RE: Prekid primanja porodiljne naknade (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

Hurma -> RE: Prekid primanja porodiljne naknade (20.8.2010 10:37:13)

meni su u skoli rekli da se ne odjavljujem, te sam primila i platu i naknadu... oni kako kaze sekretar skole nece slati nisat njima, pa nece kao znati da sam se vratila, to su i prije radili i prolazilo je, jer se vracam mjesec prije na posao... znaci bebac ima 11 mjeseci... i ja ih poslusah i uzeh i platu i naknadu, ali sam ju stavila u kovertu i ostavila, sta mislite smijem li je trositi i da li postoji mogucnost da mi je zatraže nazad?!?!?!
moja kolegica je svoju potrosila i vratila se na posao prije par mjeseci i niko je nije trazio niti slao sta za povrat novca :)

teacher75 -> RE: Prekid primanja porodiljne naknade (20.8.2010 10:40:13)

IZVORNA PORUKA: Hurma

meni su u skoli rekli da se ne odjavljujem, te sam primila i platu i naknadu... oni kako kaze sekretar skole nece slati nisat njima, pa nece kao znati da sam se vratila, to su i prije radili i prolazilo je, jer se vracam mjesec prije na posao... znaci bebac ima 11 mjeseci... i ja ih poslusah i uzeh i platu i naknadu, ali sam ju stavila u kovertu i ostavila, sta mislite smijem li je trositi i da li postoji mogucnost da mi je zatraže nazad?!?!?!
moja kolegica je svoju potrosila i vratila se na posao prije par mjeseci i niko je nije trazio niti slao sta za povrat novca :)

ja se nisam usudila na tako nesto jer ipak kadtad se moze to otkriti - ipak ima u papirologiji kad si se vratila na posao...

Hurma -> RE: Prekid primanja porodiljne naknade (21.8.2010 0:37:42)

to ce biti 2 naknade, ako se bas desi vratit cu, ali po kolegicama koje su isto radile, iz godine u godinu, to je zaboravljeno... meni je sekretar skole u prisustvu dir to predlozio tako da... rupa postoji...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] a drzava nece propasti sigurno...

Hanady RR -> RE: Prekid primanja porodiljne naknade (21.8.2010 0:41:54)

ja vam to nebih savjetova...
pogotovo uz postojanje poreznih kartica....
nema tu sekretar neće javiti...
računovodtvo će morati uplaćivati doprinose i porez od 10 % na platu....
nije sisitem toliko šupalj baš...

možete lako doći u poziciju izvršitelja prekršaja...
na rješenju fino piše da ste dužni u roku od 15 dana od nastale promjene javiti isto....

pa sad ako smijete rizikovat bujrum...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]