Lady26 -> RE: Porodiljska naknada (30.5.2011 14:28:13)
|
IZVORNA PORUKA: Đenifer Kad se predaju papiri za porodiljsku u Općini, nikad te ne pitaju kolika ti je plata, tj da doneseš pl.listu ili sl.nego samo zahtjev za naknadu prilažeš i donosiš ljek.uvjerenje.Uostalom šta Kanton boli briga koliko primaš ili neprimaš, i sa prvim djetetom 2009. kad sam se porodila , i predala papire nisu mi tražili da donesem dokaz o visini primanja, jel tad i nismo primali od institucija ništa. U zakonu na nivou Kantona ništa ti se neosporava, i uslovljava, nije se ništa ni mjenjalo, a i u Odluci od Min.finasija stoji da se isplačuje puna plata, a ne pola oni, pola Kanton kao je nekad bilo. Samo što sad znaju da žene iz institucija primaju platu, pa Kanton izdaje negativna rješenja po pitanju naknade, ali mislim da bi se trebalo žaliti.!!!!!Moja kolegica iz kancelarije je trenutno na porodiljskom, i najvjerovatnije da će i ona dobiti od Općine negativno rješenje , žaliće se pa ćemo vidjeti.Ja sam ponovo na porodiljskom od sredine oktobra, pa ću vidjeti u njenom slučaju šta će biti. U svakom slučaju zakidaju nas ponovo!!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Ovo nije tacno, ja sam uz zahtjev morala donijeti potvrdu iz ministarstva kolika mi je prosjecna plata u posljednja 3mjeseca IZVORNA PORUKA: lejla80 Mojoj zaovi su isključili naknadu zbog toga što ima punu platu.Ona radi u sudu..Eto a ne znam kako je sa ostalima.. Ako primas platu nemas pravo na naknadu od kantona....Tako da je ovo gore tacno....
|
|
|
|