Andy_Bec23
|
IZVORNA PORUKA: Ajsa1 Zdravo Citam ove postove i vidim da nisam sama u ovim problemima.Naime,ja sam poslije 2 god. braka ostala trudna mada su nam rekli da necemo moci imati bebu prirodnim putem ali eto Bog dragi dao i ostala sam trudna prirodno u martu,mozete misliti nase radosti i iznenadjenja jer smo vec poceli pripremati dokum.za vjestacku oplodnju.Trudnoca OK,sve ok,moji nalazi,beba se razvijala normalno,radila TRpl test,privatno imala ljecnika,nista nisam htjela prepustiti slucaju,svi pregledi na vrijeme ,aminosintezu radila u 17 sedmici i ona u redu ali moj dok.vidi neku izraslinu na licu,mozete misliti soka i onda 4D sam uradila i tu se vidjela nek deformacija lica,tragedija,sok,nevjerica...slali smo nalaz specijalisi u njemacku i potvrdio je neki rijedak virus koji se desi 100000000:1 i eto moja beba ga imala,zahvata zdrileo,zeldac,nos...!Prijedlog,pobacaj,prijevremeni porod...a te traume i poroda...o tome ne zelim ni pricati,ko je prosao to zna o cemu pricam.E sve je to bilo prije nesto vise od mjesec dana i zanima me isto tako dali bas trebam cekati 6 mjeseci kako predlaze doktor ili mogu i prije. D anapomenem da i ja i mu imamo 35 god. i da ja nema bas puno vremena a opet nije bio spontani nego bas nesto rijetko.Mislim da bi me samo nova trudnoca vratila u normalu jer je ovo tako tesko,strasno Pozdrav svima i nadam se da neko ima neke savjete. Hvala v svima i nadam se da neko Draga Ajsa 1 meni je jsako zao citati ovu tvoju pricu i znam da ti je tesko i da nije lako.... Citajuci tvoju pricu pronalazim sebe.... Ja sam isto dozivila u Aprilu ... Samo u 20 seedmici a porodila se u 22+4 odnosno u 6 mj .... Curicu koja je bila jako deformisana, imala je puno mana ne samo na licu :-( Bila je bolesna i zato sam odlucila roditi ju i spasiti muka :-( Sahranila sam ju jer je bila ziva pri porodu pa je dostojno sahranjena. E sad meni je moj doktor reko 3 mj i mogu opet, ja se nisam usudila radi svih nalaza i u meni je veliki strah da se ovo sve ne ponovi... Naravno to je sve bilo na pocetku sada smo dlucili ici dalje, proslo je 5 i pol mjeseci i od sljedeceg mj krecemo, vjeruj ad ti kazu 6 mj brzo prodju tih 6 mj i ni ne okrenes se ... Nemoj puno razmisljati o vremenu, daj sebi i tijelu vremena da prebolite nije lako i nije mala stvar.... Moj savjet, kad budes psihicki spremna baci se u akciju a tjelo ako je spremno prihvatit ce bebija... Od srca ti zelim sve najbolje