MELLI -> RE: Kako potaknuti porod (22.12.2009 17:14:04)
|
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] izvini,ali ti mene baš nasmija[sm=smiley1.gif] Zašto ti se žuri?Ako je sve u redu,a očito jest,pusti neka stvari idu svojim tokom. Ja imam dva poroda iza sebe,a u dvije trudnoće bila sam skoro devetnaest mjeseci trudna[sm=smiley36.gif] Oba puta puuuuno preko termina,porodi ekspresni.Prva beba 3740g,druga 4060g,a rodila sam je sat nakon prvog blagog bola.Nisu me čak ni sjekli[sm=smiley1.gif] Tako da to i nema neke veze. Što se aktivnosti tiče,ja sam selila u desetom mjesecu trudnoće,maksimalno bila aktivna,kao i prije trudnoće.I opet toliko prenijela[sm=zmeden.gif] U drugoj trudnoći,opet sam bila i više nego aktivna,jer sam tada imala bebu od godinu i po u kući,i opet preko termina.[sm=zmeden.gif] Šta hoću da kažem,sve je to individualno,od žene do žene. Meni su prvi porod izazivali sedam dana,što gelovima,što dripom,i nisu mogli potaknuti bebu da krene.Kada je bila spremna izletila je sama za sat i po. Drugi porod nisu stimulisali,ali je bio i više nego brz.Sreća da sam bila u bolnici,jer 100% bih rodila u autu Opusti se,i strpljivo.Sad će to za koji dan[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|