Ilhana RR -> RE: Da li je to sudbina ili ...:) (3.12.2009 22:23:03)
|
Ja bas vjerujem u sudbinu i sve sto se desi meni to jest sudbina... Kad sam ja krenula sa mojim muzem moji su bili presretni jer vecina kazu "visegrad priboj isto je to" uglavnom kroz pricu mi smo dosta skuzili stvari.. Moja sveki je mom muzu prvu trenerku kupila od moje strine naprimer, moja rodica je isla sa njegovom tetkom u razred, moj daidza i njegov amidza asikovali sa istom curom a i znali se prije rata.... sad na ono sto cini moju vezu sa mojim svekrom jos cvrscu je to da je moja mama imala tetku u Visegradu udatu, ona je imala dvije cerke i dva sina, ja sam visila u Visegradu kao mala... ta mamina tetka je zivila "preko Drine" od adisove nane i dede... znaci "gledale" se kuce jedna u drugu... Eh taj jedan od tih sinova mamine tetke sam ja voljela vise nego ikoga drugog na svijetu, kad sam bila dijete govorila sam cak da cu se udati za njega... ko djecija posla, uglavnom kad sam saznala da je poginuo u ratu bila sam pretuzna... Sad na to sa mojim svekrom, moj svekar je tokom citavog rata bio u vojsci, i to sa mojim rodjacima rahmetli... On je bio dobar sa ovim rodjakom sto sam ga ja voljela, kad mu je mladji brat poginuo moj svekar je to njemu morao da saopsti... kad je poginuo ovaj moj rodjak, kojeg sam toliko voljela moj svekar je morao da saopsti to njegovim sestrama... Mislim da je to sve sudbina tu... imam jos jednu... Moja stara majka rahmetli je porijeklom iz Mrkonjic Grada al se udala u Priboj, cesto je isla tamo iako je bila jako bolesna zena. Kad smo se mi curice rodile uvijek bih govorila, ovu cu ovde onu cu ovde da mi se uda a "paldumusu" cu u Sarajevo, pa tako cu imati uvijek gdje da stanem da se odmorim dok stignem do Mrkonjic Grada... Paldumusa sam ja (ona voljela strasno Hanku Paldum a ja plava =) ), ja se jesam udala u Sarajevo i ako tamo nismo... moja mama je plakala toliko kad sam se ja udala bas iz tog razloga sto jeste bilo Sarajevo al nazalost ona nije mogla to vidjeti... Moj deda je samo rekao "Nevidje nasa Derva da se njena Paldumusa uda u Sarajevo"..... A sto se tice Hanke Paldum, neznam jel radi stare majke rahmetli al i ja je strasno volim =)
|
|
|
|