Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
e ja se nameračila već da vidim šta će meni. de mi Hanady provjeri jel mi logika dobra. Ja sam na bolovanju od dana poroda znači od 4.6.
naknada za 6 mjesec je bila 474 KM naknada za 7 mjesec je bila 452 KM naknada za 8 mjesec je bila 483 KM
ja sam dobila 850 KM za juni i juli, i još 476 KM za avgust.
ostale nadoknade sam dobivala kao i ostale žene sve redom.
evo šta sam tada pisala str 178 na temi
IZVORNA PORUKA: chuci
samo da javim da sam i ja novi grad i dobila sam i rješenje i nadoknadu. porodila sam se 4.6., rješenje stiglo nakon 10tak dana, a nadoknada jučer. mene interesuje zna li neko kako obračunavaju kad je ide nadoknada od prvog u mjesecu. niđe mi veze obračun nikakve proporcije nema. ovaj mjesec je bila 452 KM i kad to oduzmem od ukupnog iznosa koji sam dobila (850) ostaje da sam dobila 398 KM za 27 dana juna (to bi bilo 14,7 KM po danu), a nadoknada je za juni iznosila 474 KM.
vidim mama alma dobila 291 KM za 19 dana juna (ili 15,3 KM po danu). neki obračuni čudni.
hajd pomozi ako možeš jesam li u pravu kada mislim da bi ja trebala nešto dobiti i u junu ove godine kad su mi već toliko skinuli za ta tri dana prošle godine.
odoh to provjetiti i tačan datim kad si dobila pa se javim...
adonermy...12 mjeseci po 120 KM... kad si odbila prve novcek i koliko javi pa da provjerimo računicu ...
evo na uplatnici pise 23.06.sam dobila 240 KM pise samo isplata za maj,al ovo je i za april,i ostale sam redovno primila,znam da imam primit jos za mart citavu ,al me interesuje posto sam dobila odmah 240 KM za april i maj da li cu dobit ista za prvih 11 dana aprila....pozzz
elem tebi fali 12 KM uz ovog gore zbira i fali ti 23 Km u avgustu
papire, uplatnice i u opštinu... a tim da najprije u kantonu ili kod njih napimseno tražiš mjesečno koliko jeste iznosila naknada za porodilje
meni 35 Km nije malo
evo na uplatnici pise 23.06.sam dobila 240 KM pise samo isplata za maj,al ovo je i za april,i ostale sam redovno primila,znam da imam primit jos za mart citavu ,al me interesuje posto sam dobila odmah 240 KM za april i maj da li cu dobit ista za prvih 11 dana aprila....pozzz
11.april krenuo porodiljski dopust
elem ako si ti u 6 mjesecu dobila 240 to je za april i maj po 120... dali su ti komletan pare nisu ti oduzeli 11 dana :)
junsku si odbila u julu u avgustu za julo septembra za avgust oktobar za avgust novembar za okotbar decembra za novembra januar za decembar februar za januar mart za februar i time je tvoja 12-ta u aprilu za mart.
nećeš dobiti još 11 dana jer ti ih nisu u startu oduzeli... na mjesečnom nivou i punih 120 primaš za pune mjesece
ti si znači u plusu ...jer po pravilu sada bi ti trebali poslati manje od 120 KM.
meni 35 Km nije malo
a kako ti dođe do ovog iznosa podebljanog
fali mi 7 KM u avgustu (dobila 476 KM), i taj fenomen se konstantno ponavlja kod zaposlenih ena. dobijemo u prvoj turi dvije ili tri nadoknade. a u drugoj turi se dobije 7 ili 9 KM manje od ostalih. različite općine su u pitanju. ali svima mrsko da se peglaju sa tetom za manje od 10 KM.
< Poruku je uredio chuci -- 7.4.2013 23:00:35 >
baš ti hvala duša si što se peglaš sa mojim nadoknadama. HVALA
ok...ka izbih 4 dana umjesto 3... i u pravu si avgust 7 Km...
to je to fali ti svakako 28 + 7...35 KM
jah sjetih se da je neka žena bila što je zvala za ovu razliku u prvoj nadoknadi poslije zaostataka i rekla joj teta da joj je to kao neko ravnanje, i napala je u stilu šta vi mislite da mi krademo i tako neko lupetanje. a sad mi žao što ja ne nazvah, ali nisam ja dobra u tim konfliktima, ja sam previše mehka, osim u PMSu
ok...ka izbih 4 dana umjesto 3... i u pravu si avgust 7 Km...
to je to fali ti svakako 28 + 7...35 KM
i ja sam se sad smijala što na istu sumu dođosmo. što bi djeca rekla Božija pravda :D
a ako mi ništa ne uplate u junu ove godine, nego kao ovoj na prošloj stranici kažu dobili ste to s prvom nadoknadom onda mi još i više dođu. (474+452 = 926 KM a ja dobila 76 KM manje. )
eh ja sad nista nekontam od 9 aprila sam na porodiljskom elem 18.maja 2012 sam dobila 793km i sad kad sam bila rekli su mi da imam pravo jos za mart i to je to kao nakih 7 dana ( a ja na porodiljskom od 9 aprila) su mi uplatili na pocetku po mojoj racunici nista se neslaze pooooomoc
pa očito si dobila od 9 do kraja aprila i majsku toga 18. maja...
