Chuchi -> RE: zacenjivanje (8.11.2009 11:58:11)
|
joj to je uuuuuuzasno ruzno iskustvo, razumijem u potpunosti! Ali vise se mi mame zabrinemo nego sto je zaista problem. mom deckicu se to desavalo u toku kolika, dok je bio skroz mali, kad ga zaboli tibo toliko jako zaplace, ostane bez daha po minut citav su mu usta otvorena, kao da place a nigdje glasa. sav se zacrveni, napuse, pa izmjenja citavu paletu boja, tijelo mu se svo ukoci... uuu uzas uzas.. ne znam koji je najbolji metod da to prodje, osim samo od sebe. ali je bitno da si u tom trenutku kraj djeteta. ja sam ga znala lupkati po ledjima da izadje iz pluca onaj zrak koji se ¨nabije¨ unutra, i zbog kojeg djete bude zaista napuhano, i ukoceno... prsa mu budu toliko tvrda da se prepadnem kako bebica od mjesec dana moze biti toliko tvrda, cvrsta... uzas! ponekad ni lupkanje nije pomagalo, te ga okrecem, prevrcem, treskam... ma sve zivo, ali nista. sve dok sam ne ¨prokine¨ i zaplace normalno, tj. dodje do daha i zacujem mu glas. Imam osjecaj da bi i sada sa 8 mjeseci bilo isto da ga pustim da place kad se naljuti. jer i on je jedna ljutica, i zacas drekne ... samo sto ga ja stisam odmah, ali ako ga pustim da place on pocne da ostaje bez glasa. i odmah se prepadnem i prekinem ga... [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|