Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
fatma tebi svaka cast na trudu zaista,molim vas za jedan savjet znam da postoji tema za sunecenje al meni treba brz savjet kako iznijeti dijete sa klinike nakon sunecenja jel moze autosjedalica ili oni stave nesto izmedu nogica.Izvinite sto ubacujem ovu temu al razumite mame ste ne spavam danima
fatma tebi svaka cast na trudu zaista,molim vas za jedan savjet znam da postoji tema za sunecenje al meni treba brz savjet kako iznijeti dijete sa klinike nakon sunecenja jel moze autosjedalica ili oni stave nesto izmedu nogica.Izvinite sto ubacujem ovu temu al razumite mame ste ne spavam danima
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ne znam koja si opština, svaka opština ima svoju stranicu i tamo gdje su dokumenti pdf preuzimanje na svakom dokumentu imaš uslove za ostvarivanje prava, mislim da zbog posjedovanja auta, ili punomoći na isto, ne možeš ostvariti, ali ti pogledaj sama ili nazovi opštinu
Meni sad nije jasno? ja primam porodiljsku, ovih 460 km. Ovdje spominju i nekih 260 ako porodilji muz nije zaposlen. jeli se to odnosi i na nas koje imamo auto, ako je muz nezaposlen i kada se to dobija?
nije me bilo nekoliko dana na ovoj temi pa da vas pohvalim za incijativu i kontaktiranje medija u vezi kasnjenja naknada bas ste se zadale svaka cast članicama RR koje zele istupiti za medije i koje su kontaktirale ministarstvo i tv kuce jer ako se ne digne glas nista nece biti, mada sam ja i ovako nazalost skepticna jer su se svi nosioci bilo kakvih izbornih funkcija tako osilili da njih bilo cije rijeci uopšte ne dotiću.
sto se udruzenja tice bojim se da bi to bilo bacanje prvenstveno vremena onda i para jer nije potrebno samo isto registrovati vec i placati zakup prostorija u kojima bi isto imalo sjediste organizovati organe udrzenja a to je bas posao sveobuhvatan boijm se da mi mame nemamo toliko vremena pored bebeca i da bi se udruzenje vrlo brzo ili igasilo ili egzistiralo samo na papiru. a imamo i RR sto traziti hljeba nad pogacom.
sto se tice bilo kakvih daljih aktivnosti , potipsivanja peticija i sl ja sam za, ne samo zbog nas koje sada primamo naknadu vec i zbog buducih generacija
i neko rece da nije posteno sto isti iznos ne primaju porodilje koje su u radnom odnosu i one koje nisu-tacno je to jer majka je majke i djete je djete-ja sam u radnom odnosu ali smatram da nije posteno da ja primam 460 KM a neko ko ne radi 120 Km jer svi imamo iste potrebe za djecijom hranom, pelenama a u dosta slucajeva mi koje radimo imamo od poslodavca takoder i razliku do osnovne plate.
nadam se da ce uskoro doci postar ali da nam to nece "zamazati oci" Fatma i mama.alma svaka cast
Ksily 460 KM je naknada zeni koja je u radnom odnosu jer ne prima platu! TO nije nagrada zato sto je zena rodila dijete niti je socijalna pomoc! Ja se niposto ne slazem da zena koja nigdje nije radila treba primati 460 KM. Jeste li se ikad zapitali zasto zene koje su na rubu egzistencije, ne rade niti im muz jedva nesto zaradi, radjaju po 5-6 djece??? Kad ne radja nema nikakva primanja, a kad rodi ima godinu dana mjesecno koliko toliko. Mislite da to sve potrosi na dijete? Prave jos vecu sirotinju i bijedu! Mozes misliti da dobije 500 KM mjesecno, stancala bi 10! Govorim iz iskustva jer znam nekoliko slucajeva da zene radjaju samo zbog "plate" i to mi je grozno! A sta s tom djecom kasnije, kako zive i sta jadnici jedu i kako idu u skolu to sam Bog zna
mislim da bi se trebali izboriti da sve porodilje imaju ista prava bez obzira da li su zaposlene ili ne.
Porodilja sam, u stalnom radnom odnosu u stranoj firmi al na zalost kod nas se porodiljama nista ne isplacuje ni razlika u plati, to rade kako bi se sto prije vratila na posao.
Posto mi muz radi a posjedujemo i automobil (ko ga jos danas nema) znaci da nemam prava na ni na kakvu pomoc.
Znaci za godinu dana samo cu dobivati od kantona i 13 od grada, a kad pocnem raditi abd moracu placati zenu da mi cuva djete ili dati ga dati u jaslice a vec mi stariji sin ide u vrtic.
Mislim da bi najbolje bilo da su sve porodilje ravnopravne i zaposlene i nezaposlene kako u raznim vidovima pomoci (materijalno ili finansijski)tako i u jednakim iznosima.
Ako ja kao zaposlena porodilja dobivam npr 461 KM tako treba i nezaposlena porodilja.
Nama zaposlenim porodiljama niko ne garantuje da cemo se nakon isteka porodiljskog odsustva moci vratiti na posao jer mnoge se ne vrate ceka ih dobrodoslica (otkaz).
U POTPUNOSTI SE SLAZEM SVA DJECA IMAJU ISTE POTREBE ,i nerazumijem kako to ima neko vise neko manje nije to posteno ali eto niko nece apsolutno nista da uradi mi smo takav narod zadovoljimo se malim
Ksily 460 KM je naknada zeni koja je u radnom odnosu jer ne prima platu! TO nije nagrada zato sto je zena rodila dijete niti je socijalna pomoc! Ja se niposto ne slazem da zena koja nigdje nije radila treba primati 460 KM. Jeste li se ikad zapitali zasto zene koje su na rubu egzistencije, ne rade niti im muz jedva nesto zaradi, radjaju po 5-6 djece??? Kad ne radja nema nikakva primanja, a kad rodi ima godinu dana mjesecno koliko toliko. Mislite da to sve potrosi na dijete? Prave jos vecu sirotinju i bijedu! Mozes misliti da dobije 500 KM mjesecno, stancala bi 10! Govorim iz iskustva jer znam nekoliko slucajeva da zene radjaju samo zbog "plate" i to mi je grozno! A sta s tom djecom kasnije, kako zive i sta jadnici jedu i kako idu u skolu to sam Bog zna
nisi upravu sirotinju Bog daje da bih ostale iskusao
a jesili se ti mozda zapitala da ima zena Visoko obrazovanih koje nisu mogle godinama naci posao i to nije do njih ili zato sto one ne zele da rade nego do drzave evo licno ja imam preko 50 odbijenica godinama trazim posao i odugovlacila sam trudnocu i kad sam vidjela da je vrag odnio salu godine idu stari se odlucila sam ostat trudna... a i djete ne zaposlene zene ima iste potrebe kao i zaposlene a o onma koji radjaju po 5 i vise djece to je druga prica i ne treba stavljati sve u isti kos mila moja....
a jesili se ti mozda zapitala da ima zena Visoko obrazovanih koje nisu mogle godinama naci posao i to nije do njih ili zato sto one ne zele da rade nego do drzave evo licno ja imam preko 50 odbijenica godinama trazim posao i odugovlacila sam trudnocu i kad sam vidjela da je vrag odnio salu godine idu stari se odlucila sam ostat trudna... a i djete ne zaposlene zene ima iste potrebe kao i zaposlene a o onma koji radjaju po 5 i vise djece to je druga prica i ne treba stavljati sve u isti kos mila moja....
bravo Mimy
Gluplju izjavu odavno nisam cula
Mozda ima takvih porodica mada ja neznam nikog.
Stvar je u tome sto nazalost kod takvih porodica , roditelji nece moci nikada svojoj djeci priustiti pristojan i normalan zivot, da ne oskudjevaju ni u cemu u granicama normalnog zivota. Ja i moj muz se mnogo cega odricemo, ne kupujemo luksuzne ili markirane stvari , mobiteli su sasvim obicni, al zato djete 2 pa nekad i 3 puta godisnje odvedemo na more, abd sada i sa madji sinom. Sta su meni moji roditelji pruzali i priustili tako ja zelim i svojoj djeci. Kada bi doslo trece (mada nemam namjeru) situacija bi bila drugacija. Mozda kada nadjem bolji posao sa vecom platom i odlucim se za trece, mada je dvoje sasvim dovoljno.To je sve do roditelja i koliko prema svojim mogucnostima zele svojoj djeci da priuste. Mozda jeste grehota da se abortira al veca je grehota patiti djete i gledati mu tuzne oci dok posmatradrugu djecu koja uzivaju a ono nemoze u osnovnim stvarima.
Tim porodicama mogu pomoci koliko sam u mogucnotima jer covjek sto vise daje, djeli Bog mu jos vise vraca u raznim oblicima.
Ja sam za sve sto je u granicama normalnog i pristojnog zivota.
moze biti da je od gradonačelnika,a onda od opštine 240km.Ma sve sam zaboravila,ali znam sigurno da sam dobila lovu :)))))) Sada primam 440km od uprave grada Sa i bas sam zvala postara da vidim jesu li poceli djeliti,kaze najvjerovatnije sutra.Zovem ga opet sutra,pa vam javim ako bude.
Bas me interesuje jesi li ti majka... Ja sam majka dvije bebe komotno mogu tako reci, jednoj je 22 mj, a drugoj 3 mj, i evo jos uvijek cekam ovim j....ih 120 KM, koje mi opet nisu dovoljne da podmirim njihove mjesecne potrebe, po zanimanju sam dipl. ecc. i nezaposlena, i mislim da bi sve majke trebale da imaju ista primanja, i mislim da se ne radjaju djeca radi bijednih 120 KM... Ako Bog da kad ja dodjem do posla, planiram jos da radjam, ne zbog ovih 120 KM. Jao fuj, svakakvih nas ima. Bas sam se iznervirala.