Hanady RR -> RE: Na koga vaša beba/dijete liči - čvrst dokaz molim ;-)))) (13.9.2010 10:15:46)
|
prenos postova sa teme Na koga liči vaša beba/dijete IZVORNA PORUKA: mama alma RR Drage moje forumašice, da ne kažem hanumice, neko voli tu riječ, neko ne, otvaram jednu novu temu, nadam se da se ne ponavljam. Na našim albumima svakodnevno možemo vidjeti mnogo preslatkih bebica, što narod kaže nebilo im zlih očiju i ne urekle se, ali došla sam na jednu zanimljivu ideju, malo koja mama ili tata su viđeni na forumu, tako da ne znamo na koga bebača liči, šta mislite o ideju da svaka od mama da lični opuis voje bebe/djeta, da kaže na koča liči, fizički, čije karakterne osobine nosi, evo ja ću prva početi, moja Lajla je kombinacija mene i Harisa, ima njegov oblik glave, duguljasti, moje oče, nos, usne, moju kovrđavu i plavu kosu, konstitucijom je na muža, ali ima moje noge, vidim da ćemo imati problema sa čizmama kao što sam ja to imala, jer sam uvijek imala malo jače listove, ima prste na rukama duge kao moja svekrva, oblik stopala je moj, ali ima harisove identične prste i tako, kada je riječ o karakternim osobinama, ja kao i svaka mama navaljujem da je na mene, jer je zaboga vesela kao i ja, ali neka je ona živa i zdrava, a vrijeme će pokazati na koga je IZVORNA PORUKA: haida e almice evo da ja onda počnem....... Naša Alina.......više u licu liči na mene i pomalo i na moju sestru. Građena je kao i ja....visoka, vitka i sportski.... Plava joj kosica kao što sam i ja imala i već joj pomalo tamni kao u mene. duge prste kao ja i oblik noktiju u ruku. Na nogama ima oblik noktiju kao MM i dugo usko stopalo kao ja. Ten.....definitivno kao MM. ona u sekundi pocrni a nikad ne izgori. Brzo tamni pravo kao MM Oblik ušiju ima kao MM MM kaže da ima moju narav....iako smo obadvoje tvrdoglavi on kaže da je ona na mene Sve u svemu više liči na mene nego na MM. Jedva čekam da vidim drugu bebu kako će ona biti podijeljena IZVORNA PORUKA: mama alma RR hej, ženo pa šate je ovo u potpisu, cuja još jedna, kad si ovo saznala IZVORNA PORUKA: haida E saznala ja u petak Danas sam promijenila potpis...... Prošli put je dok sve povukao što je do tada rekao. U petak veli....vidi se usnica a od pupčane među nogama bi se moglo pomisliti da su testisi ....ali penisa nema nigdje IZVORNA PORUKA: stella samo da bude sve ok pa neznam bas.moja hana kad se rodila,uporedjivali smo je sa slikom mm kad je bio beba. ma potpuno ista a sada kako raste sve vise lici na mene.mada su misljenja podijeljena,neko kaze ovako neko onako.uglavnom mi mislimo da lici na mene.ima mm obraze,obrve,prste na rukicama i nonama.kosa nam je obadvome kovrdjava a kod nje tek ova nova sto raste kovrdja se.obadvoje smo visoki.usi mislim da su od mm.oci usta nos moje.brzo se naljuti i jos brze odljuti kao i ja.vidjecemo jos kada poraste. IZVORNA PORUKA: makana mama kaže da je almedina ista ja kada sam bila mala kada se tek rodila bila je babova kćer od a do ž, sve čak i zaliske je imala babanove, ali je mamu radovalo što su joj oči svijetle, zelene međutim i one su kasnije potamnile sada je kombinacija mamina i babina IZVORNA PORUKA: Happy Ja sam se smijala neki dan sa MM.... Oboje imamo plave oči, visoko čelo, zaliske (doduše on veće), imamo stomaka (kontrukcija), prilično mršave noge, ne znamo pjevati.... Samo da ima njegov nos aBd , tako da dijete nam ne može biti daleko... A rekoh bićeš i siguran da je tvoje Šala, samo neka ako Bog da bude sve OK i da bude živo i zdravo i pametno na majku IZVORNA PORUKA: mamina princeza Nismo jos sigurni na koga ce liciti najvise mada se meni svakim danom cini da ce ipak biti vise na mm. Okice jos nisu poprimile svoju boju pa ne znamo a oboje imamo velike oci - tako su i njene bas krupne meni se cini ipak da ce biti na mm. Celo na mm, usi na mene:) Obrve isto na mamu - jedva da se vide:) Kosica nam je smedja - mm je ko mali bio plav sad je taman, a ja sam bila skoro crna kao beba pa ne znam ni to. IZVORNA PORUKA: lamka hm moja lamija ne znam ni sama na koga lici samo znam da nema nista na svog babu.ima plavu kosu kao i ja kad sam bila mala.oci su jj plave na djeda jer joj samo djed ima plave oci.niska je iako bih voljela da je visoka na mm ali eto.ima bucmaste obraze kao sto sam imala i a ali mojih vise nema a i djed joj ima obraze bucmaste.nosic je moj i usi i duge trepavice.zubi su na mm lako se kvare ali je zato ljuta i tvrdoglava na svog babu sve u svemu mijesanac malo mama malo djed a ima ponesto i na babu ma neka je ziva i zdrava pa na koga god ličila i neka ima plave oči IZVORNA PORUKA: Gigana Moj Vedad je isto kombinacija mene i muža. Ima njegov oblik glave i konstituciju, a moje oči i nos i prsiće na rukama, ali i osmjeh. Usta su mu kao kod moje mame. Prstići na nogama su mu isti kao kod muža. Nekad ga gledam i liči mi totalno na mene, a nekad na muža. Valjda je još mali, pa će se to kasnije izdefinisati. I primjetila sam da mu oči mijenjaju boju u zavisnosti od toga šta nosi na sebi i kakve su boje u pozadini. Većinom su mu oči plave, kao moje, ali ako ima zeleni body, ili se nalazimo među zelenilom, onda mu i oči pozelene (kao kod muža). Meni je ovo nevjerovatna pojava, a moguće je da je to zato što je još beba. IZVORNA PORUKA: jasmina_mm moj Benjamin je likom u originalu svoj otac samo ima oči kao ja. Nogice su mu kao kod mene, a ručice iste dedine. Što se tiče karakternih osobina veseo je kao i mi, tvrdoglav na mene, a temperamentan kao i muž - sad pa sad se naljuti, ali zato ga i brzo prođe. IZVORNA PORUKA: Suzana Mama Alma, Interesantna tema... Jer... Moj sin Mak (mladji blizanac 3 min. ) je potpuno isti ja, moji mama i tata jos uvijek ne mogu sebi da dodju da ponovo gledaju istu bebu, samo sto ima cunu. Tata danas kaze kao da je kloniran. Edi lici na mog muza. Lijepo smo se podijelili, jedan sin na mamu, drugi na tatu - a kako smo nas dvoje vrlo slicni (milion ljudi nas je pitalo jesmo li brat i sestra), vjerujemo da ce i nasi sinovi imati dosta slicnosti. Sada su potpuno razliciti. IZVORNA PORUKA: lejlašh Prvo da kažem Edini da joj Lamija liči na nju po slikama, kao da se preslikala. Moja Merjem staln mjenja lik, ali mene najviše podsjeća na moju seku. Prava je kombinacija, ima pomalo od svih u porodici (valjda je tako dao dragi Bog da se niko ne bi ljutio). Mužev je oblik glave i okrugli obrazi (i na svekrivu), oblik očiju je moj i trepavice (duge i ravne), a sekina boja očiju - prelijepa plava, a mi oboje imamo smeđe. Moje su nogice i prstići na rukama, a muževa mala stopala (nek nije nogata na mamu). Ten je sekin, odmah tamni, a najslađe male uši su mamine definitivno. Uh mogla bih ja dugo u detalje o njoj, kao svaka mama ponosna na svoje malo blago . Suzana baš bih voljela vidjeti sliku tvojih blizanaca, interesantno je da ne liče, a to mi je najslađe kod blizanaca. Ljubni ih i nadam se da je maleni bolje Ma neka liče na koga hoće (samo ne na komšiju ), neka su nam samo živi i zdravi IZVORNA PORUKA: Romali Moje dijete ne liči na mene , ama baš nimalo. Barem zasad. Ima tatinu glavu ( plave oči, male uši, nosić fin a ne ružan kao mamin.. ). Svaki prst na nogama mu je isti kao kod tate, isti oblik stopala, istu boju kose će imati, već mu se mijenja. Samo je visinom definitivno na mog tatu, jako krupan, i ima šačice kao moj tata. Ali ništa na svoju mamu IZVORNA PORUKA: belmac mi smo se lijepo podijelili. curica je babo orginal, krupne smeđe oči, tamna, valovita kosa, visoka, vitka..mogu vam reći da i karakterom više liči na njega nego na mene. zato je momak, mamin sin, svjetle oči ( nisu baš plave kao kod mame, ali su nekakve sivkaste)svijetla kosa, nježna i svijetla put, majkina nježnica. sada čekamo treće i apsolutno nam je svejedno na koga će da lići, samo