idana_85 -> RE: Kad dijete treba samo poceti da jede??? (14.12.2009 19:08:02)
|
IZVORNA PORUKA: skvo Umu ja hranim, dajem joj i da sama jede, ali tom brljanju nema kraja....Specijalnost joj je sve sto se mrvi... Ali ja imam drugu situaciju.....hahahah...Mene Umce hrani, sada kada god ona jede i ja je hranim, ona uporedo copa komadice hljena i sl. i gura meni u usta...Kod nas je u svemu uvijek obrnuto. Hehe, vidi se da su Uma i Rijad drugari vage...Isto tako Rijad, posebno kad je on sit, onda samo hoce mene da hrani. Dusa mu je da sjedi za terpezarijskim stolom, iako nece jesti muti kasikom po mojoj supi ili hrani, copa prstima, a hljeb...to mu je najdraze. I kad je najvise sit moze suhog hljeba da jede,copa onim prsticima mrvicu po mrvicu i jede. On stalno trazi da sam jede, ali konta da mu supu i tecnu hranu ne dam da sam jede,pa ako se ja zapricam ili zagledam,on fino ruku u kojoj drzim kasiku privlaci sebi ili galami nam-nam.... U vodicu koji sam dobila od pedijatrice stoji da od devet mjeseci dijete treba da sjedi za stolom sa ostalim ukucanima i kad je takva hrana da mu se da da jede svojim prsticima. Ja to praktikujem,pa tako krompirice i sl dam mu u ruku, a kada jede pitu dajem mu zalogaj po zalogaj, stavim ispred njega i on sam uzima i jede. Ako stavim vise, jedan stavi u usta a s ostalim se igra, isto vazi i za grickalice. A jogurt mu ja dajem iz solje,a on pridrzava rukicama. ako casa nije puna sam pije iz nje vodu, ne prosipa,flasicu isto sam nosa i pije...valjda to dodje s vremenom. moras joj pocet pustati da malo i sama i pokazivati, pa neka nereda,ocistit ce se, inace drugacije ne moze nauciti
|
|
|
|