|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
28.5.2012 16:01:38   
Hurma

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

ja sam rjesenj dobila 17 marta i nadale se u aprilu naknadni al nista dobila neki dan .. tako da nemoj se previse nadati a ako dodje super :)

hvala ti... aaaa.. nadala sam joj se prije mora da ce doci a haman nece... sreca postar mi ostavi broj mobitela pa cu ga nazvati i dogovoriti se za novac... jer nema sanse da dođe prije 14. jula naknada kad je ovaj mjesec bila 19., a ja aBd putujem 14. 7., nemam srece a sta mogu... nedaj Boze da ovisim o tom novcu... nigdje ne bih mrdnula haman... user posted image boli njih... ne zuri im se sta mozes...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3951
29.5.2012 12:17:23   
mali_leptiric
drage moje, ako mozete da mi malo pomognete i svaki savet je dobrodosao. Situacija je sljedeca:

na ugovoru sam o radu do 30.06.'12. a termin poroda mi je 24.07. Doktor mi je otvorio bolovanje od 23.05.'12.
Da bi primala naknadu od kantona treba mi ugovor na godinu dana. Poslodavac je raspolozen produziti ugovor ukoliko on ne snosi troskove, o cemu sam ih vec upoznala. Zanima me znate li na koji nacin se sve ovo treba provesti da bi imala pravo na tu naknadu? Gdje mogu dobiti ovu informaciju napismeno da poslodavac nema troska u tom periodu? Da li u opstini, socijalnm ili gdje vec?? Moze li mi praviti problem to sto sam na bolovanju sada?

Hvala vam puno!!!

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3952
29.5.2012 12:31:17   
Hanady RR
sa kojeg si ti kantona

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 3953
29.5.2012 12:47:10   
mali_leptiric
Sarajevo.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3954
29.5.2012 12:54:15   
Hanady RR
neka poslodavca pogleda zakon o radu
član 62 propisuje da žena na podiljskom ne prima platu, nema plate nema ni obveza prem ičemu...
čl 62 Zakona o radu,
žena na porodiljskom odsustvu nema pravo na platu nego na naknadu plate.

Naknada se određuje posebnim propisom. Tako prema propisu Kantona Sarajevo naknada plaće za vrijeme porođajnog odsustva je u visini od 60 % prosječne plate federacije

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mali_leptiric)
Neposredna veza do poruke: 3955
30.5.2012 14:37:37   
suberbeba
evo za ZE DO kanton:

http://www.nasarijec.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1879&catid=48&Itemid=66

znaci sad je 70%

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3956
11.6.2012 12:05:50   
indira24
dali neko zna kad ce nam ovaj mjesec isplata.....ja se nadam ranije

(odgovor članu suberbeba)
Neposredna veza do poruke: 3957
11.6.2012 13:20:39   
Miila
Zna li neko kad će 13-a naknada:-)

(odgovor članu indira24)
Neposredna veza do poruke: 3958
11.6.2012 13:37:50   
abh
Koliko sad pise u resenjima za porodiljsko da je naknada za platu? Je li jos uvijek 360KM?

(odgovor članu Miila)
Neposredna veza do poruke: 3959
11.6.2012 13:43:44   
babina beba
Ja ovdje kao padobranac pa me zanima sljedece...rece mi prijateljica da gradoncelnik daje svakom djetetu oko 300 kma kad napuni godinu, ona je dobila i cestitku i pare..pa da li je neko upoznat s ovim ili je to laz? dali vazi za sve ili samo ko je dobivao porodiljsku naknadnu nevazno da li s biroa ili firme?

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 3960
11.6.2012 13:56:29   
delfin
to je možda ona 13-ta naknada i ona je 260 KM, al nekad zna malo kasniti, a dobijaju je činimi se samo 4 opštine novi grad, stari grad, novo sarajevo i centar

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 3961
11.6.2012 14:35:31   
RICI
jednokratnu naknadu od grada sarajeva imaju samo one žene koje su primale porodiljsku naknadu od kantona, gdje firma isplačivala porodilji naknadu nema pravo na tu 13 naknadu

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 3962
11.6.2012 15:27:59   
drznica
Da li je neka od vas prekinula porodiljsko prije isteka godine dana? Sta ste od papira trebale imati da se odjavite sa naknade?

