RE: Trovanje Domestosom (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

aida. -> RE: Trovanje Domestosom (25.1.2010 15:00:24)

ehh super... sad sam uzela neku tecnost za drvo i za parket kao, ali ne volim drvo puno "mackat" tim preparatima, a opet volim da se sjaji [sm=smiley36.gif] eh eto bas ti hvala za savjet [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bas cu da probam...

M kao Mama -> RE: Trovanje Domestosom (25.1.2010 15:12:53)

Nadam  se da je djevojka iz ove priče dobro,

a lično koliko je domestos otrovan uvjerila sam se prije 5 , 6 godina, kada mi je spržio nekoliko stvari, ispočetka nisam kontala, od čega mi se na stvarima pojavljuju narančaste fleke, ali kada sam skontala VAn iz kuće. I zaista , nikada više ga nisam kupila.

A, moj muž ima neke rodbine u Olovu i tamo se prepričava kako je neka trudnica prije dvije godine dobila spontani, gluho i daleko bilu u 5 mjesecu od Domestosa.

Ako su oni mene ofarbali i ja sam Vas, ali eto pošto kupila, poto prodala.

zicabo -> RE: Trovanje Domestosom (25.1.2010 21:06:52)

Upravo proživljavam posljedice domestosa...prvi put sam ga koristila i izgleda da sam stavila više nego je napisano i to u kombinaciji sa solnom kiselinom...Smrad je odvratan, nisam mogla disati 20 min, pluća su me rasturala i nisam prestajala kašljati. Pravo sam se uplašila, odmah sam priupitala googla i dovede me do ovog foruma-vidjela da ima još slučajeva i odmah mi je bilo lakše. nazvala sam hitnu i rekli mi da pijem puno mlijeka pa ako ne bude bolje, da dodjem, al sva sreća bolje je. Ufff!

Anoniman -> RE: Trovanje Domestosom (25.1.2010 21:09:41)

Zicabo, drago mi je da si bolje.
I mojoj prijateljici su rekli da pije dosta mlijeka... ja nisam znala da je mlijeko korisno u takvim situacijama... to je zaista dobar savjet!!!

M kao Mama -> RE: Trovanje Domestosom (26.1.2010 8:25:36)

Jeste, mlijeko se pije kada farbate stolariju, parkete i slino, jer oni mirisi su otrovni, a mlijeko to poništava. Inače, kada sam bila mala razbila sam toplomjer i malo žive liznula. Dr. su mojima rekli samo da pijem puno mlijeka i da će sve biti OK: 

Crvena -> RE: Trovanje Domestosom (26.1.2010 12:20:05)

IZVORNA PORUKA: new mama

Ja isto ne koristim vise domestos,jedno vrijeme jesam za wc solju,ali me uvijek glava pocne boliti od njega i gusi me u prsima,jos uvijek izadjem iz prostorije,tako da sam ga izbacila iz upotrebe,sad samo mirisljave stvari koristim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pingpong nadam se da ti je drugarica dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Potpisujem [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]