Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Bas je super sto su vas tako obradovali. JA naime, ne radim i živim u Hadzicima. Prijavljena sam na birou. uskoro cu se poroditi pa me interesuje, ako nekoj nije mrsko, da mi napise, da l ise ta porodiljska naknada ostvaruje u općini ili u zgradi Kantona SA? Koji su uslovi za 120 KM a koji za viši iznos? Čitala sam negdje na forumu da je Behmen povećao tu naknadu, pa me interesuje da li je to za sve općine KS ili samo neke. Nva sam u svmu ovome pa se lahko gubim
najbolje ti je da odes u hadzice u opcinu ja znam da se tu predaje, pa uzmi formulare i usput se raspitaj o svemu.....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
Ja radim u firmi koja je na federalnom budjetu. I kako rekoh od 4 nedjelje sam na bolovanju i primam 20 posto manju placu. Ako neke od vas takodjer rade u firmi koja je na federalnom budzetu ili drzavnom, a prima 100 posto placu, i slucajno posjeduje zakon ili taj clanak ja bih molila da mi ga proslijedite. Jer sam provjerila i u svojoj firmi i u zdravstvenom i rekli su da se i rizicna trudnoca vodi kao obicno bolovanje. Pronasla sam ZAKON O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU Nadoknada place iznosi 100% od osnovice za nadoknadu: 1. za vrijeme privremene sprijecenosti za rad zbog ozljede na radu ili oboljenja od profesionalne bolesti, 2. za vrijeme privremene sprijecenosti za rad zbog bolesti i komplikacija prouzrocnih trudnocom i porodjajem,
medjutim meni su ipak rekli da to nije tacno.
Ovaj zakon je "zastario", puna plata je do 30 dana bolovanja. Ja radim u ministarstvu na drzavnom nivou i na bolovanju sam od 11.08. s tim da svakih 30 dana (racunajuci i subote i nedjelje) moram prekinuti bolovanje na par dana pa opet otvoriti, upravo zbog plate, jer nakon 30 dana plata ide na 80%-70%-60%....itd....Nadam se da sam pomogla.
meni je ostalo jos samo djeciji doplatak da primam koji iznosi 33 KM po djetetu i koji nisam dobila ovaj mjesec jer nisam obnovila papire ali rekli su mi da de mi retroaktivno isplatiti kad im donesem obnovljene papire!!
meni je ostalo jos samo djeciji doplatak da primam koji iznosi 33 KM po djetetu i koji nisam dobila ovaj mjesec jer nisam obnovila papire ali rekli su mi da de mi retroaktivno isplatiti kad im donesem obnovljene papire!!
Ja zaboravih,jesi ti dobila onu 13.naknadu ikada???
ja sam rodila u 7 mjesecu i bila na čuvanju trudnoće imala platu 100%.najbolje uputi pitanje zdravstvenom u zupaniji kako plaćaju čuvanje trudnoće meni su odgovorili 100% i ja poslala odgovor u firmu
Draga mamica 24 to što ti je Behmen povećao,to ti je sa starih 114KM na 120 KM! Trebaš imati rodni list bebe,potvrda sa biroa,i još neki dokumenti a to ćeš u općini saznati,jer ti tamo daju formulare....Odakle si iz Hadžića?
jesam ,mila!!!! i potrosila je!!!
Draga mamica 24 to što ti je Behmen povećao,to ti je sa starih 114KM na 120 KM! Trebaš imati rodni list bebe,potvrda sa biroa,i još neki dokumenti a to ćeš u općini saznati,jer ti tamo daju formulare....Odakle si iz Hadžića?
Ja sam ti se skoro doselila u hadžiće jer suprug i ja pravimo kuću dole a trenutno sam kod svekrve u stanu u naselju zove se Kućice.
Ma otići ću ja do opštine i raspitati se. Jedino me jos interesuje jel ta naknada zavisi od toga jel ti muž radi i možeš li istovremeno primati naknadu od opštine i od kantona??
Hvala ti lady 26. Jesi pomogla si mi. Vec sam se informisala, ali znas svaki put ti daju druge informacije kada zoves na isti broj, zato nikad nisi siguran.