Uspjeh je ujutro buditi se pored dva muškarca! Jedan kaže :"Dobro jutro draga", a drugi kaže :" Dobro jutro mama"

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 3963
11.6.2012 17:25:48   
Hurma

IZVORNA PORUKA: indira24

dali neko zna kad ce nam ovaj mjesec isplata.....ja se nadam ranije

prije haman 3 godine je uvijek bilo do 10. u mjesecu... a sad... vidim puno kasnije a opet kontam da nece kao prošli mjesec 19. user posted image

(odgovor članu indira24)
Neposredna veza do poruke: 3964
11.6.2012 22:44:42   
tajra26
zna li neko da li je pocela isplata za ovaj mjesec od gradonacelnika?

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3965
13.6.2012 11:06:18   
anđelo

IZVORNA PORUKA: tajra26

zna li neko da li je pocela isplata za ovaj mjesec od gradonacelnika?

kakva je to isplata?

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3966
13.6.2012 11:48:28   
Lejla87
Oni koji su u tezoj finansijskoj situaciji dobijaju 220 KM mjesecno od gradonacalnika, ne znam koliko dugo i kako to odredjuju i ja primam taj novac.
Ovaj mjesec jos nisam dobila i ne znam kad pocinje isplata, ako ko sazna ranije nek' javi. Hvala unaprijed user posted image

Davud&Jakub

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3967
13.6.2012 17:39:40   
tajra26

IZVORNA PORUKA: Lejla87

Oni koji su u tezoj finansijskoj situaciji dobijaju 220 KM mjesecno od gradonacalnika, ne znam koliko dugo i kako to odredjuju i ja primam taj novac.
Ovaj mjesec jos nisam dobila i ne znam kad pocinje isplata, ako ko sazna ranije nek' javi. Hvala unaprijed user posted image

hvala lejla... to prima moja komsinica pa sam pitala za nju? a zna li neko kad ce ovo drugo user posted image bas su bezobrazni user posted image user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Lejla87)
Neposredna veza do poruke: 3968
13.6.2012 21:24:28   
teacher75
zna li neko kad ce postar?user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3969
14.6.2012 10:13:09   
indira24
isplata nam je tek iduce sedmice....uzas

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3970
14.6.2012 13:52:39   
mirnel85
i ja sam sada zvala postu isto kazu....tek iduce sedmice...uzas katastrofa vise sa kasnjenjem sreca pa primam jos ovu i zavrsila sam.... sram ih bilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu indira24)
Neposredna veza do poruke: 3971
14.6.2012 14:19:45   
teacher75
sram ih bilo, svaki mjesec sve kasnije i kasnijeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mirnel85)
Neposredna veza do poruke: 3972
14.6.2012 20:58:51   
Alhemicarka
Je li to za sve općine slijedeće sedmice? Meni je danas poštar ostavio žutu cedulju, piše preporućena pošiljka, ja se ponadala pare, samo mi nije jasno zašto nije meni zvonio, bila sam kući, ali jok, on samo ostavio u sandučetu user posted image
Ima li iko iz općine Centar, da nije dobio naknadu, jer ako nije to ja nemam pojma šta je user posted image

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3973
15.6.2012 12:44:10   
anđelo
haman im je cilj da s takvim kašnjenjem,i preskoce jednu,al tad cemo dobijat prvoga,user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3974
15.6.2012 17:49:57   
Miimy

IZVORNA PORUKA: Lejla87

e jel mi mozes reci sta je potrebno za tih 220 km ja sam opcina novo sarajevo...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Lejla87)
Neposredna veza do poruke: 3975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *