Blue rose RR -> RE: "Dali ste vi imali dugu vezu prije braka" (11.4.2008 14:02:57)
|
A moj doživljaj tih veza? Ostala sam dužan amelaa, da odgovorim. Hmm... Ne doživljavam te bivše veze, kao nešto loše. Naprotiv zahvalna sam ljudima koji su bili i prošli kroz moj život, jer su mi pomogli da ispravim sve one greške, koje sam ponavljala, i da se izgradim u jednu drugu osobu. Od mirne djevojčice, koja se nije znala boriti za svoje osjećanje i status u društvu, izrasla sam u osobu kojom se ponosim. Bilo je teških trenutaka u tim vezama, koje su me emotivno slamale, koje su izazivale bijes, nemoćnost, povučenost...ali u jednom trenutku kada sam srela svoga mužeka...odlučila sam da okrenem list. Odlučila sam da svu negativnost okrenem u svoju korist. Odlučila sam da učim na svojim greškama, i da ih pozitivno iskoristim. I to je rezultiralo onim što sada imam: prelijep brak sa predivnim čovjekom, živom i zdravom djevojčicom....i smirenost svoga srca i uma. Ali i daljom borbom, jer će se moja historija ponavljati...i ne samo moja...nego i historija svake majke koja kraj sebe ima malo čedo, malu princezu. Potrebno je njih "naučiti" kako savladati život. P.S:" Glup je čovjek koji ponavlja svoje greške. Zašto nikada ne napravi svoju - izvornu grešku?"
|
|
|
|