Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam na birou i dobila sam 120 km. Na priznanici pise porodiljska naknada za novembar.
ne znam koliko inače dobivaju porodilje koje su na birou al ja ukoliko bi me zakinuli pravac bi u Općini u službu za socijalnu politiku i vijdela šta je sa ovih mojih 5 dana, ha ya
sarajevskazima dobila si nakandu za novembra, to je puna naknada 120 Km za majku porodilju koja je nezaposlena... oktobarsku nisi dobila... na isto možeš regirati kada sitekne tvojih 12 mjeseci... oni u zadnjoj pošalju zaključno svih 12 mjeseci... što znači da tih 5 dana iz oktobra biće ti obračanuto sa zadnjom ili nakon nje jedna naknada u tom zaostatku... MOj savijet čuvaj priznanice na jednom mjestu od isplata...sa 12 ppunih mjeseci i rodnim listom djeteta obratiš se nadležnoj službi ako slučajno ne isplate isto Za informaciju obraća se putem šaltera putem koga se i predao zahtjeva...a prije toga može se telefonski nazavti služba... Tih 5 dana iznosi cca 29 KM...tako da sužiš ti njih za te novce, ako ne dobiješ posljednju punu... jer od posljednje 12 trebaju ti oduzet 5 dana...ako ti posljednja 12 dođe puna...120 KM ne dođu ti ništa
U 2104 još nijedan zakon nije usvojen... dok u 2013 ovoaj nije bio na sjednici, o njemu su se izjašanjvale komisije i dale prijedloge za ili portiv istoga... čeka se sjednica na kojoj će biti isti na dnevnom redu
imali li iko da mi da malo informacija o naknadi za porodilje koje nisu zaposlene ( BIRO) ? Imali li pravo?Koliko dugo moras biti prijavljan na biro prije dobijanja naknade? Koliko para je to? PLS HITNO! Hvala
Zene na birou imaju pravo na naknadu 120 KM mjesecno godinu dana, nije bitno koliko su dugo na birou. Tako je u Kantonu Sarajevo. Isto vazi i za zene na redovnom skoloanju.
Jel još uvijek zene nakon godinu od poroda dobiju od gradonačelnika 360 KM U KS? Znam da je to vazilo dok je bio Behmen, sad nemam pojma, niko ništa ne spominje
Grad Sarajevo nema love. Nista od toga. Nije vise jednokratna pomoc u budzetu grada. :-(
Bilo na radiju da ce plate skolstvu i zdravstvu (isti budzet ko i naknade) biti isplacene do 31.01. Za decembar. Pa mozda budu i naknade. Osim ako ne bude kontra. Jer su ti troskovi oportunitetni s nama... Haj im znaj
Posto u februaru trebam dobiti prvu naknadu, interesuje me dali ima neki tacan datum kada se dijele naknade ili to ovisi od toga kada imaju novca pa dijeli ili je nesto trece?Nova sam u ovome pa me sve interesuje :)