novi kolacic -> RE: Dužina menstrualnog ciklusa (25.5.2012 10:21:23)
|
nemam vremena da citam sve vase postove, al evo moje iskustvo, mozda neku koja zeli zanijeti utjesi... Od kad sam sa 13 god.dobila prvo put, ciklusi su, kad su optimalni, po 35 dana, a krvarenje u normalnim uslovima traje do 4-5 dana. Odmah sam saznala da imam PCOS tezeg oblika, koji sam ja sa godinama pogorsala sa ogromnom kilazom (preko 100 kg). Davali mi Diane 35 i ko regulise se , cim prestanem piti ciklus se odmah poremeti i logicno zakljucim da to ne vodi nikako trudnoci. Sa 20. god. u stalnoj vezi izbacim sve pilule, po principu da nikad necu biti mlada, pa reko ako se zalomi-zalomi, ako ne - kad diplomiram idem na vjestacku. Opterecena sam uradila milion testova trudnoce jer sam cesto imala mucnine i bolove u grudima i nista. Na kraju mi se ciklus toliko poremetio da sam imala samo 2 menstruacije godisnje sa krvarenjima po 20 dana koje su mi zaustavljali ergometrin injekcijama i 113 kg. Kad sam se pomirila s tim da od trudnoce nista i kad sam se psihicki opustila, saznam da sam trudna i to vjerovali ili ne, skoro tek u 5. mj. trudnoce! Rodim u Novembru 2006. i otad opet ciklusi godinu i pol kao normalni, na svakih 35 dana - tad sam koristila kontracepciju. Negdje pocetkom 2008.izbacim kontracepciju zeleci drugu trudnocu, odmah ciklusi svaki treci mjesec, pa cetvrti i opet dodem na 2 - 3 ciklusa god. Ovaj put sam vec imala 130 kg i uz puno muke skinem na 110 kila za god. - ginekolog kaze i dalje strasno policisticni jajnici, ne funkcionisu, necu ti davati hormone, nema smisla jer si predebelja... Ja pronadem endokrinologa dr Zeliju-Veliju, otkrije mi inzulinski rezistenciju i da mi Gluformin da mi regulise secer i PCOS (odlicno djeluje na jajnike!). Pocela piti Gluformin u februaru, vec u Decembru sam bila trudna! Pa eto, ako je neko u slicnim problemima, mozda mu moje iskustvo pomogne....
|
|
|
|