leli§ -> RE: Pokretanje sopstvenog biznisa (28.1.2010 8:47:13)
|
privatni biznis sad u ovoj etapi svog zivota---ne bih pokretala---jednostavno se jos uvijek ne vidim tu... ali kad bih, sljedeceg sam misljenja: 1. tal-NE 2. tal sa familijom-NE Ne i NE 3. trgovina bilo kakve vrste koja ukljucuje dobavljace itd --- NE 4. pozjamnice od prijatelja, rodbine i sl---NE 5. unovcila bih svoj talenat i znanje ili suprugov zanat i zlatne ruke (ono za sta mi ne treba niko)--- a i to kad bih znam da sam ja SVE---zato dok ja ne osjetim da sam spremna da budem SVE u tom biznisu nista od toga... 6. zaposljavati "raju" samo zato sto su raja ni u kom slucaju 7. privatluk u nasem okruzenju je jakooo tesko odrzati na nogama bez reketarenja, poreza, papirologije koja ti oduzima previse vremena 8. i kada se neko odluci biti privatnik...gazda je danas od managera, direktora, racunovodje, prodavaca, onoga sto brise podove, pr managera, vozaca robe, marketinskog direktora,, jer ako zelis da te niko ne potkrada, da sve bude na mjestu (jer na kraju krajeva tvoj privatni biznis je tvoja druga kuca), da i musterija izadje zadovoljna za sve moras ledja poturiti... 9. treba nauciti da ono sto je danas u kasi nije sve "zaradjeno"---nema mi nista mrze kad cujem da neko kaze za gazde sta se busa zaradio je danas 1000km---a ne konta da je on od te 1000 vec min 700 ulozio u robu i ostatak dnevnice za radnike, porez, rezije... i na kraju meni se cini gazda najmanje zaradio... za privatni biznis recept je sljedeci: 1. moras biti 100% siguran u sebe i u svoju ideju 2. moras biti spreman "ozeniti" se sa bznisom a samim tim i tvoja porodica mora biti spremna na to 3. moras biti spreman na padove i uspone 4. i na kraju covjek mora imati konjske zivce da sve to pregura ovo sve mozda zvuci jako crno ali roditelji su privatnici i znam kako je... ja nisam za to spremna...
|
|
|
|