Anushka -> RE: Kako zastiti bebu od gripe... (3.12.2009 8:18:37)
|
ja stavljam po malu kasicicu apivit meda obogacenog C vitaminom u domaci caj od mente:))) dakle, od rodjendana pomalo jede med ali taj "industrijski preradjen" ali samo u domacem caju. Instant cajeve za bebe sam prestala davati jos od 7-8 mjeseci. A od ostalog nista posebno, svakako se trudim da jede kvalitetno, supice i corbice voli, voce manje nece nista kiselo, ali eto i to nekako proguramo, peremo se i cistimo uobicajeno, brinem da mu je ugodno toplo i suho, da se ne znoji isl izlazimo napolje kad ne pada kisa tj skoro svaki dan, dira sve i svasta ali ne letim da ga obrisem, dezinfikujem isl. idemo i u nas shopping centar, itd, cak su nam dosli gosti iz inostranstva, svi redom se prehladili i kasljali po par dana, najvise zbog stvarno uzasne zagadjenosti, ali ih nismo nesto posebno izbjegavali. Zezamo se da na ovakvom zraku ni virusi i bakterije ne mogu prezivjeti ali ne mogu ga drzati zatvorenog u kuci jbg, ovdje za sad zivimo pa mora disati ovaj zrak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kad procitam vase postove cini mi se da sam uzasno nemarna, ali zapravo ova taktika nas je i proslu zimu a i citavu godinu odrzala zdravim (uprkos tome sto je bio u rizicnoj grupi za sva moguca oboljenja), i nadam se da ce i ove zime biti tako.
|
|
|
|