Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 14:08:47
Lejla Ka
Ma ja sam svakom dojenju poklopac, gdje god u naslovu teme pročitam Dojenje, eto mene Srele smo se pred BBI kad su se skupljali potpisi za akciju STOP prosjačenju, vi ste zakasnili, ali sam vam ja dala papir da potpišete, i poslije poslala raji sa RR-a.
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 14:12:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Ma ja sam svakom dojenju poklopac, gdje god u naslovu teme pročitam Dojenje, eto mene Srele smo se pred BBI kad su se skupljali potpisi za akciju STOP prosjačenju, vi ste zakasnili, ali sam vam ja dala papir da potpišete, i poslije poslala raji sa RR-a.
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 14:33:34
Zoe
Pahuljice, sve pohvale I kod nas je sve podređeno našoj krofnici, kada smo u šetnji - svi uživamo, netrčim nigdje da tražim ušušno mjesto, mama malo kamuflira šalom i papamo i hB pa možemo
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 21:25:26
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
Kod nas u mnogim shopping centrima ima posebna soba za dojenjem udjes u tu sobu tu su kauci i imaju i mikrovalne da ugrijes hapu ako nedojis ;)
isto kao i kod nas, to redovno koristim i super je opremljeno, klima uredjaj, mikrovalna, stolici za presvlacenje, tv za malo vecu djecu. igracke...Ali ja i kad sam napolju ako mali trazi ja sjedem na klupicu, ili bilo gdje ipak on je meni najvazniji....Pokrijem se malo pelenom jer je znatizeljan a sve ga zanima okolo i ne jede na miru....To je sasvim normalno ovdje...
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 21:30:24
teacher75
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
Mi smo neki dan dojili pred Katedralom Fino smo okrenuli ledja setacima...i uzivali.
dobri ste, ja se ipak ne bih usudila! al zato sam redovna po klupama na vilsonovom kad sam u centru grada, ipak odem u BBI, nesto mi previse ljudi vani...
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 21:34:23
Hanady RR
pahuljice
ja nisma imala problema sa javnim mjestom zaista...uvijek sam tražila kutak...a i ovo na slici kutak ja zovem....
ja sam bila na plaži prošle godine sa bebom od 4 mjeseca koja doji svako sat-dva vremena...imale smo veliku maramu i fino je dojila na plaži po cjeli dan bez problema.
nekada treći dan priđe mi jedna gospođa dalmatinka i kao kulturno mi kaže jel mi to daleko soba zašto je tamo ne dojim, ja ne objašnjavajući joj razloge istog...odnosno da bi dan provela idući gore-dole...pokažem joj na bar 5 švabica na sunčanju bez gornjeg dijela kostima.....
ja svoju siku bar sakrijem a one na izvolite...i sad moja sika što hrani bebu ne valja a njihova što omamljuje prisutne bolja od moje...e neće moći.
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 21:47:16
ziki
svaka cast Pahuljice. Hanady komentar ti je odlican. Ja dok sam dojila bila sam nepristojna a polugole curice su " drustveno prihvatljive" - ma bas.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 12.7.2010 21:51:14
teacher75
nama je super bilo dojiti na moru. fino na plazi legnem na peskir, a moje malo sunce pored mene, samo izvucem lagano siku iz kostima i diskretno dojimo. nije mi cak trebalo ni da se pokrijem necim, pokrivala sam se kad je bilo ljudi bas u blizini, inace nas niko nije ni primijetio, kontaju mama i spavaju jedna pored druge na plazi
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 13.7.2010 1:55:41
mery mama
moja je beba nedavno dojila u kaficu na ilidzi(kod hotela).Doduse imali smo jednu prebacenu maramu preko ramena,mada je ona cesto virila ispod nje pa nastavljala dojiti.Ali nas nije bilo briga ma to je meni super
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 13.7.2010 10:14:58
mala86
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
Mi smo neki dan dojili pred Katedralom Fino smo okrenuli ledja setacima...i uzivali.
svaka cast
ma nema neprijatnosti oko ovoga,ovo nam treba bit ponos da svoje bebice hranimo
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 20.8.2011 22:39:27
mala_sa
naravno, DA za dojenje na javnom mjestu mi smo dosad dojili i u restoranu, i u parku i u trnim centrima... Sto neko ovdije napisa, kad dojimo, tad postojimo samo ja i A, ostale i ne vidimo
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 20.8.2011 23:26:11
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iman83
Veeeeeeliko DA! Dojimo bilo gdje, gdje god nam je ćeif...i nema to veze s ''neprijatno mi je'', ništa se ne vidi, šta ima biti neprijatno...meni je to najprirodnija stvar na svijetu, mom djetetu hrana, prema tome...
A evo kako mi dojimo(obrisah lica da se mama koja mi je pravila društvo ne bi ljutila )
RE: Dojenje na javnom mjestu: da ili ne? 21.8.2011 11:18:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iman83
Veeeeeeliko DA! Dojimo bilo gdje, gdje god nam je ćeif...i nema to veze s ''neprijatno mi je'', ništa se ne vidi, šta ima biti neprijatno...meni je to najprirodnija stvar na svijetu, mom djetetu hrana, prema tome...
A evo kako mi dojimo(obrisah lica da se mama koja mi je pravila društvo ne bi ljutila )
Kako sam ja samo ponosna na sve mame kojima je dijete na prvom mjestu Bravo, Iman