Pankica
|
Moja Romali, izgleda da u ovoj drzavi vise nista ne znaci ni taj drzavni posao. Izgleda da nam se isto pise, bilo da smo u nekoj privatnoj firmi zaposlene ili u drzavnoj.Isto je. Jad i cemer.Evo danas cu otici do opstine kojoj pripadam, da vidim sa njima sta mi oni kazu. Od svega mi je najgore to sto mi ne uplatise doprinose, gdje knjizice ovjeriti?! A evo, moram bebicu na vakcinu da vodim ovih dana. Ma katastrofa!Ovi u firmi nesto govore da to tako ne moze ostati, ali crkni magarce, dok trava naraste! Ja dobih platnu listu sa velikom nulom (0). Nista nisu uplatili. Sve do septembarske plate su mi u firmi redovno uplacivali naknadu 100%, jer kao porodilje ne smiju biti ostecene, neko im mora naknadu isplatiti. Ali vidi sad sta nam uradise? Jos cu izgleda morati vracati sve uplaceno, jer je taj zakon, stupio na snagu 01.07., a oni vrsili isplate naknada do septembra.Sta da radim, po svemu sudeci, morat cu poceti raditi, inace ce mi i staz doci u pitanje. Ko ce mi ga kasnije uvezati, kako bilo sta dokazivati, kad ti ne daju nista napismeno, a naknade ni uplate doprinosa ni za penziono, zdravstveno, socijalno, ma ni za sta nema. Eto ti nase drzave i Institucija na drzavnom nivou .Idem se spremati, pa trk do opstine, da vidim sta ce mi oni tamo reci.
|