tarulata -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2012 12:21:52)
|
razumijem te u potpunosti,i sama se ugodno iznenadim kada stigne i ona redovna porodiljska nadoknada na vrijeme,kada ne kasni mnogo.Vjerovatno je onda više tih isplata od gradonačelnika vezano za ispunjavanje nekih posebnih uvjeta,mi nemamo ni doplatak,ali mi je suprug dijabetičar,doduše niko nas ništa nije pitao o tome kada smo ganjali papire za porodiljsko niti smo mi to napominjali...u svakom slučaju,vama sretno,da ostvarite svih 6 primanja:-))))))))))) IZVORNA PORUKA: sunid IZVORNA PORUKA: tarulata sunid,jesi li ti u radnom odnosu ili si na birou,pošto pominješ isplate od gradonačelnika...dali to znači da ih ima više,ili samo jedna koja se dobiva kao zadnja 13 nadoknada...ja sam u radnom odnosu,pa su mi napomenuli kao da će biti samo jedna isplata od gradonačelnika....izvini što ti nisam pomogla u odgovoru na tvoje pitanje.... IZVORNA PORUKA: sunid Zna li neko kad stize naknada od gradonacelnika kojeg datuma u mjesecu?Je li poslije 5og kao i ona redovna? Prosli mjesec meni dosla prije od gradonacelnika al ne znam koji datum,nisam bila kuci pa me cekao zuti papiric al ne sjecam se tacno kad,jel moguce da je ta naknada 10og?[sm=zmeden.gif] Ja sam u radnom odnosu, ali muz je invalid 100% pa smo ostvarili pravo na djeciji dodatak, a cula sam da svi koji ostvare to pravo primaju od gradonacelnika 6 mjeseci po 240km.Ja nisam vjerovala u to al prosli mjesec me ugodno iznenadilo kad sam dobila 240km pa me sad interesuje je li to samo 1 ili stvarno 6 mjeseci,zato i cekam s nestrpljenjem:)
|
|
|
|