škorpija
|
Kopirala sma ovo s jednog hrvatskog foruma, nadam se da se moderatori neće ljutiti, interesira me zna li neko šta o hormonalnoj terapiji nespuštenih testisa Izvukla sam svoj ovoljetni topic samo da se da se pohvalim. Mom Svenu su se, nakon samo 5 injekcija primogonila (drugi naziv za profazi, cure sa neplodnosti do o poznaju te ampulice) spustili testisi, i to oba. Presretna sam jer nece trebati operacija. < >< >Kao sto sam vec pisala, ovo ljeto u Klaicevoj kirurg ga je htio operirati po hitnom postupku jer, kao, za desni testis nema nade i treba djelovati sto prije. Kako me bilo silno frka i panika, i nije mi se dalo rezati dijete od 1,5 godinu otisli smo na Re o po "second opinion", opet kirurgu. Ista spika, lijevi kako-tako, ali desni tesko, visoko je u preponi , itd., itd. ali "...mi ne operiramo prije druge godine, i kako imamo jos vremena vrijedilo bi pokusati sa hormonskom terapijom..." te nas uputio endokrinologu, takodjer na Re u. Doticna doktorica ponovila pricu, desni testis sumnjiv ali pokusat cemo sa hormonskim injekcijama, ako ne nista da olaksamo posao kirurgu jer ce se sjemenovod od tezine stimuliranog jajca istenuti. < >< >I tako, da ne duljim dalje, oba jajca nakon 3 tjedna terapije ipak "sisla". < >< >Nisam mogla vjerovati, ni ja, ni sestra, ni doktorica. Samo je on jadan cijeli dan ponavljao - jaja! jaja!< >< >Kako znam za mogucnost da se jajca nakon nekog vremena ponovno "dignu" odmah sam pitala kakve su nam sanse da ovakvo stanje i ostane. Kaze da ce se jajca sad neko vrijeme vjerojatno setati gore-dole i da ih treba redovito kontrolirati, ali da o operaciji nema ni govora.< >< >Nije mi vrag dao mira pa sam doktoricu na Re u diskretno priupitala i kako to da mi vrhunski kirurg-specijalist u Klaicevoj nije ni spomenuo mogucnost hormonske terapije. Odgovorila mi je kao su oni dvije razlicite "skole" i kako Klaiceva nema svog endokrinologa, a pacijente nerado salju drugima ????!!!! < >< >Eto, ako kome moze pomoc ovo nase iskustvo...