Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 11:23:30
Chuchi
Ama kad se omladina moze ljubakat, fatat, ganjat, po kaficima, ulicama, parkovima, stubistima.... zasto i mi mamice ne bismo mogle nahraniti svoje bebice, a to je jedino sto njima treba?? Mislim da je ovo prvo mnogo ruznije za gledati, nego dojenje male bebice. Samo sto bih i ja dobro razmislila i nasla najzavucenije mjesto ako bih morala nahraniti svog bebaca u javnosti. Al sad kad se sjetim, ljubakala se jesam, pa zasto ne bih i siku izvukla na vidjelo..
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 11:25:20
juni
Ma sta te briga, bitno je da si ti nadojila svoje pile a primitivaca ce uvijek biti. Mi jos uvijek dojimo gdje stignemo, Emil je u fazi kada skida dekicu sa glave i igra se pri dojenju ali to nas ne sprijecava. Prijateljica ti je trebala biti podrska a ne dodavati "ulje na vatru".
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 11:38:33
aamra
Ja sam dojila u javnosti i to kad i gdje je god to bilo potrebno, tj. kad god je mali bio gladan. Naravno da sam to pokusala sto diskretnije uraditi ne radi sebe jer mi nije bilo neugodno, nego zbog dr.ljudi. Mozda bi nekome to malo smetalo. Naravno da razumijem da ima zena kojima je neugodno dojiti u javnosti, ali davati flasicu umjesto toga-pa za to bas i nisam! A za tog "gazdu" kafica nemam rijeci...ma to mi je FUUUUUJ. Sigurno ne skrece paznju onim djevojcicama stosa dekolteima do pupka ibace svoje nezrele sisice i ponosno hodaju misleci da je to sexi ili mozda lijepo?! Cudan je nas mentalitet-ili barem vecine nas.
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 11:53:27
Anoniman
e pa stvarno nije normalan, a cime je njega majka hranila , odmah cevapima u kajmaku
ma znaci sad kad sjedam negdje trebam pitati hoce li me istjerati ako dojim bebu, pa covjece ceka ga dzehenem iliti pakao za to sto te prekinuo u tako svetom cinu, pa ozbiljno to mislim
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 11:58:35
slono
IZVORNA PORUKA: sahara
e pa stvarno nije normalan, a cime je njega majka hranila , odmah cevapima u kajmaku
ma znaci sad kad sjedam negdje trebam pitati hoce li me istjerati ako dojim bebu, pa covjece ceka ga dzehenem iliti pakao za to sto te prekinuo u tako svetom cinu, pa ozbiljno to mislim
Tacno tako!!!!!!!!!! Mora da mu je mati umjesto cucle ili sike davala suhog mesa i umakala hljeb u filovane parike ili mozda grah!!!!!!!!
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 12:00:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: slono
IZVORNA PORUKA: sahara
Tacno tako!!!!!!!!!! Mora da mu je mati umjesto cucle ili sike davala suhog mesa i umakala hljeb u filovane parike ili mozda grah!!!!!!!!
, hajmo organizovati dojenje u njegovoj kafani,kolektivno naravno, pa da vidimo sta ce
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 13:17:12
D_K
Slazem se da dijete treba nahraniti kad je gladno. Tu nema sumnje. Isto tako treba napraviti situaciju da zena nije pod stresom i da ne razmislja ko je gleda i kojim ocima (osim ljudi kojim je jako simpaticno vidjeti zenu koja doji svoje dijete ima i perverznjaka koji to sve gledaju sasvim drugim ocima). Ja bih se ipak sklonila i na miru podojila svoje dijete..Pa ako si u kaficu mozes pitati konobara ima li neka prostorija gdje se mozes skloniti i vjerujem da ce svako tada pomoci i osloboditi neki prostor..
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 13:42:07
Lulu_
meni je ovo za svaku osudu...taj vlasnik je neki seljacic...
mi licno imamo kafic i kod nas kada dodje dojilja napravi joj se posebno mjesta ako pita a ako ne onda je niko i ne primjecuje...za mene je to normala teska!!!dok curic e hodaju sa majicama u kojima im sise skoro ispadaju...sta je onda sa mamama???