Ja sam vam se danas pravo pozitivno iznenadila. Obzirom da sam pocetkom ovog mjeseca dobila posljednju regularnu porodiljsku naknadu, danas mi postar donese na vrata i onu naknadu od grada u iznosu od 260 KM. Nisam uopste pretpostavljala da cu to dobiti.Bas suuuuper
Ja sam vam se danas pravo pozitivno iznenadila. Obzirom da sam pocetkom ovog mjeseca dobila posljednju regularnu porodiljsku naknadu, danas mi postar donese na vrata i onu naknadu od grada u iznosu od 260 KM. Nisam uopste pretpostavljala da cu to dobiti.Bas suuuuper
Pošto me ova tema jakoo zanima a postovi mi se predthodni nedaju čitati samo me zanima koliko i da li prima te šta uposlene žene u državnim firmama kad ode mjesec dana prije poroda na trudničko bolovanja a poslije toga na porodiljsko? Te da li važi ono po zakonu za blizance dupla primanja a 18 mjeseci porodiljskog?
Ako neko zna jer imam više informacija različitih!
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
na ovo prvo ti ne znam odgovor, a za drugo te moram razocarati - nema duplih primanja vec redovna naknada kao i za ostale porodilje (436 km) i 12 mjeseci porodiljskog. mislim da se to 18 mjeseci odnosi na RS.
JEL ZNATE DA KANTONU SA,AKO IMATE PRAVO NA DJECIJI DOPLATAK IMATE PRAVO I NA JEDNOKRATNU POMOC ZA OPREMU BEBE I DOHRANU MAJKE ILI BEBE ZAVISNO DOJI LI ILI NE
Drage moje ja sam ovdje nova ,ali zanima me jedna informacija i da li je neko imao sličnu situaciju! Naime dobila sam otkaz na porodiljnom ,prvih 6mj sam dobivala naknadu sa socijalnog punu plaču, a dr. 6mj sam trbala dobivati 70%plaće.....Ali nažalost žena na hzzo-u me fino zaje....zaključila mi porodiljni kao da sam bila god.dana....ITo sam tek saznala nakon 2mj kad mi nije stigla uplata,nakon toga sam oped otisla kod nje da mi pokusa ponovno produziti i oped napravi istu stvar.....znaci ne postojim u kompijuteru.......nakon toga putem jednog poznanstva jedva uspijen da me stavi u bazu podataka i sad primam naknadu kao ne zaposlena osoba ,znači 1663kn,tj.1000kn manje nego sto bih trebala.... Sa tim da me uopće nije uputila na biro gdje sam se trebala prijaviti drugih 6mj. I ostala sam bez naknade i sa biroa!!!!!!! Da li ko zna da li se imam pravo žaliti ikome da se obratim..... molim vas pomozite mi!!!!!!!unaprijed zahvalna!!!!!!!!Tek sam danas dobila rjesenje koje cekam 4mj...............
JEL ZNATE DA KANTONU SA,AKO IMATE PRAVO NA DJECIJI DOPLATAK IMATE PRAVO I NA JEDNOKRATNU POMOC ZA OPREMU BEBE I DOHRANU MAJKE ILI BEBE ZAVISNO DOJI LI ILI NE
znamo, jer isti su uvjeti i za jedno i drugo i treće
Naime, radim u privatnoj kompaniji gdje zele da mi placaju razliku do iznosa pune plate ali ne znaju nacin kako da to sprovedu u djelo tj. doprinosi,porezi se ne bi trebali placati na taj iznos ili ? Da li neko zna kako ide postupak placanja razlike do iznosa pune plate?
draga moja, firma tvoja u kojoj radiš plaćaće porez na iznos koji ti isplaćuje Iznos poreza (mislim na doprinose Pio i zdravstveno) isti je kao i da radiš 63% od iznosa isplate Znači npr ako ti isplaćuju 500,00 KM porez odnosno doprinosu su 315,00 KM postupak za isplatu je kao i da radiš, najnormalnije vrše obračun plate kao i da si na radnom mjestu, tu promjene nema ama baš nikakve Izuzev što ti ne mogu plaćati prevoz niti topli obrok, znači isplata je neto plate + doprinosi na tu platu Neznam koliki je minimalac u Federaciji ali manje ti ne mogu isplaćivati, mislim da je nekih 450,00 KM al opet provjeri
< Poruku je uredio veeseelaa -- 5.11.2009 23:48:33 >