RE: kupovina putem interneta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

palachinken -> RE: kupovina putem interneta (31.12.2011 16:03:58)

Piše teta prodavačica da je moguće da ima i stvari za koje piše da ih je nestalo, samo nije obnovila oglase, tako da ti njoj šibni poruku, šta znaš.

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (31.12.2011 16:06:16)

Pa eto vidjet cu bas.....znas kako mi je krivo..nikako da se registrujem, sve cekam nekog da mi objasni proceduru kako ide a u medjuvremenu mi izmace puno lijepih stvari [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: kupovina putem interneta (31.12.2011 17:02:32)

Ja sam (zasad) ovaj kompletić kupila za 13$, sad ga čekamo da stigne.
[img]http://img4.sellersourcebook.com/users/100519/@@_dsp_dsc0397.jpg[/img]
Dosta se razabralo, a njihova veličina 18months je mom M sasvim malo velika.

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (31.12.2011 17:20:39)

joojjj gledala sam ove setove,bas su super [sm=bravo.gif]
i ja sam bas gledala velicine i obicno sto sam dosad narucila za bebicu je malo vece tako da mu nece moci kad se rodi jer ce bit veliko...ne znam kolika je ova velicina newborn sto pise....

palachinken -> RE: kupovina putem interneta (31.12.2011 17:23:10)

Imas dole tabele, koja je to duzina i tezina. Ja bih svakako radije uzela veće, neće se baciti. Treba i mjesec da stigne.

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (31.12.2011 17:24:45)

Pa upravu si!Ionako djecica to brzo prerastu...ma ja zasad uzimam napamet velicine, beba je tek na putu [sm=smiley1.gif]

mamina princeza -> RE: kupovina putem interneta (1.1.2012 12:33:36)

super stranica. trazila nesto ovakvo al nisam mogla naci ... i povoljno je prilicno. hvala palachinken:) skoro  sve rasprodalo sem ovih velicina NB al mi se to cini izuzetno malo pa nisam to htjela. tako da narucih isto ovo kao i palacinken :) samo za 3 mjeseca. pa valjda dodje ... bice sigurno opet u ovoj radnji nove gardarobe pa cu je zapamtiti:)  ja sam za curicu u hrvatskj dosta kupovala carters odjecu i super mi je... uvijek kad smo isli gomilu para smo osavljim ali u oshoshu i njihove i ove carters stvari su mi super a ovako je bas povoljno :) za 20 KM dobijes znaci po dva bodica i ovaj donji dio pa toliko kod nas i na pijaci plaim cini mi se. ako nadjes jos nesto ovako super stavi obavezno link :) ja dosta koristim ebay al ne nadjem nikad nesto ovako dobro hihihih

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (1.1.2012 18:15:49)

Da se pohvvalim da sam i ja uspjela sinoc naruciti kompletic Cartersa,dva bodica i hlacice [sm=smiley1.gif] hvala Palachinken [sm=bravo.gif]
narucila sam jos par stvarcica,stikere,vrecu za spavanje pa sad cekamo da stigne [sm=bravo.gif]

mersiha 77 -> RE: kupovina putem interneta (4.1.2012 18:04:26)

palachinken help.hocu i ja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ali neznam moguli ja iz swe naruciti
hajde mozi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

palachinken -> RE: kupovina putem interneta (4.1.2012 21:13:37)

Vjerovatno mozes. Ko god šalje u Bosnu, šalje sigurno i u ŠveCku. Samo, ne znam koliko se razumijes u internet kupovinu, imas ranije na ovoj temi detaljno objasnjeno kako se kupuje preko ebaya.

ziki -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 22:58:10)

Koliko otprilike bude carina, ide li po procentima u odnosu na vrijednost robe ili neka standardna tarifa.

bebacha -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:02:39)

valjda do 50KM nema carine a preko 50 ima kao odredena tarifa al je vise lutrija[sm=smiley36.gif]

mamina princeza -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:02:55)

ako narucujes robu ispod 50 KM nema carine definitvno .. apreko tog azavisi kakve si srece . carina je 10% vecinom s tim da ima na neke stavri i cini mi se bas na garderobu d aj ei vise mozda 15% al onda na to racunaju jos i pdv 17% tako da s eond abas nakupi ......

