|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
18.4.2013 16:10:28   
mirelaf
moze i ponedjelak 11 h nadjemo se ispred alte i zajedno sa bebicama pred vladu,meni odgovara

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6351
18.4.2013 16:54:22   
Nane2012
Ne javljaju mi se !!!!!!! grrrrr. Po info koje ja imam od 13te nema nista , ove redovne ce kasniti i po par mjeseci , djeciji doplatak mozda i duze... Javite sve sta se dogovorite i sta admin kaze pa da idemo.
Ionako citaju nas forum pa mislim da su vec i svjesni da im dolazimo .

Petak nikako ! Petkom IH nema !

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 6352
18.4.2013 17:28:29   
Hanady RR
Žene polako...
obvdje je plasirano dosta informaija koje se trebaju irpovjeravati...
pismeno dobiti određene dogovore...mislim reći da Kantonalna vlada neće poštivati Zakon o socijalnoj zaštiti je zasita teška riječ.
sa gradksom upravom druga je priča...
To nije zakon, to je bila ''dobra volja'' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....
ako su je ukinuli to je zto jer nemaju novaca za istu...zakonski mi ne možemo nipšta učiniti u tom smislu...
Kretati u neke porteste ne možemo tek tako...
sve se to mora najaviti, zakosnki žene...
mislim ako ćemo imati bilo kakav vid ove kativnosti morat ćemo se mi uozbiljiti jer oni očito neće...

pa u tom smislu molim vas da sačekamo ponedeljak...
da dobavimo informacije pismeno ćemo uputiti upite...
nazavt ću ja kontakte i zahtejavti informaciju pismeno...
onda ćemo vdijeti kako i doakle ići ...i gdje a+najaviti porteste i gdje ih uopšte oabaviti i sa kojim ciljevima

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6353
18.4.2013 18:46:36   
shpagica
Evo da vam citiram:

"Poštovana, prema novom prijedlogu gradskog budžeta, zbog ušteda, naknade za porodilje bit će ukinute. Vijećnici će o Budžetu raspravljati za 7 dana."

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6354
18.4.2013 18:51:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: shpagica

Evo da vam citiram:

"Poštovana, prema novom prijedlogu gradskog budžeta, zbog ušteda, naknade za porodilje bit će ukinute. Vijećnici će o Budžetu raspravljati za 7 dana."

da ovo se odnosi na naknadu od grada...
ona je bila utvrđena odlukom koja je svakako pratila budžet...
ako nema para nema ni tih naknada...
ista se odnosila na 4 gradske općine u Sarajevu....

no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 6355
18.4.2013 18:53:01   
ajla86

IZVORNA PORUKA: shpagica

Evo da vam citiram:

aferim

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 6356
19.4.2013 9:16:25   
novi kolacic
I ja sam cula da je to objavljeno na radiju

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 6357
19.4.2013 10:34:09   
veeseelaa
no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujemuser posted image

ni ja
dal neko može da dobije info da znamo o čemu se radi????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6358
19.4.2013 10:35:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ni ja
dal neko može da dobije info da znamo o čemu se radi????

provjerit ćemo...
u ponedeljak ću imati info...
pismeni...

nećemo se šicar neporvjernim informacijama ovakouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6359
19.4.2013 10:36:26   
veeseelaa
odlično Hanadyuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 6360
19.4.2013 11:26:26   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Žene polako...
pismeno dobiti određene dogovore...mislim reći da Kantonalna vlada neće poštivati Zakon o socijalnoj zaštiti je zasita teška riječ.
To nije zakon, to je bila ''dobra volja'' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....
ako su je ukinuli to je zto jer nemaju novaca za istu...zakonski mi ne možemo nipšta učiniti u tom smislu...
mislim ako ćemo imati bilo kakav vid ove kativnosti morat ćemo se mi uozbiljiti jer oni očito neće...

onda ćemo vdijeti kako i doakle ići ...i gdje a+najaviti porteste i gdje ih uopšte oabaviti i sa kojim ciljevima

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

Neposredna veza do poruke: 6361
19.4.2013 15:30:47   
Fatma

Žene polako...
To nije zakon, to je bila ''''dobra volja'''' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....

