|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
10.4.2013 17:26:41   
Nane2012
Ajde da se odmah organizujemo , uputimo dopis gradu , obavjestimo sve medije i portale a onda trazimo sastanak kod gradonacelnika.

Samo javite kada i gdje

(odgovor članu ksily)
Neposredna veza do poruke: 6301
10.4.2013 20:00:38   
Nane2012
Kako dobih informaciju , a nepotvrdjena je , za sada je to prijedlog zbog prazne gradske kase... Sutra idem da pitam pa se javim

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6302
10.4.2013 21:21:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: omnia

Sad sam zvala gradsku upravu i receno mi je da postoje naznake,tj.ukinuce naravno za sve porodilje i koje su primale i koju su trebale da prime. i kada sam pitala kako je to zakonski moguce,receno mi je da jeste,no medjutim to u pravilniku nigdje nisam nasla.. stoga ako ima neki pravnik nek se javi,da me ispravi, jer ovo ne trebamo pustiti tek tako..vec ukoliko ne budu htjeli da isplacuju treba da ih kolektivno tuzimo.. ko god bude za,nek se javi.

evo link pravilnika : http://www.sarajevo.ba/ba/files/pravilnik-porodilje-2011-bos.pdf

Nažalost Gradska Uprava je 13- nakandu i ostale ovim prvailnikom napisna eutvdila Odlukom svojom. na osnovu odluke donešen je pravilnik koji se isključivo veže za budžetska sredstva.
Elem u članu sa članom 9 koji glasi
Član 9
Doznačavanje sredstava odobrenih u Budžetu Grada Sarajeva korisnicima sredstava iz člana 4. ovog pravilnika vrši se u skladu sa operativnim planovima i raspoloživim sredstvima Budžeta Grada sarajeva.

što znači ako budžet para nema nema doznačavanja sredstava...

a član 10. kaže

Izmjene i dopune Pravilnika vrše se na način i po postupku za njegovo donošenje....

što znači kako su ga dodnijeli ovakvoga mogu ga i mjenjati us kladu sa finsnaijama kojima rapolažu.

Ovo nije zakonska odersdba ovo je nažalost bila ''dobra volja'' gradonačelnika kroz porjektnu aktivnost zdrav grad...
kako nema novaca ne mogu doniti doluke i pravilnike kojima će obećavati što ne mogu ispuniti...

Tuga, jad i čemer....
nažalost, nažalost...

samo obavestiti javnost o ovome se može..peticija i bilo što neće naići na podršku vlasti...ali hoće na podršku opozije koja je ovo usvojila i primjenjaivala za vrijeme kada na vlasti jeste bila...
i u tom slučaju kako ta opozicija nema parlamenatrnu većinu...porordilje će biti samo manipulatorko sredstvo za politčke ciljeve...nažalost, surovo al istinitouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu omnia)
Neposredna veza do poruke: 6303
11.4.2013 8:47:01   
mamina princeza
jel ovo znaci da definitvno necemo dobiti 13 mi kojima je sad na redu ili jos ima nada....? de mi prevedite ovo sto ste pisale ne razumijem bas jel to se jos odlucuje ili je odluceno ....

sto se tice peticije tu sam u svakom slucaju za .. pa nemamo sta izgubiti .. a asvasta se nesto koristi u politicke svrhe pa eto moze i to ... sta nam je drugo ciniti nego tako . da sutimo zato sto ce neko to koristi kao politicka stranka ni tomi nije vala ok ...
inace ja sabrah sve svoj epordiljske definitvno... meni fakli oko 50 KM prem aonom sto je hanady napisala. Hanady oni iznisi su tacni jel tako ....
razmisljam ... hocu li se s tim gnjaviti. 50 KM mi je je puno pa vjerovatno i hocu samo ne znam gdje cu prvo .. u kanto n gdje.. posto sam slaba s vrmenom da hodam to me jedino moze omesti.
jos je nekom falilo 35 KM chuci tebi ... al ti jos i primas jel tako mozda dobijes na kraju. ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6304
11.4.2013 9:57:56   
Mamica0612
Hajte onda da provjerimo info a ako je tacna da zatrazimo lijepo tu odluku pa da makar mi koji smo sad na redu trazimo svoja prava. Naravno, onda podici prasinu u medijima da napravimo pritisak da nam to i vrate. Ja kad sam racunala koliko sam dobila prvu naknadu zakljucila sam da oni racunaju radne dane u mjesecu, podijele sa iznosom naknade, pomnoze sa brojem radnih dana koje si bila na porodiljskom i tako isplacuju. dakle, da se uzimaju radni dani a ne svi dani.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6305
11.4.2013 10:15:08   
Nane2012
Hanady RR je 100% u pravu... ja jutros isla....
u gradsku mozemo tek sl.sedmice traziti odluku (onako da je imamo). Kao kasa je prazna a i drzava je pred kolapsom - vojni penzioneri ,gras itd....
Sanse da se nesto promjeni su minimalne , ali eto kao 10% moguce da se nesto promjeni.

