MinaMM -> RE: Porodiljska naknada (14.8.2009 13:14:37)
|
IZVORNA PORUKA: Nadja08 djenifer, ja sam jedna od tih zena iz drzavne institucije i nema jos naznaka da ce biti promjena u vezi sa propisima o porodiljskoj naknadi. ovo znaci da do daljnjeg poslodavac skida sa sebe obavezu da isplacuje placu odnosno razliku place izmedju visine naknade i visine place. tako nam je. Drage moje, i ja sam vam jedna od tih iz drzavnih institucija i cula sam kako ce se situacija promijeniti do kraja godine. Navodno se nesto priprema za parlament prema uputama ombdusmena za ljudska prava. Ali nisam sigurna da je to tacno. Bilo kako bilo slazem se sa vama da drzava "kaznjava" trudnice, bilo one zaposlene ili one na birou. Meni su ovi moji objasnili kako me skidaju sa platne liste, zamrzavaju mi radni staz i naknade za PIO te me prebacuju na socijalno koje mi izgleda uplacuje i zdravstveno. Drugim rijecima, prema mojoj instituciji, ja odoh na neplaceno! U isto vrijeme, drzavni sluzbenici koji su suspendovani zbog raznoraznih optuzbi primaju 80% plate do okoncanja procesa. Bolje da odem i umlatim sefa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pa da me suspenduju nego da odem na porodiljsko. Vise prava imam! A za trudnice koje su na birou, izgleda moraju imati barem 6 mjeseci radnog staza! Idiotizam. Mojoj prijateljici je falilo 2 sedmice i nije uspjela ostvariti ikakva prava. A ona prica da naknada zavisi od plate muza, provjerite jer to NE BI SMJELO biti uopste povezano. Isto kao isplata naknade sa Biroa kad vas otpuste, pa vam muljaju samo da vam ne bi isplatili. Raspitacu se ja, jer to je cista prevara.
|
|
|
|