Hanna -> RE: Kad su vase bebe pocele da vas razumijeu kada im nesto govorite??? (30.5.2008 11:19:30)
|
Draga Ines, kao sto su vec pisali, svako dijete svoj ritam ima. Ja ti zelim reci npr.za svojukcerku, kojoj je sad 10g, jako rano je pocela razumjevati i slusati i sl.ali progovoriti nikakonije htjela. Sa 2 - 2,5 godine jedva jepo koju rijec znala reci, a kad je konacno progovorila, nijednu rijec nije tepala niti pogresno izgovorila, valjda sto ni ja s njom nikad nisam tepala. Cijeli taj period ja sam neprestano pricala i pricala sa njom, i to ne s ciljem da utjecem na nju da proprica vec sam ja jednostavno osjecala poterebu da joj sve nesta pricam. Jos i pvo, neznam tacno vise priod i koliko je godina imala, ali kad je vec dobro znala sve i pamtila i svasta, boje nikako nije havizala, ma ja sam bila 100% sigurna da mi je dijete daltonist i to na sve boje, kad ono kad sam se najmanje nadala- zna sve boje pa cak i nijanse. Stoga, ne brini, sve je to normala i individualno kod svakog djeteta. Sretno ti zelim!
|
|
|
|