Mila ja sam dobila neke dopise od gradske uprave koje su mi trebaliza emisiju to su proracuni o njihovom budjetu i zakoni po kojima se dobivala pomoc mogu ti proslijediti na mail ako zelis.Sto se tice iste znaci naknade koju dijeligradska uprava bice ili je ukinuta,a sto se tice naknada na nivou kantona koju primaju porodilje zaposlene ili ne one nece niti mogu biti ukinute kao ni dd.Ja ocekujem poziv od gradonacelnika jer zelim i od njega par odgovora.Stose tice sakupljanja i strajka i zato sam zasto ne mala set_nja upozorenja koju ce mo regularno najavitijerzato imamo i zakonsko pravo.

< Poruku je uredio Fatma -- 19.4.2013 15:32:15 >

Neposredna veza do poruke: 6362
19.4.2013 16:35:26   
srećicaa
Evo da se i ja priključim, učestvovati ću i doprinijeti realizaciji naših prava bilo šetnjom bilo potpisom, ali bih molila pojašnjenje koja je to naknada koju daje gradska uprava, jer sam "početnica-još uvijek čekam rješenje za kantonalnu".

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu Fatma)
Neposredna veza do poruke: 6363
20.4.2013 19:58:55   
GARAA
Dobro vece drage mame zna li koja od vas kad krece isplata naknada za mart?

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 6364
20.4.2013 20:16:38   
jasmiiiiiina
bio poštar u Novom Sarajevu,ja se obradovala,kada ono kazna za pogrešno parkiranje. kaže poštar nemaju pojma kada ce biti isplata. poz

(odgovor članu GARAA)
Neposredna veza do poruke: 6365
21.4.2013 22:50:03   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: GARAA

e, bogami ja se ne nadam prije početka narfednog mjeseca, mislim tako su nas navikli, nema šzta

(odgovor članu GARAA)
Neposredna veza do poruke: 6366
22.4.2013 8:54:17   
Miimy

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: GARAA

e, bogami ja se ne nadam prije početka narfednog mjeseca, mislim tako su nas navikli, nema šzta

to se ti nadas parama prije 1 maja da raspalis rostilj ;) ja sam nesto skepticna kotam tek poslije praznika...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 6367
22.4.2013 9:37:14   
Marija13
S obzirom da je 1.maj srijeda, znaci nema parica prije ponedjeljka, tj. 06.05. user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 6368
22.4.2013 9:45:33   
bambi1
Danas pise u novinama da se ukidaju porodiljske naknade za 4 opstine u KS jer para nema user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 6369
22.4.2013 9:47:26   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bambi1

Danas pise u novinama da se ukidaju porodiljske naknade za 4 opstine u KS jer para nema user posted image

da to već znamo...
4 gradske optšine...nema više gradkih naknada

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 6370
22.4.2013 9:55:14   
Miimy

IZVORNA PORUKA: Marija13

S obzirom da je 1.maj srijeda, znaci nema parica prije ponedjeljka, tj. 06.05. user posted image

nema sanse da bude u ponedjeljak s obzirom da su prije toga neradni dani nemoze biti uplata tek nekad sredinom sedmice ja tako mislim...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 6371
22.4.2013 9:58:43   
bambi1

da to već znamo...

Nisam znala, bas se iznenadih kad sam procitala. Samo lagano ukidaju, bezobrazno

Neposredna veza do poruke: 6372
22.4.2013 10:03:05   
bambi1

da to već znamo...

Jel to znaci da naknade za zaposlene ostaju cca 400-450 zavisno od mjeseca, ta se ne ukida??

Neposredna veza do poruke: 6373
22.4.2013 10:09:17   
Hanady RR

da to već znamo...

Jel to znaci da naknade za zaposlene ostaju cca 400-450 zavisno od mjeseca, ta se ne ukida??

naravno da ostaju...
žene drage to su kantonalne naknade u skladu za zakonom o sovijalnoj politici...njih neće ukinuti niti su planirane izmjene zakona...
ukidaju se nakadse koje grad davao odlukom kroz novac iz budžeta...za zapolene i neposlene po 260 tj 360 Km i ono 6 mjeseci za naugroženij po 220 pto su davali...to je bilo + na kantonalne naknade

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bambi1)
Neposredna veza do poruke: 6374
22.4.2013 12:08:11   
paris
A zna li iko šta je sa 13 tom naknadom???? jel se i ona ukida ??user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 6375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *