M kao Mama -> RE: Sta da radim, moje pile nece da jede voce? (5.6.2008 16:39:02)
|
ja bih imala samo jedan savjet za sve mame, dobronamjeran, pa kako koja shvati, nemojte svojoj djeci davati da jede neke "recepte" koje vi ne bi nikada pojele, za male bebe izgnječite bananu i dajte tako čistu, jabuku u blender malo mlijeke i to je jedna kombinacija, izmutite bjelance, malo čećera i jagode nasitno isjeckane i malo mikserom izmješajte, nektarine ili brekste isto se mogu sa šlagom izmješati, znači sve su to varijante koju su ukusne i zdrave tako i sa slanim, moja lajla ne voli jaje, ali ja joj ga podvalim u supi, iskuham teleću koljenicu ili piletinu, stavim malo karfiola, mrkvu, i kada to skuha, stavim malo začina i komadić putera i kada ključa umutim jaje i procjedim ga kroz veliku viljušku, tu supu voli pravim joj čušpajz, i njega voli, ma ne znam ona sada ima 16 mjeseci jede sve, ali i mi smo imali tih kriza kada nije htjela da jede, pa je bilo povuci potegni, ali i to je iz nas i uvijek sam joj pravila ono što bih ja voljela da pojedem, a ne neke nove receprte od kojih je meni muka, a ne maloj bebi
|
|
|
|