Za pocetak nam ostaje da alarmiramo medije - tek da se to cuje...

(odgovor članu Mamica0612)
Neposredna veza do poruke: 6306
11.4.2013 10:25:24   
lepirica
Ovo je STRAŠNOOOO!!!Jadni mi i naša dječica sa ovom državom!!!Pa do kada  višee!!!Hoće li nam ikada biti imalo bolje,pitam se!!!Stvarno sam razočarana drage moje mamice ,grozno se osjećam!!!Čekam tu 13-tu kao "ozeblo sunce",a mogu misliti kako je tek mamicama kojima će ukinuti i 220km koje dobijaju 6 mj. od "gradonačelnika" a još uz to nisu zaposlene!!!Jadnooo stvarno ....user posted image user posted image

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6307
11.4.2013 10:26:44   
treće

IZVORNA PORUKA: Nane2012

Hanady RR je 100% u pravu... ja jutros isla....
u gradsku mozemo tek sl.sedmice traziti odluku (onako da je imamo). Kao kasa je prazna a i drzava je pred kolapsom - vojni penzioneri ,gras itd....
Sanse da se nesto promjeni su minimalne , ali eto kao 10% moguce da se nesto promjeni.

Za pocetak nam ostaje da alarmiramo medije - tek da se to cuje...

pa će od porodilja prvo otkinuti, ne daju oni ni za gras ni za vojne penzionere...
prije će im trebati novi uredi i sl.
šta ima veze strankine stranke stranka da koristi u političke svrhe, neka koristi to im je posao da se takmiče da nam poboljšaju uslove udovolje,
a ne šutaju nas

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6308
11.4.2013 10:52:19   
bebaci

IZVORNA PORUKA: bebaci

Ovo je prevzislo svaku mogucu granicu, cisti bezobrazluk.

Moram vam ovo ispricati.

Porodila sam se 07.02.2013., rjesenja za porodiljsku naknadu dobila 18.03.2013. i sada zvala opcinu novi grad da ih pitam da li sam na spisku za februarsku naknadu. ( imali su dovoljno vremena da se spisak izmjeni tj dodaju porodilje) . Gospodin iz sluzbe za porodiljske naknade mi je rekao ;" NEMA SANSE DA STE NA SPISKU, SADA CU DA PROVJERIM, VI STE NA SPISKU ZA MJESEC MAJ KADA CE TE DOBITI NAKNADU ZA FEBRUAR I MART U IZNOSU OD 814 KM. " a sta da se radi do maja, drzavu to ne interesuje.

Znaci za februar naknadu poslije 3 njeseca a za mart poslije 2 mjeseca,

Znaci da vi porodilje koje ste sada dobile za februar , martovsku naknadu ce te dobiti u maju.

Pitanje je da li ce uvijek kasniti po dvamjeseca jer ocito je da nemaju namjeru jedan mjesec koji su preskocili da nam to vrate i nastavi se regularno isplacivati. Cim su mi rekli iznos 814 KM a to je februar + mart a nigdje aprila.

Penzioneri (nemam nista protiv njih i otac mi je penzioner, redovno dobijaju penzije a naknade mogu kasniti

Tako sam ljuta , sada cu da sastavim pismo i da uputim nacelniku opcine Novi grad, Ministru, obusmenu za ljudska prava,

A pored mog licnog pisma kao pojedinca mislim da bi bilo dobro da mi kao udruzene porodilje, majke, napisemo jedan zajednicki dopis sa nasim potpisima tj ime, prezime br licna karta i svim mogucim institucijama pa i strankama kao i skupstini kantona sarajevo posaljemo.

