Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Moj poštar kaže da NISU dobili nikakve čekove (Stari Grad je u pitanju) i da on ne očekuje isplatu prije kraja mjeseca jer je njemu tako rečeno... Eto, ja samo prenosim njegove riječi i molim Boga da nije u pravu!
Moj poštar kaže da NISU dobili nikakve čekove (Stari Grad je u pitanju) i da on ne očekuje isplatu prije kraja mjeseca jer je njemu tako rečeno... Eto, ja samo prenosim njegove riječi i molim Boga da nije u pravu!
Szrasno!!!!!!!! Tako nam i treba kada sutimo i trpimo..Kad smo u junu i julu izlazili na demonstracije u augustu dodjose dvije naknade.. Katastrofa...
Ajoooj...pa onda svi postari imaju različite informacije,tako da ne mozemo nikome vjerovati.. Preostaje nam samo da čekamo... A AlmaD ja sam u oktobru 2013.rodila 2.dijete,a u oktobru 2011. prvo i oba puta mi je u rjesenju stajao iznos od 360 KM.Kod tebe to nesto specificno Blago tebi
Pozdrav samo da kazem da i u mom rjesenju stoji 465 km,ali sto se tice primanja svi isto dobivamo,tako kome firma isplacuje ostatak dobije manje nego ovi od 360km,opstina je Novo Sarajevo.
ZNACI DA JE NAJBOLJE IZACI OPET NA PROTESTE I NESTO URADITI PO OVOM PITANJU JER DRUGACIJE NIKO NECE NISTA URADITI PO OVOM PITANJU SUTIMO SUTIMO ONI SVOJ POSAO RADE I TAKO IDE U NEDOGLED A DA LI IMAMO ZA HAPE I PELENE TO NIKOGA NE INTERESUJE SRAM IH BILO
Da, kod mene je 468,00 a nije ništa specifično...predala najnormalnije zahtjev, odobreno i poslano rješenje za tim zahtjevom...a što se tiče isplate od strane poslodavca, to nema nikakve veze sa porodiljskom naknadom... to je interna odluka svake firme koliko će ili da li će uopće isplaćivati plaću za vrijeme porodiljnog odsustva... meni npr moja firma daje puni iznos plaće, nemam samo topli i prevoz..
btw. radni odnosi su moja oblast ;) trudim se da sve pofatam :)
Drage porodilje Ja sam zvala tetu u Opcini koja mi je jasno rekla kako su i oni vec zvali Kanton te dobili informaciju da tek ocekuju isplate krajem slijedece sedmice :( A u pitanju je Opcina Ilidza , sto je manje bitno jer sve ide iz istog Kantona.. Sada nam je samo cekanje .. Pozz
Alma D,kako nema veze porodiljska naknada sa ostatkom plate koje isplacuje firma,ako kolegica i ja imami istu platu samo sto njoj na rjesenju pise 360,a meni 460 km,njoj firma isplacujeje 100 km vise,jer po rjesenju kao prima manje od mene a ustvari svi isto primamo naknadu nezavisno koliko pise u rjesenju.
Alma D,kako nema veze porodiljska naknada sa ostatkom plate koje isplacuje firma,ako kolegica i ja imami istu platu samo sto njoj na rjesenju pise 360,a meni 460 km,njoj firma isplacujeje 100 km vise,jer po rjesenju kao prima manje od mene a ustvari svi isto primamo naknadu nezavisno koliko pise u rjesenju.
Meni je Rjesenje na 360 a dobijam redovno zavisi od mjeseca kao i svi ostali preko 400. Firma mi neovisno od rjesenja namiruje na dobiveni iznos od Opcine ostatak do visine plate. Znaci kada saberem imam isto kao da radim, samo sto nemam topli obrok i novac za prevoz. To sve zavisi interno od firme do firme, a ko je god u radnom odnosu dobija isti iznos kako sam ja upratila. Pozz....