RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

chuci -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 10:30:23)

koja je ovo sad nadoknada. ja sam mislila da je ovo nadoknada za 7 mjesec. jel se to isplaćuje naprijed za mjesec? interesuje me da znam koliko da očekujem.
izgleda tek sljedeći mjesec a ne ovaj. to kod njih ide od slučaja do slučaja. a meni neko reče da se dobije sljedeći mjesec u odnosu na onaj kada stigne rješenje.

smjeskica -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 10:41:31)

evo postar bio na c.vili....[sm=bravo.gif]

mminche -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 10:42:01)

zenice, ako je neka na c.vili dobila pare neka javi, da znam da li da ocekujem .

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 10:52:37)

drage moje molim vas pomoc...kao mahnita guglam trazim a nigdje konkretnog odgovora...interesuje me koja dokumentacija i odakle da pocnemo uopste sa skupljanjem papira za regulisanje isplate plata kad otvorim porodiljsko,kome nositi i ostalo...molim pomozite...hvala unaprijed...PS...RADIM KOD PRIVATNIKA

mminche -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:00:05)

http://www.novosarajevo.ba/stream/servis/index.php?pid=167 draga, evo ovdje recimo imas ya opcinu Novo Sarajevo sta ti je od dokumentacije potrebno, ne ynam da li se razlikuje kod ostalih opcina >(

mojamalabeba1 -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:01:52)

Eto bio postar i na C.Vili [sm=bravo.gif]

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:02:24)

IZVORNA PORUKA: chuci

koja je ovo sad nadoknada. ja sam mislila da je ovo nadoknada za 7 mjesec. jel se to isplaćuje naprijed za mjesec? interesuje me da znam koliko da očekujem.
izgleda tek sljedeći mjesec a ne ovaj. to kod njih ide od slučaja do slučaja. a meni neko reče da se dobije sljedeći mjesec u odnosu na onaj kada stigne rješenje.

i ja sam se porodila 30.5 i rece juce postar tek iduci mjesec

mminche -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:03:03)

jeeeeeeeeee konacno [sm=smiley1.gif] ynaci da ga cekam na vratima [sm=smiley36.gif]

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:05:28)

IZVORNA PORUKA: bebaa

drage moje molim vas pomoc...kao mahnita guglam trazim a nigdje konkretnog odgovora...interesuje me koja dokumentacija i odakle da pocnemo uopste sa skupljanjem papira za regulisanje isplate plata kad otvorim porodiljsko,kome nositi i ostalo...molim pomozite...hvala unaprijed...PS...RADIM KOD PRIVATNIKA

i ja sam kod privatnika,neznam koja si opstina,ja sam otisla u opstinu i uzela obrazac na kojem pise sta ti sve treba.bolovanje otvorila 1 maja a porodila se 30

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:10:28)

jeli to znaci da krecem od opstine i da nemam nikakve veze sa socijalnim...vidjela sam negdje taj obrazac sto popunjavaju zaposlene zene...samo mi potvrdite da jedino idem u opstinu NOVI GRAD i da ne moram lutat dalje...naravno podrazumijeva se da cu papire povadit odakle i treba...hvala puno...pusa

mminche -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 11:22:28)

da, odes u opstinu uymes obrzac, prikupis papire i na kraju ih predas u opstinu i nakon izvjesnog vremena dobijes rjesenje . sretnoo[sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (25.7.2012 14:29:09)

hvala najljepsa...pozdrav

sunid -> RE: Porodiljska naknada (26.7.2012 22:29:58)

E kod mene je izgleda sad postar zakazao,vidim da se u N.Gradu vec nekoliko dana dijeli naknada a mog nigdje[sm=zmeden.gif]

sunid -> RE: Porodiljska naknada (27.7.2012 10:44:18)

Ima li neko broj pošte za N.Grad gdje mogu dobit info zašto još nisam dobila naknadu?

chuci -> RE: Porodiljska naknada (27.7.2012 17:51:46)

kojii je princip podizanja nadoknade ako ne budem tu kad poštar bude dolazio i nema me ni idućih 5 dana. ja trebam na more poslije bajrama aBd, a kontam mogla bi tada biti nadoknada.
mogu li nekome ostaviti ličnu kartu pa da ode podignuti kad poštar ostavi papirić.

Mirela_sa -> RE: Porodiljska naknada (1.8.2012 13:29:31)

kojii je princip podizanja nadoknade ako ne budem tu kad poštar bude dolazio i nema me ni idućih 5 dana. ja trebam na more poslije bajrama aBd, a kontam mogla bi tada biti nadoknada.
mogu li nekome ostaviti ličnu kartu pa da ode podignuti kad poštar ostavi papirić.

Ostavi ti postr ceduljicu i u roku 5 dana u posti moras podici, ili neka postar pare ostavi kod kominice....jA MIslim da moras lino podici u posti ali ti provjeri......jer se meni desilo to prosli put, ali u posti sam vidjela da djecije doplatke i invALIDNINE DIZU DRUGE OSOBE....

chuci -> RE: Porodiljska naknada (1.8.2012 13:51:07)

znam ja to, interesuje me gdje bi otišle te pare ako me nema 5 dana nakon cedulje

teacher75 -> RE: Porodiljska naknada (1.8.2012 16:12:09)

znam ja to, interesuje me gdje bi otišle te pare ako me nema 5 dana nakon cedulje

i mene ovo zanima jer i mi idemo na more odmah iza bajrama

Mirela_sa -> RE: Porodiljska naknada (1.8.2012 22:14:14)

predpostavljam da se vrati u sluzbu koja daje pare u opcini....provjerim sutra pa vam javim

chuci -> RE: Porodiljska naknada (1.8.2012 23:29:39)

IZVORNA PORUKA: teacher75

gdje ćete. mi idemo u tučepe aBd. 23.8.

teacher75 -> RE: Porodiljska naknada (1.8.2012 23:32:36)

klek, 20.08.

Mirela_sa -> RE: Porodiljska naknada (2.8.2012 8:47:15)

koliko placas smjestaj i jeli daleko od plaze=??

teacher75 -> RE: Porodiljska naknada (2.8.2012 9:22:22)

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

40 eura studio apartman, odmah blizu plaze

chuci -> RE: Porodiljska naknada (2.8.2012 9:29:50)

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

85 eura za apartman za 5 odraslih i 2 djece. ima dvije spavaće i odvojenu dnevnu sa terpezarijom, sa dva kupatila (jedno komplet i još u dvije prostorije odvojen wc u jednoj a u drugoj tuš). nalazi se na ćošku tučepa i odmah je iznad magistrale a ispod magistrale je jedan red kuća. oko 50 m udaljenost do plaže.

Gabicca -> RE: Porodiljska naknada (4.8.2012 13:43:17)

Veliki pozdrav,
nova sam na forumu, a i trudna sam po prvi put, tako da je sve novina za mene :) Pa se, s toga, i nadam vasoj nesebicnoj pomoci :))))

Trebala bih se poroditi u Januaru, aBd, znam da ima vremena do tada, ali bih se htjela pripremiti oko ove papirologije jer je to kod nas Sizifov posao [sm=smiley1.gif]
Moja situacija je sljedeca:

Pripadam Opcini Centar, na birou smo i suprug i ja, pa me interesuje, ako mozete da mi odgovorite, na koju naknadu ja imam pravo i koliko ona iznosi, kada trebam predati dokumentaciju (u toku trudnoce ili poslije porodjaja) i koju, gdje je trebam predati u Opcini? Na djeciji doplatak nemam pravo jer oboje imamo imovinu na svom imenu?

Unaprijed vam zahvaljujem[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>