Cvrle
|
Pozdrav svima! Prosle sedmice sam trazila hlace i prikladnu garderobu za trudnice. Vodjena vašim savjetima obisla sam cijelu Dobrinju i nisam nasla apsolutno nista ( sem jednog preslatkog kaputica u Azelu, ali je bio bijele boje pa ga nisam uzela, ali cu ga definitivno sebi sasiti u nekoj drugoj boji). E onda sam obisla skoro sve Tiffany u gradu jer je tamo roba H&M ali bila je jedino jedna trudnička haljinica, a hlače sve ogromni brojevi pa ih nisam ni vidjela kakve su. E onda odem na otvorenu Otoku i 4-ti stand sa lijeve strane od početka, žena ima super trudničkih hlača. Elegantnih, n apeglu, za posla idealne. Kupim sebi jedne crne (30 KM) a bile su jos jedne pravo lijepe sive (isti model, drugi materijal, 40 KM) ali nije bilo broja za mene. Ima i nekih tunika i suknji. E onda malo dalje, kad se siđe dole, štand sa farmerkama, ima trudničkih, baš su slatke, ko voli farmerke. E tu sam kupila preslatku tuniku za 25 KM. Još malo dalje našla sam fin grudnjak za 5KM, bez savova, pamucan, sa malo cipkice za ukras, ispod grudi pojačan, bas fin i praktican. Vidjecu kakav ce se pokazati, s obzirom da mi je taj jedini sa pijace, ostale sam uzimala u Bety i Lisci, koji su super, mada ih je jako tesko naci i najjeftiniji je 20 KM. A imam nekih dzempera na preklop, tunika bez rukava koje idu preko kosulje ili majce, imam nekih majci, imam i one indijske ljetne tunike dugih rukava (koje mogu preko majce) Tako da sad bas imam za promijeniti i prezadovoljna sam. E jedno pitanje: zna li neko gdje se imaju kupiti one jednokratne gaće za porodilje (kad se krene na porod) koje spominju na internetu?