da , aBd, bude živo,zdravo i veselo IZVORNA PORUKA: mamyca Vecina ih kazu da Hamza najvise lici na dedu,mog tatu .A samo pregibe ima moje .Oci su izgleda tatine,mada mu se mijenjaju,i sad su kao smedje,a bile su na pocetku kao u mene,plavo-zelene. Samo ima moja usta i nista vise ,ma nek je ziv i zdrav,sad je jos mali,mozda kasnije poprimi jos nesto moje. IZVORNA PORUKA: najjda moja najjda ista tata kopija prvo likom ista on drugo dugonoga ko on sada joj je 4 mjeseca vec je duga 67 cm a rodila se sa 51 cm ma sta da kazem nego mirela idi na popravni hahahahahah IZVORNA PORUKA: Visnja RR Moja Asja je kombinacija kakvu smo mm i ja zeljeli... Ima moje oci...plave i krupne i duge i uvijene trepavice... kad trepne napravi propuh :)... moji su i prstici... Oblik glave je dobila lezanjem na stomacicu ... a crte lica , usnice, usi, celo kao kod muza... IZVORNA PORUKA: Nadi Nasa Kiki je ista MM, mozda su samo moje oci. Kad gledamo MM slike kad je bio kao ona ma isti, plava prava kosica, crte lica identicne kao kod MM. Kod mene bila gusta, smedja, kovrdzava kosa. Nek je samo ziva i zdrava hvala Bogu. IZVORNA PORUKA: anitaMO ma dijete lici na mene ,nije se on natezo. IZVORNA PORUKA: emina_h Moja malena je ista MM,nema vala moj ni nokat,ali nek mi je ziva i zdrava. IZVORNA PORUKA: mišur Bravo, AnitaMO! Mi smo se natezale.... Moj Luka kad se rodio bio je isti svoj tata,potpuno isti! Pogotovo kad smo uporđivali slike MM kad je bio beba. A moje je imao samo prstiće na nogama... Ja sam znala u šali reći da sam ga 9 mjeseci nosila i natezala se, a on ništa moje nije uzeo,lopov mali... Sad se već dosta promijenio... Ima moj oblik očiju i boju, mada još uvijek mijenja, jer doji, ali uglavnom su tamne.. Ima moj osmijeh i malu guzu na mene...Kaže MM da su to dva smokija... Tatino je čelo, brada, usnice,nosić... Nek je on meni živ i zdrav, i nek ima bar nešto mamino... IZVORNA PORUKA: Marta K. Djakovic Mila - Tata Bane. Jan đorđe - ujak (moj) Branko. IZVORNA PORUKA: veeseelaa mm je ubjedjen da je malena isti on I tako sinoć odveo Ajšu kod sveki a bili neki gosti i rekli mu pa eto ima nešto i na tebe hahahha on došao kući i kaže ma kod mame mi neki ludi gosti hahahhaha ne vide da je Ajsa ista ja IZVORNA PORUKA: Dida79 Vesela kad gledam slike tvoje male sa tm bas mi lici na njega a opet kad je sa tobom lici mi na tebe Znaci po meni ona je pokupila od vas dvoje ono najbolje Kod mene je to podjeljeno stariji sin isti ja a ovaj mladji isti otac a abd trece djete ko zna na koga ce liciti IZVORNA PORUKA: veeseelaa heheheh ma ja, nek su nam živa i zdrava samo Moja malena ima moje oči, moje jagodice i moj osmijeh a suprugovu boju kose, čelo i put ono kad joj vidim boju kose pomislim ista mm al oči joj crne kao i moje.... više je ličila na mm dok je bila manja, nekad me sada podsjeti i na mog brata a to i drugi znaju reći da baca na daidžu Inače ja sam slaba u procijenjivanju ko na kog liči izuzev ako je dijete identično mama ili otac Npr kćerkica mame alme je meni ista alma, šejlina kćerka Lamija ista šejla a što se tiče Suzane pa Suzi baš tako ti i tm ličite teško mi je procijeniti IZVORNA PORUKA: ziki Moj Nemirko liči na mene, oblik glave, nos, usne, uši iste, konstrukcija ista, nogice copy-paste, stopala.... Ima oči( oblik i uglavnom boju) i šakice na mog oca. Taman ten na mene. Jedino šta je na muža da mu se boja očiju mijenja od braon do tamno zelene, dok je kod MM plava- svijetlo zelena. Što se tiče karaktera tu je mješavina ali opet vuče na mene pa kad se dva singvinika zakače 15 min po kući haos, vriska a kad nas prođe onda grljenje, maženje i izvinjenja -duša mala IZVORNA PORUKA: Hanady RR Moja djeca ne liče ni nakoga sem na sebe...jedinstvene su IZVORNA PORUKA: samedi Moja N. lici na mm,ma ista on,njegova kopija,nema nista moje cak su joj i prstici na stopalima razmaknuti isto ko njegovi
|
|
|
|