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 13:54:46
gvendolina
IZVORNA PORUKA: škorpija
Da prišao mi je u sred dojenja i rekao mi nimalo ljubazno da nema smisla i da treba da uđem unutra ( bila sam u bašti) u salu gdje nema nikoga, a pošto je beba već počela da doji nisam htjela, a iskreno bilo mi je i mrsko jer je bilo baš lijepo napolju, a bebcu je trbalo samo nekoliko minuta da povuće i da zaspi. Prekinula sam dojenje i rekla prijalteljici da idemo.
a neku noć smo bili u Happyju na Trgu heroja, u bašti je sjedilo nekoliko žena sa malim bebecima, neke su i dojile a niko ih stvarno nije ni pogledao,(osim mene , jer mi je to tako lijepo)
e skorpijice da nisi nas vidjela u happyu,mi smo tamo inventar,mozda se i sretnemo
Ranije nisam bila za dojenje u javnosti cinilo mi se nepristojnim,ali sada kad imam svoju bebicu promijenila sam misljenje.Mi se fino izdvojimo ukoliko ima gdje i prekrijemo pelenicom da bi bebac mogao na miru da dojki.Da bi izbjegli neugodne situacije biramo porodican mjesta za izlazak kao sto neko ranije rece meni je neprijatnije dojiti pred nekim mojim nego u javnosti
< Poruku je uredio gvendolina -- 9.7.2009 13:59:56 >
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 15:50:51
HannaS
DA!Zar bi i jedna majka drzala svoje dijete gladno samo zato sto je ne javnom mjestu???Ne razumijem to nikako!Moj Dino vise ne doji,i to mi je do sada najteze palo ali sam bar malo imala priliku osjetit kakav je osjecaj hranit svoju bebu na taj nacin i nikada mu to ne bih uskratili samo zato sto smo na javnom mjestu
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 16:05:41
MELLI
Nikada,ali baš nikada, nisam razmišljala o tome gdje sam kad su moja djeca u pitanju.Naravno da nisam izvadila siku na IZVOLITE GLEDAJTE,ali uvijek se može malo okrenuti u stranu,pokriti,naći mirno zavučeno mjesto i podojiti beba.Bez obzira kad podojim dijete,znalo mi se dešavati da bebi jednostavno u tom trenutku traži i ja dam Ne mogu se ni sjetiti gdje sam sve dojila,bilo mi je bitno da beba papa,a ko će se okrenuti da pogleda šta to radimo, nije mi bilo važno Dojili smo u autu,u restoranu,u FIS-u(u igraonici,u kabini za presvlačenje,),u vozu ,u autobusu,u parku,na plaži,u domu zdravlja,u.... Malo se izolujemo,obavimo što treba i idemo dalje Nikada mi nije palo na pamet da bebu hranim nečim drugim,samo zbog stida,a Bogami nije mi se ni u kući sjedilo zbog toga. Meni je to najnormalnija i najprirodnija stvar na svijetu.
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 16:19:38
mamica87
Ja licno ne bi da dojim u javnosti kad rodim bebicu,meni je licno neprijatno da gledam kako neko doji ne znam ni ja zasto Zato ja licno cu se potruditi da ne moram dojiti gdje ima puno svijeta narocito muskaraca jer ipak tp privlaci paznju a ja kakva sam po prirodi sva nesto stidna mislim da bi propala u zemlju da vidim da me neko cudno gleda.Moj muz je par puta bio u situaciji gdje zena doji dijete a da ne stavi ni dekicu nista sve se vidi,kaze da mu je bilo jako neprijatno.Ali opet sve zavisi od osobe do osobe
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 18:41:16
Lulu_
IZVORNA PORUKA: mamica87
Ja licno ne bi da dojim u javnosti kad rodim bebicu,meni je licno neprijatno da gledam kako neko doji ne znam ni ja zasto Zato ja licno cu se potruditi da ne moram dojiti gdje ima puno svijeta narocito muskaraca jer ipak tp privlaci paznju a ja kakva sam po prirodi sva nesto stidna mislim da bi propala u zemlju da vidim da me neko cudno gleda.Moj muz je par puta bio u situaciji gdje zena doji dijete a da ne stavi ni dekicu nista sve se vidi,kaze da mu je bilo jako neprijatno.Ali opet sve zavisi od osobe do osobe
tako sam i ja mislila...majcina ljubav mjenja sve...a ne razumijem tvog muza???zasto nije okrenuo glavu...
