mira80_m
|
Jutroo I ja da se priključim u neformalno članstvo žena sa duplex uterus :) 32 godine imam a tek su mi 2010 godine dijagnosticirali duplex uterus, nakon čega sam pala u depru. Dr. mi je govorila o svim mogućim/nemogućim posljedicama te anomalije, koje se mogu a i ne mogu desiti, jer sve zavisi od žene do žene, od organizma do organizma, od maternice do maternice. Poslije urađene MR utvrdilo se da mi je sve duplirano osim jajnika, tj. dvije maternice ( iste veličine ), dvije rodnice, dva cerviksa, pa čak i dvije vagine :) ( a ja sam se uvijek šalila Ko prije njemu dvije ) :) Fenomen! MM me je zezao da sam još uvijek djevica, a meni nije do šale bilo ni najmanje. Do dijagnoze nisam ni pomišljala na bebu, međutim, odmah poslije MR počela sam da planiram trudnoću. Iz razloga što sam bila u lijepim godinama, a s obzirom na anomaliju, indicije su da do začeća može proć vremena i vremana ( čitaj godinama ). Srećom, nakon samo 6 mj ostala sam u drugom stanju. Niko sretniji a ni uplašeniji od mene. Zbog visoko rizične trudnoće morala sam mirovat, al tek sam se ´´smirila´´ u 7-om mjesecu. Do tad sam radila, sjedila, hodala, sve normalno. Al zadnja dva mjeseca sam prikočila jer se cerviks smanjivao, i da ne bi došlo do prijevremnog poroda morala sam se primirit. I da, ne znam jel iko više pio lijekova od mene za vrijeme trudnoće. Ni Jezdimir Uskoković mi nije bio ravan :) Da konačno skratim :) Porodila sam se na carski prvi dan 9-og mjeseca po hitnoj interveniciji ( bebu nisam osjetila dva dana, ostajala sam bez plodove vode a beba bez kisika ). Carski su me radili 1,5 sat, puno sam krvarila iz maternice u kojoj se desilo začeće. A nakon 24 sata od carskog sam dobila unutarnje krvarenje tj. krvarenje maternice. Pa infekcija, bakterije itd itd. Preživjela sam, napatila se, al VRIJEDILO JE. Mamin dječak je rođen sa 2550gr i 52 cm, i sad sa 18mj je pravi bucko. O drugoj trudnoći i ne razmišljam, za sada ne planiram al nije isključena :) Mogu samo savjetovat da se opustite, opustite i samo opustite. Ne razmišljajte puno o začeću i trudnoći, jer što više o tome mislite duže ćete čekati na A kad se desi, mirujte mirujte i samo mirujte. Svim duplexicama puno sreće i da uskoro držite vaše u naručju. Poz iz Tz
|