teacher75
|
IZVORNA PORUKA: bubaze kazu da se u braku sve mijenja, ali kod mene je sve samo svakim danom sve bolje..zajedno smo osam godina, od toga 4 u braku i prelijepo je..kad slusam one price kad zene ogovaraju muzeve, ili da je brak mrak, meni smijesno..mi se vise volimo i ljubimo nego prije..a sto se tice novca, sve je nase..s tim da ja, iako zaradjujem vise, uvijek trazim od muza da mi nesto kupi.. sta cu, onda mi dodje kao poklon, pa mi jos sladje..jos da nas roda hoce posjetiti vec jednom, nasa sreca bi bila potpuna..ne znam je li se vama to desava, ali mene nekad strah uhvati od tolike srece..pogotovo kad vidim sta se drugim ljudimna desava.. za nensi - ja bih tog kretena nabila nogom u dupe i na vrata..imas dvije ruke, kopaj, konobarisi, radi sta god, ali nisi nesposobna i ne daj da te takvom pravi.. po meni sve nekako ima svoje prednosti i mane, i zabavljanje i brak. u zabavljanju je manje obaveza, nervoze, vise poljubaca. u braku je veca bliskost i otvorenost, ne suzdrzavate se sta cete reci jedno drugom. u zabavljanju, pogotovo u pocetku se svi prave fini i pokazuju u najboljem izdanju, sto nekada nije prava slika, dok u braku kad se posvadjate nagovorite se jedno drugom pa se poslije pomirite kao da nista nije bilo. u zabavljanju svako trosi na sebe uglavnom, zivi kod roditelja i ne trosi toliko na rezije, hranu itd... u braku su veci troskovi, manje stvari si mozes priustiti nego tokom zabavljanja, pogotovo ako su jos i djeca tu. u zabavljanju ne moras upoznati roditelje partnera, dok u braku nekad moras biti pravi diplomata da balansiras na sve strane. u braku ima jedna predivna stvar a to su djeca i zajednicki trenuci s djecom, zatim voljena osoba je uvijek tu uz tebe,kad ti je najbolje i kad ti je najgore da podijelite sve sto vam zivot donosi, ako je u pitanju prava osoba, nikad nisi sam, osjecas se nekako ispunjeno bez obzira sto sad znas i njegove sve mane a ne samo vrline,bez obzira sto te nekada uzasno iznervira ...
< Poruku je uredio teacher75 -- 21.1.2010 21:06:41 >