Anoniman -> RE: Herpes Zoster u 35/36 sedmici trudnoce!!!!! (24.7.2010 1:18:59)
|
Napokon da sjedem i napisem, mislim da je vrijedno spomena, naime kod nas emituju emisiju o djeci, bebama i bolestima...Nedavno sam gledala kako zoster herpes moze biti opasan po djecu...Naime mama je dovela dijete mislim da joj je bila 2 godine a prije toga mala je slavila rodjendan pravili su veliku festu. par dana poslije mala je dobila osip po tijelu, koji je izgledao kao da je neko gasio cigarete po njoj...Na kraju su ustanovili da ima herpes zoster tipe br 1 koji je veoma opasan cak i za odrasle ...Uglavnom doktorica sumnja da je mala zarazena poljupcem jer prvi znaci osipa je poceo na jednom obrascicu... Pricu sam skratila i kraj necu ispricati ali samo cu reci da nije sretan , savjet doktorice koja je vodila taj slucaj da ako slucajno primjetimo na sebi ili drugim ukucanima osipe da djecu ne izlazemo ljubljenju, a ni stariji takodje, jer kad se neko jednom zarazi postoji mogucnost da se herpes vraca, kod zenskih cak dolazi svakog mjeseca sa menstruacijom...Lijeci se antibioticima i ljudi koji imaju slab imuni sistem antibiotici cak i ne pomazu....
|
|
|
|