dzeni_nl -> RE: Kako se pripremiti na operaciju i odlazak u bolnicu (31.1.2010 18:11:33)
|
IZVORNA PORUKA: leli§ amirno ti sad moras biti jaka za sve vas... a za vas troje (hamzu sebe i maju bebicu) moras biti najjaca... da ce biti lahko i njemu i tebi---nece...tuzno ali istinito ali i to traje dvije-tri noci sto se praktinocsti tice: 1. dr.Dizdarevic je koliko toliko karakteran, ali koverta je uvijek tu...za operaciju kile ide od 100-150 km ([sm=hudicek1.gif] ovo je ono sto me najvise ljuti ali sta je tu je) 2. nemoj nositi njegovu posteljinu, to nece dozvoliti jer su na djecijoj sterilizirane zelene posteljine---doduse on je jos mali pa ce biti u sobici sa kreveticima...mozda bi se mogla i raspitati za ovo 3. ti ces moci ostati ali spavati mozes na stolici[sm=smiley13.gif] ... posto si u druom stanju neka ti suprug ili neko naknadno donese nesto ili na napuhivanje ili neki stolicak na rasklapanje da noge mozes podici 4. pored onoga sto ces hazmi nositi---sebi spakuj obavezno trenerku i ogrtac 5. od njegovih igracaka ponesi ono cime se moze najvise zabaviti--- pred operaciju nema jesti---a kada se probudi nece mu bas ni biti do igre ali slikovnica ili ono nesto cime ga mozes smiriti 6. tutu---poslije operacije kile moze ga biti strah da piski a jos vise da kaki...ali ce mu sa tutom biti lakse 7. jutro poslije operacije ga prati jer bi tada vec trebao povratiti anasteziju (svi razlicito podnose anasteziju, ali ako je povrati nemoj se prepasti, to je dobar znak) i onda ce mu se vratiti apetit u potpunosti 8. i kada dojete kuci, pazi da ne hoda brzo, ili pravi neke nagle pokrete... u svakom slucaju insistiraj da se oslanja na nogicu sa koje je strane kila bila u potpunosti koliko moze jos jedan dodatan savjet---skreni paznju rodbini i prijateljima da ne dolaze u bolnicu,jesu to samo 2-3 dana ali bi njemu moglo biti teze da oni idu a on ostaje kada ste naruceni? sreto i sve najbolje vam zelimo potisala bih sve ovo sto je lelis napisala eh ovako i ja sam lezala na djecijoj hirurgiji ali 2000 godine, i tada sam imala 14 godina, ali po ovome sto je lelis napisala sve je ostalo isto. mene je operisao doktor Dizdarevic i stvarno imam sve pohvale za njega, jer je jedini uz pomoc doktora Ajanovica uspio otkriti od cega bolujem i rijesiti moj problem. Imala sam tesku operaciju bubrega, i svi doktori sa odjeljenja su bili prisutni na mojopj operaciji, moram jos rec da doktor Zlatan Zvizdic jako dobar i prijatan doktor, ne znam da li jos radi na dj.hirurgiji. znaci sve sto se nije smjelo tada nositi nesmije ni sada, sve je ostalo isto. i uz mene je mama bila prvih 5 dana poslije operacije i nije imala krevet vec je morala svo vrijeme da sjedi na stolici i tako da spava, ali su je pustili da ostane zbog teske operacije. i cak joj nista nisu naplatli to sto je bila uz mene. moje toskove je snijela moja opstina, tako da ja nista nisam morala placati. istomoram da napisem da smo i mi dr. Dizdarevicu dava puta dali po 100 maraka, ali nije mi ni zao, stvarno su bili prema meni kao da se cijeli zivot znam sa njima. i da i meni su dali sirup kada sam krenula u salu iako mi nije bio potreban jer se zaista nisam nimalo plasila, naprotiv jedva sam cekala da me operisu i da se napokon izlijecim. mislim da se taj sirup daje po kilogramima koliko imas toliko kasikica, bar je tada tako bilo. vama amra zelim puno srece i da sve prodje kako treba i bez puno boli i sekirancije. cuvaj se zbog druge bebe koju ocekujes, veliki poljubac za vas dvoje. sve ce biti u redu ako Bog da.
|
|
|
|