muala -> RE: SINGULAR MINI GRANULAT 4 MG (4.5.2010 15:27:56)
|
dakle,možda kasnim s info ali možda posluži nekom drugom.i nama je prof. Saračević prepisala singulair mini kad je bebi bilo 2,5 mj,znam da u uputstvu stoji da je za djecu od 6.mj,ali sam je zvala pa mi je rekla da su bili na kongresu i da može.Dijete je s 2mj. imalo bronhiolitis i atopijski dermatitis,a starije dijete ima obstruktivni. Ispostavilo se da je beba dobila proliv i imala ga je dosta dugo, slali smo stolice na analizu bilo sve o.k.Sjetim se ja da je možda do singulaira i ispostavilo se da jeste reakcija na lijek i dr. je rekla da prestanemo. davali smo ga 3-4 mjeseca. Pedijatri su mi govorili da je rano za singulair jer bebe često dobiju bronhitis da vidimo hoće li se ponoviti ali zbog AD mi smo ipak davali.to je bilo prije godinu dana i bronhitis se više nije javljao,hvala Bogu. Ali s obzirom da imam starije dijete koje je imalo obstrukcije od 8.mj.sa svakom virozom i da su se ponavljale od dva zla treba izabrati manje i paziti na kontraindikacije(ja vjerujem da ih je beba imala jer je bila premala i isključivo je dojila).Moje starije dijete je na terapiji s flixotide i ja sam se plašila jer i taj lijek ima kontraindikacije, ali sam našla po hr. stranicama više odgovora i to da je u stvari obs.bronhitis astma ali ga oni zbog roditelja ne zovu tako i jer kod djece do treće godine to često prođe,a ako ne prođe zove se astma.Singulair i flixotide su PREVENCIJA ASTME i biramo izeđu 2 zla manje. Što se mene tiče ja bih svom djetetu opet dala singulair ali poslije 6.mj, a flixotide se daju poslije 12 mj.Evo terapija od godinu dana s flixotide završava i moje dijete nema nikakva oštećenja pluća u nalazu i NEMA OBSTRUKCIJE što je najvažnije.Prije smo "visili" na inhalacijama,a SVAKA OBSTRUKCIJA OŠTEĆUJE bronhije srce mozak ... jer se organizam ne snabdijeva kisikom dovoljno zbog plitkog disanja. Znači sve sumnjive kontraindikacije prijaviti odmah dr,a terapiju bolje nego astmu.To su savjeti pedijatara iz hitne, doma zdravlja,pulmologa-porodičnog prijatelja,dr.saračević, i još nekih doktora koje smo mi konsultovali.I more kao glavni savjet jedan mi je dr. rekao flixotide su pomoć,a more glavni lijek.SRETNO
|
|
|
|