Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam rjesenj dobila 17 marta i nadale se u aprilu naknadni al nista dobila neki dan .. tako da nemoj se previse nadati a ako dodje super :)
hvala ti... aaaa.. nadala sam joj se prije mora da ce doci a haman nece... sreca postar mi ostavi broj mobitela pa cu ga nazvati i dogovoriti se za novac... jer nema sanse da dođe prije 14. jula naknada kad je ovaj mjesec bila 19., a ja aBd putujem 14. 7., nemam srece a sta mogu... nedaj Boze da ovisim o tom novcu... nigdje ne bih mrdnula haman... boli njih... ne zuri im se sta mozes...
drage moje, ako mozete da mi malo pomognete i svaki savet je dobrodosao. Situacija je sljedeca:
na ugovoru sam o radu do 30.06.'12. a termin poroda mi je 24.07. Doktor mi je otvorio bolovanje od 23.05.'12. Da bi primala naknadu od kantona treba mi ugovor na godinu dana. Poslodavac je raspolozen produziti ugovor ukoliko on ne snosi troskove, o cemu sam ih vec upoznala. Zanima me znate li na koji nacin se sve ovo treba provesti da bi imala pravo na tu naknadu? Gdje mogu dobiti ovu informaciju napismeno da poslodavac nema troska u tom periodu? Da li u opstini, socijalnm ili gdje vec?? Moze li mi praviti problem to sto sam na bolovanju sada?
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
neka poslodavca pogleda zakon o radu član 62 propisuje da žena na podiljskom ne prima platu, nema plate nema ni obveza prem ičemu... čl 62 Zakona o radu, žena na porodiljskom odsustvu nema pravo na platu nego na naknadu plate.
Naknada se određuje posebnim propisom. Tako prema propisu Kantona Sarajevo naknada plaće za vrijeme porođajnog odsustva je u visini od 60 % prosječne plate federacije
Ja ovdje kao padobranac pa me zanima sljedece...rece mi prijateljica da gradoncelnik daje svakom djetetu oko 300 kma kad napuni godinu, ona je dobila i cestitku i pare..pa da li je neko upoznat s ovim ili je to laz? dali vazi za sve ili samo ko je dobivao porodiljsku naknadnu nevazno da li s biroa ili firme?
to je možda ona 13-ta naknada i ona je 260 KM, al nekad zna malo kasniti, a dobijaju je činimi se samo 4 opštine novi grad, stari grad, novo sarajevo i centar
Samo nam je ljubav potrebna.........
Prvorodjeni mamin zivot 14.03.2002. godine Drugorodjena mamina srecica 06.04.2011. godine
Oni koji su u tezoj finansijskoj situaciji dobijaju 220 KM mjesecno od gradonacalnika, ne znam koliko dugo i kako to odredjuju i ja primam taj novac. Ovaj mjesec jos nisam dobila i ne znam kad pocinje isplata, ako ko sazna ranije nek' javi. Hvala unaprijed
Oni koji su u tezoj finansijskoj situaciji dobijaju 220 KM mjesecno od gradonacalnika, ne znam koliko dugo i kako to odredjuju i ja primam taj novac. Ovaj mjesec jos nisam dobila i ne znam kad pocinje isplata, ako ko sazna ranije nek' javi. Hvala unaprijed
hvala lejla... to prima moja komsinica pa sam pitala za nju? a zna li neko kad ce ovo drugo bas su bezobrazni
Je li to za sve općine slijedeće sedmice? Meni je danas poštar ostavio žutu cedulju, piše preporućena pošiljka, ja se ponadala pare, samo mi nije jasno zašto nije meni zvonio, bila sam kući, ali jok, on samo ostavio u sandučetu Ima li iko iz općine Centar, da nije dobio naknadu, jer ako nije to ja nemam pojma šta je
e jel mi mozes reci sta je potrebno za tih 220 km ja sam opcina novo sarajevo...