hanabanana -> RE: Pretis lonac (12.1.2010 11:52:53)
|
IZVORNA PORUKA: Nedi Hvala skvo, danas kontam meso sa povrćem pa pitam, valjda neću i danas prestojati kraj njega Zavisi koje je meso i koje je povrće u pitanju. Recimo ako pravim krompir i piletinu, onda stavljam zajedno budući da i piletini i krompiru treba isto vremena da budu kuhani. Ako se radi o teletini ili junetini, onda prvo izdinstam meso, podlijem vodom i zatvorim pretis. Kada počne šištati, pustim 5 minuta da šišti, onda smanjim na najmanje, i nakon 5 minuta gasim i ostavim na ringli. Kad se osigurač spusti, znači da možeš otvoriti pretis i dodaješ povrće. Ako se radi o tikvicama ili brokulama, tom povrću treba jako malo. ČIm prošišti odmah gasi pretis. Krompiru daj malo više vremena, kao i grašku, karfiolu.
|
|
|
|