teta berta -> RE: Izvucimo bebe iz predvorja pakla!!! (17.1.2010 1:06:51)
|
Evo da se i ja malo izkasnim na ovu temu... Cijela ova situacija mi vec pomalo pocinje ici na zivce, ta ne mogu vjerovati da nase guzonje ne poduzimaju nista!!!! I jos nesto mi malo smeta... A to je cini mi se da majka djee ni pod koju cijenu ne zeli ici pod kiriju... Evo kazu djevojcica se razbolila(i ne razbolila se u kakvim uvjetima zive), struju im hoce iskljuciti.... Da se radi o mojoj djeci jane bih ma ni sekund cekala... Majka se brine ako odu pod kiriju sta onda??? Sta kad se potrose sve te pare... Ne znam da imam na racunu 9 000 km i da mi je dijete bolesno, da mu je hladno i da zivi sa svim tim bajama, ma ne bih ja razmisljala sta onda.... Kad se djeca smjeste u toplo i kad ih mogu na miru ususkati, onda bih muza za ruku i razmisljala sta i kako dalje.... A kako i racionalno razmisljati u svom tom haosu... Ne znam meni se cini da se majka boji da ce izgubiti status socijalnog slucaja... Jadnica, pa kakve joj koristi od toga, zar nije dosad uvidjela da je njih bas briga je li ona socijani slucaj ili nije... U njih se vise ne moze pouzdati... A da mi se djeca razbole ne daj Boze a ja imala u rukama te pare, sta bi mi vrijedile????? A rjesenje krija dakako nije trajno... I alje bi im trebalo pomagati, a vjerujem da bi dobri ljudi to i cinili... Ne znam ako ovo nije HITNO za iseliti odavde bez tog pitanja sta dalje, onda ne znam sta je HITNO...
|
|
|
|