hana -> Biohemijska trudnoća (5.11.2007 10:39:27)
|
I ja sam u junu mjesecu imala biohemijsku trudnocu. Da krenem hronoloski, mm i ja smo odlucili dobiti bebu i prvi mjesec desi se cudo: meni kasni ciklus nikada nije kasnio niti 1 dan, obicno su od 24-28 dana maksimalno. Bili smo presretni, to se ne moze opisati, samo dozivjeti. Bila sam sigurna da sam trudna, uradim test: blago pozitivan, sacekam par dana i opet uradim test, opet blago pozitivan, narucim pregled kod dr Cengic, gdje sam do tada isla na preglede, i doktorica nije nista vidjela na ultrazvuku, uradila sam test na trudnocu i kod nje, opet isto crtice postoje ali su jako tanke i ona kaze da sacekam 10 tak dana i dodem, valjda bi se tad trebalo nesto vidjeti. Medutim ja sutradan dobijem ciklus, bio je to 36.dan od prethodnog. Zovem doktoricu ne javlja se i odem kod drugog ginekologa, i on kaze 80% zakasnjelih menstruacija su ustvari pobacaji. Nakon menzesa sam opet dosla na pregled kod tog doktora, on je rekao da je u pitanju kompletni pobacaj i da odmah mogu raditi na bebi. Medutim od tada nista. Evo pola godine, isla sam na pregled opet kod doktora, a on kaze da cekam jos pola godine, pa da onda radimo dalje analize. Zao mi je sto tad nije uradio neki test da potvrdi i on da je bila trudnoca, ovako ja se samo mogu nadati da sam bila trudna i da cu opet biti trudna akobogda i da ce ovaj put biti sve u redu akobogda. Mada ja poznavajuci sebe, mogu biti i sigurna da sam bilatrudna, jer ciklus nikad ne prede dalje od 28 dana, mogla bih reci da je u prosjeku 25 dana, a ovo je bilo 36 dana.
|
|
|
|