Navela sam skupstinu KS jer njihov odgovor vezano za dokument iz prethodnih postoa je bio da ce "nas" uzeti u razmatranje za bužet 2013 god. , ne trazimo ovolike cifre 5000 i 10000 KM vec da je redovna i malo vece iznose za sve porodilje zaposlele i nezaposlene i naravno da poslodavac svim zaposlenim majkama isplacuje 100% iznos plate kao sto je u RS.

http://skupstina.ks.gov.ba/node/3130

otvorite "Amir Zukic pdf."

Firma u kojoj radim je austrijska i porodiljama u FBIH daje 200 KM kao poklon za porodilje i nista vise a mojim kolegicama iz firme koje su na teritoriji RS pored tih 200 KM isplacuju punu platu jer moraju, tako RS zakon nalaze.

Ako ima gresaka a sigurno ih ima izvinite ljuta sam , neznam ni kako kucam i sve ocekjem da ce mi se beba probuditi

ja kada sam poslala ovaj post niko me nije htjeo podrzati
Dobila se naknada i svi ucutili a u prethodnim postovim smo "pricali" da nas ne trena ova crkavica koja kasni zavarati.

Ja sam svpj dopis poslala cekam odgovor.

U ovom gradu vako se zeli sta postici jedini izlaz je blokada ili strajk ( borci, poljoprivrednici, zeljeznica, sada gras a pitanje je ko ce biti sutra mozda mi a mozda penzioneri)

veliki bubi 08.03.2010.
mali bubi 07.02.2013.

(odgovor članu bebaci)
Neposredna veza do poruke: 6309
11.4.2013 14:26:12   
chuci

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

jel ovo znaci da definitvno necemo dobiti 13 mi kojima je sad na redu ili jos ima nada....? de mi prevedite ovo sto ste pisale ne razumijem bas jel to se jos odlucuje ili je odluceno ....

sto se tice peticije tu sam u svakom slucaju za .. pa nemamo sta izgubiti .. a asvasta se nesto koristi u politicke svrhe pa eto moze i to ... sta nam je drugo ciniti nego tako . da sutimo zato sto ce neko to koristi kao politicka stranka ni tomi nije vala ok ...
inace ja sabrah sve svoj epordiljske definitvno... meni fakli oko 50 KM prem aonom sto je hanady napisala. Hanady oni iznisi su tacni jel tako ....
razmisljam ... hocu li se s tim gnjaviti. 50 KM mi je je puno pa vjerovatno i hocu samo ne znam gdje cu prvo .. u kanto n gdje.. posto sam slaba s vrmenom da hodam to me jedino moze omesti.
jos je nekom falilo 35 KM chuci tebi ... al ti jos i primas jel tako mozda dobijes na kraju. ...

ja čekam da vidim šta ću primiti do kraja.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6310
11.4.2013 14:28:58   
chuci

IZVORNA PORUKA: Mamica0612

Hajte onda da provjerimo info a ako je tacna da zatrazimo lijepo tu odluku pa da makar mi koji smo sad na redu trazimo svoja prava. Naravno, onda podici prasinu u medijima da napravimo pritisak da nam to i vrate. Ja kad sam racunala koliko sam dobila prvu naknadu zakljucila sam da oni racunaju radne dane u mjesecu, podijele sa iznosom naknade, pomnoze sa brojem radnih dana koje si bila na porodiljskom i tako isplacuju. dakle, da se uzimaju radni dani a ne svi dani.

ovo nije tačno jer da je po ovom ja bi za juni dobila oko 50 KM više nego što jesam.
juni je imao 21 radni dan, 1.6. je bio u petak, a ja sam na bolovanju od ponedjeljka, znači oduzeli bi mi samo jedan dan (474 KM podjeljeno sa 21 dan, puta 20 radnih dana koliko sam bila na bolovanju je oko 451 KM a ja dobila 398 KM za juni.)

