maja78 RR
|
Prenos posta: IZVORNA PORUKA: Eli Imam djecaka od 15 mjeseci i on ima 3-4-5 stolica dnevno zavisno koliko puno je jeo u toku dana. Imam osjecaj svaki put kad se dobro najede kaki. Prosle sedmice je jedan dan 5 puta kakio pa sam se nesto zabrinula, cak razmisljala da ga odvedem doktoru. Inace je jedna vrlo hiperaktivna beba. IZVORNA PORUKA: makana pozdrav sve je individualno i ni za šta se ne može reći da je mimo svih ostalih ako je tvoj braco veseo, igra se, ne plače, ne žali se da ga nešto boli, mislim ne primijetiš ti da ga nešto boli, ponaša se drugačije nego inače - onda nemaš razloga za brigu eto ako je normalno da bebe nemaju stolicu danimaaaaa onda je sigurno i obrnuto uglavnom, prati malenog i po njegovom ponašanju ćeš skontati i ako budeš imala bilo kakvih sumnji odvedi ga pedijatru sretno IZVORNA PORUKA: budućamama Od moje prijateljice sin kojem će za mjesec dana 2 godine također ima stolicu do 5 puta dnevno i valjda je to normalno. Bitno je da je stolica normalne konzistencije i da nema krvi u stolici, ali eto, ostaviću i drugim forumašicama da daju svoj zrno mudrosti... Vjerovatno će znati bolje od mene. Pusa IZVORNA PORUKA: Suncica* Draga Eli, moja Lorena je isto toliko kakila u tom dobu i ja sam je vodila kod lekara. Doktorka je rekla da je sve dobro i da beba ima dobar metabolizam i da joj nije jasno zasto sam uopste dosla. Rekla je da sledeci put dodjem ako beba ne daj Boze ima zatvor po par dana, slatko se ismejala i poslala nas kuci:) IZVORNA PORUKA: pitalica draga moja to što tvoja beba kaki toliko znači da ima jako dobar metabolizam,a i vjerovatno da dobro ručki...Nema potrebe da je vodiš pedijatru,niti da se brineš..eto toliko.. IZVORNA PORUKA: mama alma RR lajlina pedijatrica mi je kazala da za malu bebu 7 puta dnevno ili u sedam dana jednom je sve normalno, dok se organizam očisti i navikne, ja sam bila u panici jer mi je lajla u prvih nekoliko mjeseci znala po 7 ili 8 puta da ima stolicu i onda sam se smirila nakon što sam je odvela dr. koja mi je kazala ovo IZVORNA PORUKA: BINKA drage mame imam isti slucaj sa svojom malom sad ce joj godinu i u zadnjih par dan ima stolicu kad god je presvuce prva dva puta ujutru bude proliv a kasnije "normalna " ali kaki i po noci ... isla sam doktoru i kaze doktoprica da je od vrucine ..a rastu joj i zubi ... tako da sam se malo opustila ...valjda one nesto znaju... al kako pricam sa opstalim mamama i one isto to kazu od vrucine ........ izvini te zbog greški mama kuca zajedno sa mnom pusa IZVORNA PORUKA: mamina princeza hajde d ane otvaram novu temu evo cu malo podici ovu staru prastaru:)))) Moja curica inace je kakila svaki dan jednom ili vise puta ali obicno nije bilo vise od 4 puta. U zadnje vrijeme otkako koristimo tuto to se svelo na ujutro i polsijepodne i ponekad ako je "prevari" u pelenu tokom dana. al evo ima dva dana otkako kaki bas dosta .Prekjuce je kakila 7 puta, juce je kaikla 5-6 puta ,nekad malo ali je dosta obilnih stolica. Nema proljev, ali vidim da stolica postaje polako sve rjedjavaljda kako sve izbaci iz sebe. Inace jede dosta manje nego je prije jela pa mi je i neobicno. Pije dosta tecnosti - uglavnom flasiranu vodu i kamilicu (sad nezasladjenu da ne bibilo jos gore). Inace sad su joj krenuli zubi. Dosta su kasnili imala je samo dva a sad su krenuli gornje jedinice a cini mi se i dvice.... Moguce da je sve samo od zubica? Ili....Ne znamd ali da je vodim dr...sve nesto cekam posto nema proljev a mozda bih i trebala. IZVORNA PORUKA: mišur Ne znam šta bih ti rekla, sem da sačekaš još malo prije nego što je odvedeš dr i pošto nema proljeva, mislim da nema ni razloga za brigu... Moguće je i da je to od zubića, mada sam ja čitala da proljev ima veze sa tim.. Moj Luka kaki najviše tri puta na dan, nekada dva nekada jednom, a znalo se desiti i nijednom.. Tada mu sljedeći dan bude baš tvrda stolica i vidim da se pati kad kaki... Ne znam šta jede, možda je protjera nešto od hrane...Ali opet ne bi svaki dan... Znam kakva sam ja po tom pitanju,odmah se nasekiram kad Luka ne kaki.. Svaki put kad zovem kući sa posla, obavezno pitam jeli kakio IZVORNA PORUKA: acudesa i meni treba pomoć, moj dječak ima jako tvrdu stolicu, muči se kad kaki, zna mu izostati i po tri dana to se dešava odkako ga navikavam na tutu, do tada je i po 5 puta kakio na dan skoro su mu 3 god IZVORNA PORUKA: ketrin2 cao,oblik i karakteristicnost stolice je vezana uz prehranu,pokusaj koji dan samo laganu kuhanu hranu da se malo zeludac navikne,ako vidis da se muci i da ne moze kakit,imaju oni gl icerinski cepici kod zatvora pa pokusaj jedan stavit,trebo bi se odmah ukakitpozzz IZVORNA PORUKA: nanika I kod nas isti slucaj, dr kaze da je od zubica jer mu rastu petice. Ja mu pravim rizu, ne dajem mu mlijeko i supice. I ja mu dajem linex ujutro i navece. Dr mi je rekao ako bude ucestalo da mu dam enterofuril sirup za djecu IZVORNA PORUKA: Anais IZVORNA PORUKA: acudesa i meni treba pomoć, moj dječak ima jako tvrdu stolicu, muči se kad kaki, zna mu izostati i po tri dana to se dešava odkako ga navikavam na tutu, do tada je i po 5 puta kakio na dan skoro su mu 3 god mi smo takodjer imali taj problem, curici je isto 3g., problem je vjerovatno psiholoske prirode, kod vas se vjerovatno moze povezati sa navikavanjem na tutu, trpe pa stolica postaje tvrda nakon 2-3 dana i onda ih je strah kakiti, mi smo muku mucili iako je curica naviknuta vec pola godine na wc, nikada nismo imali problema ali odjednom ju je bilo strah kakiti jer ju je bolilo kada je tvrda stolica, pa onda trpi namjerno .... ne mozes nista puno uraditi, ne treba puno dramu praviti, ne treba ga tjerati da ide na wc, on mora sam skontati da je normalno da ide na wc i da to ne povezuje sa nekom boli .. mi smo koristili Portalac sirup za omeksavanje stolice, on bi se trebao malo duze koristiti, to ga natjera da ide svaki dan na wc i vremenom ce zaboraviti kao i nasa curica, sada ej opet sve ok ... sretno!