Hannica -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:09:33)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja sam (zasad) ovaj kompletić kupila za 13$, sad ga čekamo da stigne.
[img]http://img4.sellersourcebook.com/users/100519/@@_dsp_dsc0397.jpg[/img]
Dosta se razabralo, a njihova veličina 18months je mom M sasvim malo velika.

Hocu i ja ovo.[sm=sad.gif]

ziki -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:22:04)

Porucivala sam nesto i vrijednost je ukupno 116 km, u to uracunati troskovi dostave od 7.5ß a mak je mm dosao sa posal donese obavijest da je stiglo i da je potrebna uplata od 53 km, ne mogu da iscekam sutra da odem da vidim sta je jer kakva carina od 50% vrijednosti robe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

lepetetka -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:48:01)

Joooooj Ziki baš su bezobrazni [sm=hudicek1.gif] To ti je njihova procjena ja mislim, oni ti to nisu procijenili na 116 KM nego na više garant i na to spucali troškove, pojma nemam, nisam do sada poručivala, samo preko familije, mada me neke stvari maaaaame...

bebacha -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:50:06)

Ziki to se iszo desilo i mojoj prijatelji.
jestel preko ebaya narucivali iodakle

ziki -> RE: kupovina putem interneta (16.2.2012 23:56:34)

Ma nije mi prvo lose iskustvo sa ovim carinama, jednom smo preko firme porucili knjige sa amazona, idioti su otvarali pakete, cak jedan postetili da dobro provjere sta je, i normalno procijenili. Bas sam ljuta, ne znam samo kome da se obratim za to u paketu ce bit racun pa da vide procjene njihove

bananica -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 0:01:21)

carina se placa 32% od cijene + 10KM

manje posiljke se ne carine, do nekih 50KM

draguljče -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 0:02:03)

Ja se, upravo zbog ovih stvari koje su se desile ziki, ne smijem usuditi da nešto naručujem. Pa ispade da me dođu skuplji carina i porez od same robe koju naručim.

lepetetka -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 0:06:28)

Ni ja se ne usudim,,,,, treba onda kupovati stvarčicu po stvarčicu, da nikako ne pređe 50 ako je moguće :D
Al baš deruuuuu...Ziki javi nam šta bude [sm=smiley13.gif]

bananica -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 0:08:44)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Ni ja se ne usudim,,,,, treba onda kupovati stvarčicu po stvarčicu, da nikako ne pređe 50 ako je moguće :D
Al baš deruuuuu...Ziki javi nam šta bude [sm=smiley13.gif]

bas tako, stvar po stvar, jedino te onda postarina zeza, naravno ako je ima

ziki -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 0:09:24)

IZVORNA PORUKA: bananica

pa izgleda da je to to, ja sam racunala nekih 10 % carine mislim da sam nekako tako nacula, elem ako roba bude dobra opet sam dobro prosla.
Naravoucenije trazit free shiping i sitno porucit da nema carine[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bananica -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 0:10:49)

IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: bananica

pa izgleda da je to to, ja sam racunala nekih 10 % carine mislim da sam nekako tako nacula, elem ako roba bude dobra opet sam dobro prosla.
Naravoucenije trazit free shiping i sitno porucit da nema carine[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[sm=smiley36.gif] ne zali se onda, mislim kad si vec dobro prosla

babina beba -> RE: kupovina putem interneta (17.2.2012 8:08:58)

Ja cesto narucujm, uglavnom garderoba,  al jos nika nisma platila carinu. Narucujem sa amazon.co.uk direktno iz radnji. Prije par dana sma muzu narucila pantalone koje su bile preko 50 km i postar uredno donio na vrata bez ikakvih dodatnih placanja. Djeci garderobu isto tako narucujem. neko na internetu prodaje pidjame fifi, dora itd po visokoim cijenama, a ja sam tu istu dora pidjamu platila sa postarinom oko 20 km i evo vec dvije godine peri, deri i jos i manja je moze nosati kad akb poraste. Uglavnom  garderobu sa amazon.co.uk svi dostavljaju u BiH.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>