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 6311
12.4.2013 17:36:49   
Mamica0612
onda ni meni nešto chuchi nisu dobro izračunali. ima li neko podatke kolike su bile naknade za april i maj prošle godine???

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6312
12.4.2013 17:52:57   
chuci

onda ni meni nešto chuchi nisu dobro izračunali. ima li neko podatke kolike su bile naknade za april i maj prošle godine???

imaš pisala je hanady stranicu ili dvije unazad

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 6313
14.4.2013 9:50:09   
Nane2012
Ima li neko info kada pocinju nadoknade za mart ? Meni kao rekose bice do 10og..... kad ono sarena laza...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 6314
15.4.2013 9:16:02   
mirelaf
drage moje ev citam u oslobodenju ni marke nisu izdvojili za pomoc porodiljama,budzet se usvaja-24-tog ajd da uradimo nesto,ev lijepo je vrijeme mozemo sve izac sa bebicama na protest,ovo je katastrofa,izgleda da ovo sa medijima ne pali,dajte da dogovorimo datum i vrijeme da poduzmemo nesto po tom pitanjuuser posted image

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6315
15.4.2013 10:22:11   
Nane2012
Kakva sminkerica...user posted image

Ja sam za da odemo i u predsjednistvo i nacelnicima i svima....

Ako ima zainteresovanih javite

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 6316
15.4.2013 13:27:02   
Mamica0612
dajte zene hitno akcija. hajmo sastavit dopis, potpisat se sve i poslat na protokol svim vijecnicima i gradonacelniku!!!! hitno!!!!

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6317
15.4.2013 13:36:45   
Mamica0612
evo ja gledam budžet 2011. i 2012. zamajke porodilje trebalo 1.500.000, odnosno 1.300.000 KM. nisu ni male pare. da predložimo da sanje makar ali da ne ukidaju. sta mislite???

Neposredna veza do poruke: 6318
15.4.2013 13:52:16   
veeseelaa
e čuj da se pristane na manje???
ni govora

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 6319
15.4.2013 14:20:23   
Nane2012
Kakvo crno manje od najmanjeg, pa ionako nam daju crkavicu...

Ajde sastavljajte listu kome se treba obratiti i kacite na zid , saljemo i alarm novinama i portalima... Ko jos smije u kostac sa MAMOM pa jos i bijesnom mamom

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6320
15.4.2013 14:24:37   
Nane2012
Ima li neko mail gradonacelnika , ne mogu da nadjem nikakve kontakt info na stranici ?

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6321
15.4.2013 17:52:41   
Radost mamina
Drage moje,

Slazem se s vama. Treba pod hitno napraviti protest i nekakav dopis snasim zahtjevima odgovornim organimaZato predlazem da napravimo fejsbuk stranicu ,odnosno grupu, gdje ce se sve clanice ringe raja kao i druge majke uclanit. Tuj se mozemo jednostvano dogovarati o sljedecim koracima.
Ako zelite mogu napraviti ovu stranicu ...nek se zove Majke i Bebe Sarajeva ....ako se slazete ?

Moje oči ugledaše tvoje lice 02.07.2012.god.

(odgovor članu Nane2012)
Neposredna veza do poruke: 6322
15.4.2013 17:56:33   
bebaa
ja sam za sve opcije...ali prije toga treba obavijestiti moderatore da se pokrece akcija,možda oni imaju upliva nekog pa nam pomognu...prije ćemo se okupiti ovdje...ovo i jest forum za mame i bebe...lično ne koristim FB...

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Radost mamina)
Neposredna veza do poruke: 6323
15.4.2013 22:28:39   
Hanady RR

evo ja gledam budžet 2011. i 2012. zamajke porodilje trebalo 1.500.000, odnosno 1.300.000 KM. nisu ni male pare. da predložimo da sanje makar ali da ne ukidaju. sta mislite???

o kom budžetu pričamo...kantonalnom il gradskoga vrijeć...pls nisam u toku oko ovoga sada

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6324
16.4.2013 8:28:10   
Nane2012
O oba ,
za gradski kazu da je "kasa prazna"
a kantonalni da ide na usvajanje tek 24og

Mada za gradski jos niko nije istupio i ozvanicio info

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *