taze_mlada -> RE: Porodiljska naknada (29.5.2009 12:53:32)
|
IZVORNA PORUKA: DindaDinda IZVORNA PORUKA: skvo IZVORNA PORUKA: DindaDinda pozz svima :-) termin mi je 12. juna, dakle jaaako blizu :-) negdje na forumu procitah da kada otvoris porodiljsko odnosno trudnicko bolovanje poslodavac daje placu za onih 28 dana ili sam ja nesto pogresno shvatila? radim u drzavnoj instituciji ali, koliko sam ja shvatila nase u sluzbi za mat-finansijske poslove, skidaju me sa platne liste prvog dana trudnickog... sad mi nista nije jasno... Ne moras otvoriti trudnicko 28 dana prije poroda,,,,Bolje cuvaj te dane za bebicu...Otvori ili obicno bolovanje ili "cuvanje ili komplikacije u trudnoci" - naravno ako ti doktorica hoce izaci u susret. Onda imas pravo na platu, u suprotnom otvaranjem porodiljkog vise ti institucija u narednih 12 mjeseci ne isplacuje NISTA. Ja znam, jer sam i ja iz drzavne institucije...tako da ti toplo preporucujem neku od gore navedenih opcija. Znaci nista [sm=smiley13.gif] ne vjerujem da ce doktorica htjeti da mi otvori ista osim trudnickog, prosli put na kontroli sam se jedva izvukla [sm=smiley13.gif] bila sam dvije sedmice na "cuvanju ili komplikacijama u trudnoci", ovu sedmicu radim, a u petak idem na kontrolu... ne gine mi trudnicko od prvog [sm=smiley13.gif] uh.... hvala ti na odgovoru, barem znam da ne ocekujem nista poslije majske plate [sm=smiley13.gif] [sm=smiley19.gif] ja sam radila kombinaciju godisnjeg i bolovanja (isto sam u drzavnoj ins)... probaj sa godisnjim ako imas ista starog ili taman da iskoristis i novi ako bude regres da imas pravo na njega...
|
|
|
|