AdisaSara -> RE: porodiljska naknada (29.8.2014 9:48:30)
|
Ja da sam na tvom mjestu bih otišla do opštine. Kada je bilo smanjenje naknade (zaposlena sam), ja sam par dana kasnije otišla u opštinu i tražila da mi urade rješenje o smanjenju. Dobila sam ga za oko 15-ak dana. Obzirom da se pozivaju na zakon koji je navodno stupio na snagu u maju mjesecu, a oni su već od aprilske naknade odbili 100 km, htjela sam da imam napismeno jer sam ja neko ko tuži sve što se može tužiti [sm=jezicek.gif], pozivajući se na taj isti zakon kojim se oni služe.Smatram da ako su zaposlenim majkama počeli odbijati od aprila mjeseca, da su nezaposlene majke trebale početi dobijati povećanje od tog mjeseca, dakle trebalo bi da dobiju rješenje kojim se povećava naknada u iznosu od 60 km ili koliko već, u periodu od aprila mjeseca pa do isteka porodiljskog. Da li će se naknade isplaćivati retroaktivno, to ne znam, ali bi trebalo da se isplate do kraja porodiljskog zajedno sa povećanjem. Zato mislim da je bitno to rješenje, jer u slučaju da ne postupe po istom u roku u kojem se obavežu rješenjem, uvijek ih se može tužiti [sm=bravo.gif]
|
|
|
|