog osiguranja, meni je van pameti krenuti negdje van zemlje a da niste uplatiti to osiguranje. Pa da vas zub zabolili intervenciju ćete platiti barem 250 Eura ( ovo samo da vam izvade zub ) a da ne govorim nešto drugo....
ovo je sve tacno, bojim se da ce sada biti gore nego kada su nam trebale vize prije smo bar unaprijed znali mozemo li ili ne mozemo, a sada zamislite, spakujete se, kupite karte i ostalo i onda vas vrate s granice bas uzas
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 10:01:20
veeseelaa
prije odlaska u inostranstvo obavezno tražite izdavanje dvojezičnog obrasca, odnosno potvrde o pravu korištenja zdravstvene zaštite u inostranstvu u Zavodu za zdravstveno osiguranje kako bi vam u slučaju korištenja usluga zdravstva u inozemstvu po dolasku u Sa refundirali troškove, naravno obavezno sačuvati račune
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 10:10:56
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana
meni je ovo sa lovom totalno bezveze...znam za ovaj zakon...samo mi nije jasno kako reaguju ako im kazes da imas na karici...ko danas nosi kes?...kako oni s karite provjere stanje na racunu
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 10:18:26
tweety
E i mene ovo interesuje.Šta ako ja ne želim nositi keš sa sobom nego mi je jednostavnije ponijeti karticu??Kao što neko reče možda je najbolje ponijeti izvod računa.Ne znam malo mi je ovo sve bez veze.U redu ako je neko sumnjiv po tom pitanju.
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 9.12.2010 13:20:22
Anoniman
ne bih rekla da je patka...to bi znacilo da ambasade saradjuju s agencijama...nama su za v.britaniju trazili izvod sa racuna..mada me nikad na granici nisu pitali da li imam love
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 17.12.2010 17:25:24
Anoniman
IZVORNA PORUKA: selina
vjerovatno mogu i ovdje postaviti pitanje posto nam daju bezvizni rezim ako bog da od 15 decembra ja zvala ambasadu u sarajevu da vidim sta nam je potrebno za putovanje i bas sam se sokirala kaze covjek da treba adresa gdje ces prebivati zatim ti treba internacionalno zdravstveno osiguranje i naravno udarna vidjest po jednim danu 50 eura to znaci mjesec dana 1500 eura da li je to moguce?????pa to meni uopste nije uredu mislim ako hocu ostati 3 mjeseca treba mi 4500 eura pa ko te pare danas ima u gotovini a pogotov to bi bilo da jedan covjek da upane npr u autobus obogatio bi se zar ne???!!! imate li vi kakvih informacija u vezi toga
Za toliki iznos vazi samo ako nemas obezbjedjen smjestaj, odnosno npr ovdje je ako dolazis kod nekog od familije ili si vec platio hotel onda treba samo zdravstveno
i ja isto kad putujem za Bosnu moram navesti u papirima jel nosim kes ili karticu moram navesti adresu boravka, i dole kad dodjem obavezno se moram prijaviti u mupu, kad izlazim iz Bosne moram pokazati taj papir
< Poruku je uredio MarinaDK -- 17.12.2010 17:28:23 >
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 30.12.2010 10:46:30
Lejla Ka
Sada ima dosta hostela po Sarajevu, koji nude noćenje sa doručkom i različite veličine soba. Međutim bojim se da je sad za Novu Godinu velika gužva. PoGooglaj i nazovi.
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 17.3.2011 21:58:20
scarlett
Treba mi info od članica koje su bile turistički u Beču u zadnjih par godina, šta imaju za preporučiti, da je lijepo pogledati. Ja sam tamo živjela pola godine, ali je to bilo jako davno i imala bih za preporučiti, Donauturm, Schönbrunn, Stephansdom ( i cijeli 1 Bezirk), Prater. Da li je neka od vas bila u zadnje vrijeme i šta biste preporučile mladim ženama koje prije svega idu na odmor (ne mislim provod ). I naravno da sad nije preskupo
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 1.10.2011 20:47:05
sirnica
Nije baš turizam u pitanju, ali mi je potrebna informacija. Sutra idem do Tuzle,ako Bog da, i interesuje me da li Turbo Limač u Mercatoru radi nedjeljom i imaju li One to play igračke?
RE: TURIZAM: Potrebna mi je informacija 1.10.2011 22:00:50
taurus
nisam iz tuzle, ali u sarajevu sve mercator prodavnice rade i nedjeljom a TL nema igračke one to play, samo ih možeš naći u njihovoj prodavnici u BBI u sarajevu