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 9.7.2009 22:57:13
meli
ja dojim vec 16 i po mjeseci i nikada nisam razmisljala o tome jesam li na javnom mjestu ili kod kuce. moj bebac ( a sada vec mali decko ) kad je gladan, dobice da jede. nije bitno da li smo u kaficu, shoppingu, autu, domu zdravlja. naravno, potrudim se da to obavim sto diskretnije. i uopce mi ne smeta kad vidim zenu da doji svoju bebu nit mi je to kad prije smetalo. to je najprirodnija stvar na svijetu. i bas mi bude drago kad vidim da majka doji svoju bebu jer danas to bas i nije cesta pojava ( barem u okolini gdje ja zivim ).
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 10.7.2009 15:33:02
aazra
IZVORNA PORUKA: Lulu_
IZVORNA PORUKA: mamica87
tako sam i ja mislila...majcina ljubav mjenja sve...a ne razumijem tvog muza???zasto nije okrenuo glavu...
Lulu, potpisujem ovo sto si rekla Evo mi smo sinoc isli u restoran "Kod Bibana" i da dojili smo.. Jos mi je u jednom momentu prisao konobar da me pita sta cu popiti, ja dobacujem onako s ramena.. Niti je njemu bilo neprijatno, niti meni, niti MM koji je inace vjernik I on kaze da je vidjao u gradu zene kako doje i uvijek me je ohrabrivao, cak i nekad kad smo vani a on malo zaplace, mm sam kaze "hoces li ga nahraniti"... I uvijek me je ohrabrivao u tome, nikada nije rekao da mu je neprijatno vidjeti druge zene kako doje, jer ih vjerovatno ne zagleda, sto savjetujem i ostalim muskarcima koji s time imaju problem
Jos bih pohvalila kafic - hotel "Central" kod Evrope, raj za roditelje s bebama u svakom smislu - sirina nisu zbijeni stolovi, nema pusenja, niko te i ne vidi da dojis, bebama zanimljivo... Jedino cini mi se da nemaju otvorenu bastu tako da je vise za svratiti zimi, mi zimus nijednom nismo izasli da tamo nismo svratili.
A ko to izlazi u Happy i ja zivim u blizini, doduse rijetko tamo sjedimo jer kad vec izadjemo vise volimo otici negdje drugo, ali ja i moj beban kada smo sami cesto tuda prolazimo - ako drugi put vidimo neku mamu koja doji u Happy-u obavezno cu joj prici i pitati je li s RR-a
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 10.7.2009 15:41:13
mamine oci
ja sam za dojenje na javnim mjestima nevidim nista lose u tome nisam kriminalac ako dojim djete, cak i ako ima stidljivih osoba postoje lagane mahrame i fino pokriti i moj muz i ja<smo vjernici i on kaze da je to sasvim ok,kod mene je problem sto moj fatih nece da doji na javnim mjestima jer je ko kamerman i zeli sve vidjeti tako da ga je tesko nadojiti u necijem prisustvu u svakom slucaju nemam nista protiv samo nek se doji
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 24.10.2009 22:50:00
denyy
IZVORNA PORUKA: mamine oci
ja sam za dojenje na javnim mjestima nevidim nista lose u tome nisam kriminalac ako dojim djete, cak i ako ima stidljivih osoba postoje lagane mahrame i fino pokriti i moj muz i ja<smo vjernici i on kaze da je to sasvim ok,kod mene je problem sto moj fatih nece da doji na javnim mjestima jer je ko kamerman i zeli sve vidjeti tako da ga je tesko nadojiti u necijem prisustvu u svakom slucaju nemam nista protiv samo nek se doji