makana -> RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci (15.8.2008 10:43:52)
|
uh jučer sma kratko bila tu, samo sam ubacila ovo i evo me, a mama alma baš mi je žao što sad nisi prisutna tu, ali doći ćeš akbg i vidjeti moj post namjeravam napisati tekst o dojenju tako da sam pretresla sve čega sam se sjetila, a hvala Bogu imam i sama iskustvo od 16 mjeseci dojenja tako da mogu i da pišem o tome da se razumijemo, prvih mjesec i po proklinjala sam sve koji su mi rekli i napisali da ragade prolaze za 15-20 dana, meni nisu, meni su stvarale neopisivu bol pri dojenju mjesec i po, otapadali su mi komadići bradavica, krvarile, alis am sve to sanirala između podoja kako bih mogla da dojim svoju bebu, boljela su me leđa od svih položaja koje sam koristila, prilagođavala se bebi samo da ona doji i kada je sve to prošlo bila sma zhavlan Bogu što mi je dao snage i volje za sve što i ne može da stane u ovaj post, a što sam pretrpjela da bih dojila kada me već pitaš, odnosno da ja pitam tog eksperta zašto ti nisi mogla da dojiš, evo ja ću ti odgovoriti, i nemoj da se ljutiš, ne želim nikome da pametujem i da govorim šta treba i kako treba da radi, ali ako ja dođem kod tebe i vidim te kako lajli sa 18 dana, a toliko je imala kada sam došla da vas vidim daješ čaj, punu flašicu čaja u koju si joj ukapala tri kapi (D3) vjeruj da je meni bilo jasno i zašto lajla ne može da doji i zašto neće da doji, kako bi i mogla kada pije čaj-vodu, odgovori ti meni sada kako beba može da doji ako joj daješ vodu i čaj koji joj napune želudac, kada okreneš flašicu prema bebi čaj joj sam kaplje u usta, a iz dojke mora povući pa ti skontaj šta bebi onda bude lakše sjećaš se da sam te pitala zašto joj tako daješ kapi, zašto joj ne ukapaš u usta ili daš na kašikicu, ali se ne sjećam šta si mi odgovorila, uglavnom nastavila si da lajlu držiš u naručju s flašicom čaja u ustima i ja sam zašutjela bilo mi je jako žao kada ste poslije nekoliko dana završile u bolnici, sjećaš se da sam te pitala šta je bilo, a ti si meni rekla da su ti doktori saopštili dijagnozu - trovanje čajem od komorača sve sam ovo napisala jer si u nekoliko svojih postova govorila o svom pokušaju dojenja, problemu s doktorima, ko je kriv i kako zaista ne želim da se ljutiš ali tražila si odgovor i ja ti ga dajem zarad i ostalih majki koje će poželjeti da doje i tražiti informaciju o tome, niko nas ne upozori da beba kad se rodi traži stalno prisustvo majke, da se ne možeš nekad umiti i oprati zube do podne jer moraš nju držati u rukama kako ti ne bi plakala ragade na svojim bradavicama nije meni napravila moja almedina već ja nisam umjela da je postavim u pravilan položaj i kad jesam bilo je kasno, i za sve ostale stvari uvijek prvo upitam sebe šta ja nisam učinila kako treba i šta sam propustila da učinim pa se nešto desilo, pa tek onda idem dalje u utvrđivanje činjenica ko je i zašta kriv, nisu ni dr za sve krivi, oni su tu nama za hitne slučajeve, a mi smo uz našu djecu 24 sata ne želim raspravu, ali ako jasno, iskreno i otvoreno govorimo o nekim stvarima možemo nešto postići
|
|
|
|