RE: "Dali ste vi imali dugu vezu prije braka" (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Kesten -> RE: "Dali ste vi imali dugu vezu prije braka" (11.4.2008 13:44:58)

Ja sam imala dugu vezu 4 godine smo se zabavljali ali u usporedbi sa ovom vezom tj.mojim brakom, nije vrijedno spomena........

Blue rose RR -> RE: "Dali ste vi imali dugu vezu prije braka" (11.4.2008 14:02:57)

A moj doživljaj tih veza?

Ostala sam dužan amelaa, da odgovorim.

Hmm...

Ne doživljavam te bivše veze, kao nešto loše.
Naprotiv zahvalna sam ljudima koji su bili i prošli kroz moj život, jer su mi pomogli da ispravim sve one greške, koje sam ponavljala, i da se izgradim u jednu drugu osobu.

Od mirne djevojčice, koja se nije znala boriti za svoje osjećanje i status u društvu, izrasla sam u osobu kojom se ponosim.

Bilo je teških trenutaka u tim vezama, koje su me emotivno slamale, koje su izazivale bijes, nemoćnost, povučenost...ali u jednom trenutku kada sam srela svoga mužeka...odlučila sam da okrenem list.

Odlučila sam da svu negativnost okrenem u svoju korist.
Odlučila sam da učim na svojim greškama, i da ih pozitivno iskoristim.
I to je rezultiralo onim što sada imam: prelijep brak sa predivnim čovjekom, živom i zdravom djevojčicom....i smirenost svoga srca i uma.

Ali i daljom borbom, jer će se moja historija ponavljati...i ne samo moja...nego i historija svake majke koja kraj sebe ima malo čedo, malu princezu.
Potrebno je njih "naučiti" kako savladati život.

P.S:" Glup je čovjek koji ponavlja svoje greške. Zašto nikada ne napravi svoju - izvornu grešku?"

makana -> RE: "Dali ste vi imali dugu vezu prije braka" (11.4.2008 14:37:50)

nisam
ali što se tiče prošlih veza, mojih i muževih, a takva sam bila i u vezama prije braka, nema priče o prošlim vezama, to mi je tako ubistveno za sve buduće minute sa tom osobom pričati o prošlim stvarima
gledam po sebi, u tim prošlim vezama bila sam neka druga osoba, u drugačijim situacijama, sa drugačijim shvatanjima
ne bih nikad dozvolila da priča o prošlim i prošlom osobu sa kojom sam trenutno ograde od toga da me upozna onakvu kakva jesam i doživi me na svoj način
a mužu sam rekla - ne zanima me s kim si bio, s koliko njih i kada, mogao si da hodaš sa nekom mojom rodicom ili se ispostavi da je moja poznanica ili sl pa da te počnem da gledam kroz mišljenje o njima i ne dozvolim sebi da TEBE upoznam, sve što je bilo je prošlo i nisi isti kao tada, kao ni ja
i kapak
naravski da smo jedno drugom pričali neke situacije, ali ko, šta gdje kad to mi je tako bez veze pričati da ne dolazi u obzir
što se tiče ljudi koji su prošli kroz moj život - hvala im na svim životnim lekcijama
i kapak

M kao Mama -> RE: "Dali ste vi imali dugu vezu prije braka" (11.4.2008 15:10:59)

u potpunosti se slažem sa maryam aminom i mojom dragom makanom,

a dugu vezu nisam imala, uostalom da su valjale ne bih sada bila gospođa Đozo, nego neka druga gospođa. Ne volim se sječati tih veza, a kako reče maryam amina učila sam na svojim greškama i danas sam bogu hvala sretna supruga i majka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]