pocahontas -> RE: Podrška mami i drugarima kada su u bolnici :( (27.3.2012 9:32:08)
|
Sonja biće on bolje aBd, sigurna sam u to..[sm=smiley31.gif] evo sam našla negdje na netu poruku jedne mame koja je slično prošla i sve se kod njih hB završilo pozitivno...samo gledaj sve s vedrije strane [sm=smiley1.gif] "Dobar dan. Majka sam decaka koji je krajem juna oboleo od akutne meningokokne sepse. Toga jutra je dobio temperaturu, odneli smo ga kod lekara i rekli su nam da je to virusno, proci ce. Oko podneva je poceo da povraca, malaksao je a oko 19h popodne pojavile su mu se male flekice po telu. Oko 20 h je primljen u decijoj bolnici u novom sadu. Flekice su se sirile... Izgledao je grozno. Ostao je na odeljunju intenzivne nege a mi smo, uz dijagnozu meningokokne sepse, poslati kuci... Sledeceg dana kad smo ga poset_ili, stvari su se pogorsale. Poceo je da krvari u unutrasnjim organima, fleke su zauzimale 80% njegove koze, primao je 2 terapije i ko zna sta jos... Rekli su nam da su jako male sanse da ce prezivete. Ali, sledeceg dana su zaustavili krvarenje, fleke se nisu sirile, vec povlacile... On je i dalje bio u opasnosti ali je svo vreme bio pri svesti sto je puno znacilo. Posle deset_ dana pusten je sa odeljenja intenzivne nege na opste obeljenje. Od mnogobrojnih fleka su postale rane, koje su izazivale bolove. Tu sam vec i ja mogla biti sa njim tako da nam je bilo lakse. Rane su se previjale, koza je otradala, spavao je u sterilnom, gubio na tezini. . Tacno mesec dana nakon sto se razboleo pusteni smo kuci uz stalne kontrole... Danas, 3meseca kasnije, njemu oziljci zarastaju, ima par vecih ali to je sve nebitno... On je ziv i zdav i sam se izborio sa svim tim. Endre ima 2.5 godine. Sta da vam kazem, uvek ima nade. :) Pozdrav" [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|