a primaš ovako svih 12 3.april do 30 aprila - I majska- II juni-III juli-IV avgust-V septermba-VI oktobar-VII novembar-VIII decembar-IX januar-X februar-XI martovska ti je 12 i posljednja...nema dalje
hvala drag Hanadi pogrijesila sam dobila sam to prvo 793km na njemu pise maj 2012 u JUNU zar nemam prav na naknadu od 9 aprila 2012-9 aprila 2013 u opstini su rekli da u mi vec s prvom naknadom uplatili za cijeli april i maj a po mojoj racunici nije tako ici cu opet u ponedeljak imam svaki taj cek nisam ih bacala ja mislim da su mi duzni i tih 9 dana aprila 2013 nedam svoje valjda negrijesim
ovako... dobila si prvu u junu ...u nju ti ne ulazi junska jer junsku dobijaš u julu :) a na porodiljskom si od 9. aprila... što znači da si trebala dobiti od 9. aprila do 30 aprila komletan maj i to se isplaćuje u junu :) elem cifre ovako glase za 2012 godinu
april 2012 - 447 maj-432
kad izbiješ 9 dana aprila dođeš na ovu cifru koju ti i jesi dobila
i onda ovo što te sljeduje primaš ovako
a primaš ovako svih 12 3.april do 30 aprila - I majska- II juni-III -primila za april i maj to su I i II juli-IV- primila za juni to je III avgust-V primila ua juli - IV septermba-VI- primila za avgust to je V oktobar-VII- ovo ti je VI novembar-VIII- ovo ti je VII decembar-IX- ovo ti je VIII-a januar-X- ovo ti je IX-ta februar-XI- ovo ti je X-ta... mart XII - ovo ti je onda XI i 12-ta će tebi doći u aprilu koja se odnosi na komletan mart iznos...puni mjesec...i to je to
hvala draga p.s. nadam se da si bolje
meni 35 Km nije malo
a kako ti dođe do ovog iznosa podebljanog
fali mi 7 KM u avgustu (dobila 476 KM), i taj fenomen se konstantno ponavlja kod zaposlenih ena. dobijemo u prvoj turi dvije ili tri nadoknade. a u drugoj turi se dobije 7 ili 9 KM manje od ostalih. različite općine su u pitanju. ali svima mrsko da se peglaju sa tetom za manje od 10 KM.
chuci koja si ti opstina ja za juni dobila 465 km a za juli 450 km nekontam nije mi to te sice ALI NEDAN NJIMA SVOJE ja sam ilidja ako mi nevjerujete slikat cu cekove da vidite nerazumijem teta u opstini je izracunala da mi trebaju isplatiti mart i + 7 radnih dana aprila 2013 tako ona kaze
- Prosle sedmice sam dobila prvu isplatu 360,00 KM pa me zanima za koje je to mjesece ? Da li je uopste bila isplata za mart ?
- Kada se isplacuje djeciji dodatak ? To jos nisam dobila
- I gdje se podize taj dodatak prehrani majci koja doji ?!?! Sta je to uopste ?
Molim vas sve za sto hitniji odgovor.user posted image
Drage moje , oprostite mi ako ponavljam , ali ne najoh odgovor..... Nego , porodila sam se 28.12.2012. te sam nezaposlena pa su mi odobrili sve one naknade sto me kao sleduju....
U pitanju je opstina Novo Sarajevo
- Prosle sedmice sam dobila prvu isplatu 360,00 KM pa me zanima za koje je to mjesece ? Da li je uopste bila isplata za mart ?
- Kada se isplacuje djeciji dodatak ? To jos nisam dobila
- I gdje se podize taj dodatak prehrani majci koja doji ?!?! Sta je to uopste ?
Molim vas sve za sto hitniji odgovor.user posted image
Hvala
ja bih ti rado odgovorila al fakat neznam da nazoves u svojoj opstini sluzbu za socijlni rad
Hvala draga u svakom slucaju
za mart nije bila sigurno jer je nije niko dobio a kad ce to ni đekna ne zna...to ti je sigurno dec.,jan.,i feb. a za ostalo ne znam nista...a sto ti je nelogicno...zene koje rade su na poroidiljskom mjesec prije termina pa ti to tako nekako dodje...valjda i vama daju taj mjesec jer po toj logici si dobila 360 km...
n.sarajevo mamice je li bio postar na pofalicima ili velesicima? nisam jos dobila naknadu a trenutno nisam u sar. a gledaj ovih jesu gladni Boze sacuvaj http://www.radiosarajevo.ba/novost/108739