milomoje -> RE: kako da odlucim gdje da zivim (19.12.2009 15:30:26)
|
Draga moja, prije svega tesko je dati bilo kakav savjet koji bi koristio tebi,a ne samo globalno reci kako je i sta je... a da bih ti savjetovala morala bih znati vise detalja vezano za vasu mogucnost... Rekla si da ti muz ide cesto na poslovni put u Svedsku,imao je priliku vidjeti neke stvari ali ne i svakodnevnicu na duze, stoga zavisi i vasa odluka.. ako on ima mogucnost da dobije posao odmah, koji bi mu obezbjedio stan i boravak/dolazak porodice (pretpostavljam da bi firma stajala iza toga) onda je to ok, tako isto nisi navela da li ti pretpostavljas da ces raditi,odnosno imas mogucnost da radis? Na koji nacin? Ali da ne duljim... Ako bi ti mogla dobiti odmah ili uopste posao u njegovoj firmi, to je super, a da se oslanjas na svoju diplomu i mislis da ces dobiti odmah posao....to ne ide tako, mozda u zemljama engleskog govornog podrucja, ali ovdje u Skandinaviji, nema sanse... takodje poslova na crno skoro pa i nema, nije takva zemlja jednostavno i sto ima to rade iranci,poljaci itd...Hocu reci ako bi se ti nadala poslu isto, morala bi biti spremna na mnoga odricanja, pogotovo na pocetku, od ponovo skolovanja do osjecaja nepripadnosti od strane Svedjana, a o nostalgiji da ne govoirm.. ne bih da te bacam u bed ali jednostavno morala bih znati vise detalja o tvom planiranju,da bih ti bolje odgovorila... Sto se tice djece naravno da idu s tobom...ili jednostavno da ode sam muz na par mjeseci pa onda ti u posjetu, pa tek onda da se svi preselite tamo...ali nisi ni napisala na koje vrijeme bi tvoj boravak bio, par godina, sto znaci to?... Tako sam i ja mislila. dosla udala se ovdje i kontala eh nekih 5-10 i eto mene nazad dole...i ja imam gdje da se vratim kupili smo stan dole, ali cekamo bebu i onda kao i mnogi zelis svojoj djeci najbolje i mogucnost izbora, a za to treba vremena, tako da to par godina je varljivo, eh jedino od projekata i ugovora tvog muza i poslova vasih...ali kada covjek da puno od sebe, i to duplo vise nego dole onda je tesko baciti to iza sebe tek tako i vratiti se... Javi mi se sa pp ako imas nekih konkretnih pitanja.. Sretno..
|
|
|
|